Lagbanner
Stadio Olimpico Grande Torino, 2022-04-10 20:45

Torino - Milan

Prepartita Torino-Milan: Therese Strömberg gästar

Prepartita Torino-Milan: Therese Strömberg gästar

Det återstår endast 7 matcher i ligan och titelracet blir bara jämnare och jämnare och tuffare och tuffare. Då kände jag att vi behövde få in lite extra mycket expertis inför avslutningen och vem passar då inte bättre än att få äran att intervjua Sportexpressens fantastiska och mycket kunniga Milansupportern Therese Strömberg.

Oj Oj Oj vad läskigt jämn det börjar bli och vem kommer tillsut få lyfta Scudetton när den sista omgången har spelats. Om det ska bli vårt älskade Milan så behövs det verkligen bärgas hem en trepoängare från Turin ikväll och vad jag tror inte kommer nli lika lätt som det blev under fjolårets säsong där vi inte bara vann utan med hela 0-7(!). Eftersom det var längesedan Rossoneri stod i den här positionen inför de avslutande matcherna så tänkte jag att jag skulle försöka få till en intervju med en riktigt kunnig Milanista och vem passar då inte bättre en att jag fått äran att intervju en sportjournalist som jag håller som en av de absolut främsta i hela Sverige och jag pratar såklart om Sportexpressens Therese Strömberg som har fått svara på några frågor inför matchen ikväll samt de sista matcherna och det här är hennes syn på dramat:


Exklusive intervju med Therese Strömberg:

1. Hur ser du på de avslutande 7 matcherna?
Man landar i det uttjatade uttrycket att det är sju finaler som gäller nu för Milan som fortfarande har allt i egna händer. Samtidigt är det flera av dem som känns väldigt luriga på förhand och man vågar inte riktigt lita på det här laget när det är så tajt som det är i tabellen.

2. Vem/vilka spelare blir viktigast att ha i storform under avslutningen?
Maignan är så klart en nyckel, och vilka som än spelar på mittfältet blir också jätteviktiga. Det hade varit kul, men kanske inte ett måste, om Zlatan lyckades komma i form och vara lite avgörande också.

3. Startar Zlatan på söndag?
Svårt att säga, men med tanke på hur långsamt de har matchat in honom efter den senaste skadan och hur lite impact han haft när han väl spelat så tror jag inte det.

4. Hur ska vi spela mot Torino, vad är deras styrkor/svagheter?
Torino har inte släppt in i närheten av lika många mål som lagen runtomkring dem, eller för den delen som de själva gjorde i fjol. Så det blir en utmaning för Milan, effektiviteten kommer behöva vara på plats.

5. Vem blir den största utmanaren om Scudetton?
Inter.

6. Hur vill du att vi ska ställa upp på söndag?
En del positioner är väldigt givna, andra mer oklara. Det är problematiskt att man inte har ett enda vettigt alternativ som högerytter just nu, och dessutom är det svårt på den centrala positionen bakom Giroud där jag egentligen inte tycker Kessie är optimal, men just nu bättre än Brahim som inte alls hittar formen.
Maignan; Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez; Tonali, Bennacer; Messias, Kessie, Leao; Giroud.

7. Vad blir slutresultatet mot Torino och vilka gör målen?
Jag slänger mig sällan med troliga slutresultat och kommer nog inte göra det här heller. Men jag tror att vi kan förvänta oss att det blir målsnålt.

8. Vinner Milan scudetton? (här finns det bara ett rätt svar vilket du redan vet)
Endast ett rätt svar eller inte, du får inget alls av mig. Det får vi se senare i vår.

Återigen stort tack till Therese för att du ville ställa upp på en intervju!
FORZA MILAN PER SEMPRE!


TV: C More
När: 20:45 Söndag
Var:  Stadio Olimpico di Torino
Tips:0-2 (Leao, Ibrahimovic)

 

Elias Wiorek2022-04-10 10:45:00
Author

Fler artiklar om Milan