Lagbanner
Rödsvarta röster: Vi har tillräckligt med kvalitet i truppen

Rödsvarta röster: Vi har tillräckligt med kvalitet i truppen

Idag har vi tagit hjälp av våra nordiska grannar från Norge. Per Asbjørn Solberg som tidigare skrev för norska Milan och idag jobbar för fotball.tv som är en digital kanal om italiensk fotboll och Asle Eikrem som skriver för acmilan.no.

Milan ligger i nuläget 3a, laget har tagit 16 av senaste 18poängen. hur kommer detta sig?

Per: Det er helt klart veldig sterkt at Milan har tatt 16/18 mulige poeng på de siste seks, men om man ser på motstanderne man har møtt i denne perioden er det også lag hvor Milan vært klare favoritter i de fleste av kampene. Seieren mot Roma var solid og 3-0 borte mot Empoli er vel sesongens største seier på bortebane, så det har absolutt vært gode prestasjoner, men poengdeling mot tabelljumbo Salernitana og en ordentlig sliteseier mot Udinese er ikke mer enn det må være. Det er stor avstand opp til Inter og Juventus, også kvalitetsmessig. Milan har mye mer kvalitet enn de øvrige lagene, og Pioli virker å ha god kontroll på hovedemålet om å nå Champions League også kommende sesong. Det er litt typisk at laget leverer gode resultater etter en periode med kritikk mot Pioli, men nå virker utviklingen å ha stagnert. Skadeproblemene må kanskje ta sin del av skylden for det, og spillergruppa virker å stå bak Pioli, men det er vel en del som kan tyde på at dette er hans siste sesong som Milan-trener. 

Asle: Milan ligger på tredje plats eftersom vi har tillräckligt med kvalitet i truppen för att avgöra matcher till vår fördel även om spelet inte er så bra, och eftersom våra konkurrenter om CL-platser är svagare än dom var förra året. Samma resonemang förklarar varför vi har tagit 16 poäng av de senaste 18 möjliga. Vi måste också komma ihåg att vi i dessa sex matcher har mött svagt motstånd i samtliga, inklusive Roma, som verkligen inte får det att stämma i år. Taktiskt har vi fortfarande stora strukturella svagheter, och detta är särskilt tydligt i försvaret, där kvaliteten på spelarna är lägre. Det såg vi tydligt mot bättre motstånd, som mot Atalanta i Coppa Italia. Taktiskt är både Juve och Inter på en helt annan nivå än Milan tyvärr. Det är kanske framförallt de defensiva kvaliteterna hos mittfältarna som är för svaga, både i positions- och duellspelet.

Transferfönstret är fortfarande öppet, Milan har fått hem Gabbia. Vad tycker du om hans insatser och vilken/vilka spelartyper hade du velat se Milan tog in?

Per: Jeg har ikke sett så mye av det Gabbia har gjort i Villarreal, men sitter med et positivt inntrykk av det han har gjort siden han ble hentet tilbake. Han har stort sett vært solid, med noen små feil og mangler. Det er vel omtrent det man kan forvente av en spiller som antagelig er tiltenkt å være fjerdevalg som stopper, og jeg opplever at Milan har såpass god bredde på stopperplass at det virker fornuftig å ikke hente noen andre i påvente av at Tomori, Thiaw og Kalulu blir skadefri. Det har vært snakk om Bressan, og han virker interessant, men da må han først og fremst være tiltenkt en rolle som backup for Theo. Der er det mangler, selv om Alex Jimenez har vært lovende den siste tiden! På høyreback er Calabria tidvis en svakhet når man skal opp mot de beste og det bør hentes en høyreback etter hvert, om man ikke har tenkt at Kalulu skal spille der på sikt. Jeg tror uansett ikke det blir prioritert i januar og med opphevelsen av skattekutt for nye spillere i Serie A ser jeg ikke for meg at det vil bli hentet så mye. Klubben ønsker nok en spiss, men det virker mer realistisk at det kan skje noe til sommeren.

AsleMatteo Gabbia är först och främst en spelare med en fantastisk mentalitet. Trots sina begränsade tekniska fotbollskunskaper är han alltid 100% koncentrerad och lägger både kropp och själ i varje duell. Hans positionsspel har förbättrats, men om man tar hänsyn till hans fysiska begränsningar så måste detta vara världsklass om han skall vara tillräckligt bra för en startplats i ett skadefritt Milan. I Milan ser jag honom för närvarande främst som en truppspelare, ett fjärdehandsval i mittförsvaret. Fram tills nyligen ville jag ha en mittback i januari, men jag har faktiskt blivit så imponerad av Jan-Carlo Simics prestationer att jag är villig att chansa på honom i kristider. Mer generellt tycker jag fortfarande att det saknas kvalitet på mittbackspositionen i Milan, så i sommar skulle jag inte säga nej till en kvalitetsuppgradering på den positionen. Jag skulle föredra Buongiorno från Torino - en riktig ledare, taktiskt intelligent och med en bra fysik. Italiens bästa stoppare hittills i år. Om du skulle plocka in en spelare i januari skulle jag hellre ha en mer robust defensiv mittfältare, utan att kunna dra upp många namn ur min skjortficka.

EL väntar inom kort, hur vill du att Milan ska resonera och prioritera kring denna turnering?

Per: Milan bør prioritere Europa League relativt høyt. Slik det ser ut nå kommer man ikke til å vinne Serie A, og med en såpass trygg avstand ned til de øvrige lagene er det greit å prioritere kampene i Europa. For Piolis vil et trofé i en europeisk turnering også styrke hans posisjon i klubben, og jeg tror han ønsker å vise at han kan vinne i Europa. Det er fortsatt med en del gode lag, men Rennes bør være overkommelig i første utslagsrunde, og av de gjenstående lagene er det bare Liverpool og Bayer Leverkusen jeg per dags dato ser som favoritter over to oppgjør mot Milan. Så lenge man har kontroll på topp fire er jeg for å kunne hvile noen spillere i forkant av kamper i Europa, og det er også det man har fått mulighet til gjennom at det ble hentet flere kvalitetsspillere i de offensive posisjonene i sommer.

Asle: Det beror på ligapositionen när det drar ihop sig under våren. Jag kan inte låta bli att tro att Liverpool vinner, och jag ger oss därför bara en mikroskopisk chans att vinna turneringen. Men om vi ligger tryggt placerade på tredje plats med god marginal ner till femteplatsen så kan man offra några poäng för att få full pott i EL. Jag anser att det är viktigare att säkra CL-spel nästa år än att gå långt i EL. Samtidigt vill jag naturligtvis alltid att Milan ska gå ut på planen för att vinna. Det måste alltid vara utgångspunkten.

Jovic, har på senare börjat leverera. Dina åsikter om hur Milan ska agera kring honom?

Per: Jeg er litt ambivalent på Jovic. Han har noe ved seg, men det er lenge siden han har levert stabilt godt over tid. Han er en bra målscorer og har funnet formen den siste tiden, med fem målpoeng på de siste fem kampene i Serie A, fordelt på 165 minutter. Det er enorme tall, men han har ikke sett like god ut som tallene tilsier. Han mangler litt tempo og er nok ikke helt den komplette spissen man har savnet, men han er en veldig fin mann å ha når man må ha mål. Jeg synes ikke det er en god nok løsning å ha bare han og Giroud som rene spisser inn til neste sesong, men man bør forlenge kontrakten til Jovic og jeg er positiv til det han har vist den siste tiden. Det er en grunn til at han i sin tid kostet over 60 millioner, og han har akkurat fylt 26 år, så det er absolutt en stor oppside her! Jovic fortjener mer tillit fremover, men Giroud har også levert bra med mål.

Asle: Jag har ingen tro på att Jovic blir en ordinarie startspelare i Milan. Han är för statisk, saknar tempo och är inte tillräckligt smart i sina rörelser. Men om lönen är tillräckligt låg är han bra att ha som innhoppare, även nästa säsong. Jag utgår från att Colombo kommer att säljas. Tyvärr har han inte haft den utveckling man hade hoppats på denna säsong. Camarda är inte heller redo för några år.

Stort tack för era kloka ord
FORZA MILAN
PS. Glöm inte att Milan ännu en gång har Lördagsmatch 
January 27, 2024, 8:45 PM med Davide Massa som domare.

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2024-01-26 11:41:00
Author

Fler artiklar om Milan