Lagbanner

Rödsvarta Röster: Var bättre över 90 minuter på alla plan

Vi vänder på myntet och kollar med våra kusiner från andra sidan, jag har fått in svar från mina kompisar i Nima och Konrad och deras tankar efter derbyt.

Milan vinner med 2-1. Spontana tankar kring anledningen?

Nima: Milan vinner eftersom man helt enkelt var bättre över 90 minuter på alla plan. Man var kompakta, man spelade som ett lag, man neutraliserade Inters mittfält, man var hungrigare helt enkelt.

Konrad: Inter satsade för hårt på Manchester City-matchen och var alldeles för slitna och ur fas. Men annars är det bara att hylla Milan som inte borde ha mycket till en chans. Men de förtjänade verkligen det de fick, inte minst sett till hur sista 30 såg ut.

Inzaghi blev förvånad hur Milan valde att ställa upp, hur är din syn på hans taktiska upplägg och justering under match?

Nima: Inzaghi var inte ensam om att bli förvånad över hur Fonseca försvarade i ett 4-2-4 och anföll i ett 4-4-1-1 men framförallt hur Milan spelade som ett lag. Någonting inte många förväntade sig med tanke på hur det sett ut den här säsongen. Inzaghi och Inter var inte fel ute taktiskt, man orkade helt enkelt inte fysiskt att omsätta sin plan i verket. Det fanns stunder då Milan hade det svårt när Inzaghi satte sitt kortpassningsspel via one-touch trianglar vertikalt men man gjorde det för sällan och Milan försvarade sig bra.

Konrad: Inzaghis stora misstag var att byta ut mittfältet på det sättet han gjorde det på. Med en vecka till nästa match är det bara att gasa. Där lade han matchen i Milans hand, en match som redan till stor del tillhörde dem. Så ”justeringen” av det som började lite skakigt ledde till att Inter tappade i stort sett alla rimliga chanser till att få ihop ett vägvinnande spel.

Vad tycker du Milan gjorde rätt och någon spelare som imponerar på dig?

Nima: Det var många som imponerande i Milan men Reijnders var utomordentligt bra. Fullständigt lysande med Fofana bredvid sig. Den passningen när han tittar åt et håll och slår bollen åt ett annat var matchens delikatess. Morata var otroligt viktig för hur han rörde sig på plan och var referenspunkten i hur när Milan skulle pressa eller falla. Gabbia & Theo var också riktigt riktigt bra.

Konrad: Alla utom Rafael Leao skulle jag säga var bra. Gabbia såg stabil ut, Tammy Abraham gjorde en riktigt förtjänstfull insats. Reijnders var väl bättre än väntat. Milan vann i Inters paradgren. Hård, fysisk press och outtröttliga räder som gör att motståndaren pressas till misstag och till slut inte orkar. Imponerar på mig eftersom jag anser att just fysiken är ett område Milan kan göra mycket med.

LM mållös igen, hur kommer det sig att han inte är lika vass som vi är vana vid att se honom?

Nima: Lautaro såg bättre ut i matchen mot Milan än mot något annat lag den här säsongen. Hans form är representativt för Inter just nu. Inter var öppna med att dom hade en mycket mer intensiv försäsong då säsongen är 10-11 månader lång. En effekt av det har vart att man är fysiskt väldigt ansträngda så här tidigt på säsongen. Derbyt var ett fall framåt för Lautaro men långt ifrån bra. Så sammanfattar jag Inter fysiskt just nu.

Konrad: Lautaro Martinez fick ingen riktig försäsong och fick mindre än två veckors ledighet. Han är inte riktigt i toppform fysiskt men ska göra mål på den volleyn i andra halvlek. Men det är inget snack om att han kommer att komma tillbaka i gammalt gott slag. Att sänka Milan i ett derby hade nog inte skadat hans Ballon d’Or-aktie.

Stort tack för svaren från Nima och Konrad, vill ni läsa mer från dom så klicka på länken i resp svar på fråga 1. 

Mer om matchen här nedan
Lyssna - Inför - 5 snabba - Krönika - MåndagMorgon

FORZA MILAN 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2024-09-27 16:56:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1