Stadio Olimpico, 2021-10-31 20:45

Roma - Milan
1 - 2

Roma - Milan 1-2: Milan fortsatt obesegrade efter vinst i stormötet

Milan gick med resultatet 1-2 segrande ur söndagens stormöte i huvudstaden mot Roma efter en känsloladdad match. Zlatan Ibrahimovic gjorde sin blott andra start den här säsongen men var som vanligt högst delaktig i segern och öppnade målskyttet med ligamål nr.400 i karriären. Milan står nu på andra plats i tabellen med lika mång poäng som ledaren Napoli.

Matchen
Det var en fartfylld tillställning från första minuten med tidiga farliga målchanser från båda sidorna. Roma kunde med en boll snett-inåt-bakåt komma till ett farligt avslut från ett bra läge nära mål. Milan kom strax efter till sin första efter ett snyggt väggspel mellan Zlatan och Rafael Leao, Franck Kessie snodde dock avslutningsläget från svensken och brände bollen utanför stolpen.

Zlatan skulle dock få sin revansch när Milan efter cirka 24 minuter blev tilldelade en frispark i ett farligt läge. Roma ställde upp en bred mur med en extra gubbe horisontellt längst marken. Muren var dock inget hinder för svensken som drämde till med en låg boll som letade sig in i det bortre hörnet, 0-1 Milan. Guldstjärna till Kessie och Rade Krunic som täckte sikten för Romas målvakt som blev helt chanslös. Zlatan drog i samband med målfirandet på sig ett gult kort efter han gestikulerade mot romapubliken som efter målet ropade rasistiska glåpord mot svensken… Skevt att han fick gult för det men regler är regler och ibland är dom idiotiska.

Matchen fortsatte i ett högt tempo med hårda dueller. Inte minst från en taggad Theo Hernandez som var tillbaka från start efter en tid i sjukstugan. Hernandez drog efter en klumpig tackling under den första halvleken på sig ett gult kort. Men fransosen var också otroligt nära att under slutskedet av den första halvleken skruva in en frispark. Den gången var dock Romas målvakt med på noterna och höll Milan kvar på en 0-1 ledning in i halvtidspausen.

Milan kom ut starkt i den andra halvleken och det såg efter cirka fem minuter ut som att Zlatan hade gett Milan en tvåmålsledning. Det skulle dock visa sig efter en granskning från VAR-rummet att Ibra var offside. VAR-rummet var dock inte klara för kvällen. Cirka 10 minuter efter det bortdömda målet föll Zlatan i en duell i straffområdet. Domaren Maresca dömde direkt straff och faställde beslutet efter en VAR-granskning. Kessie gick fram till straffpunkten och kunde snyggt placera in bollen i mål, 0-2 Milan.

Milan försökte med en tvåmålsledning lugna ner matchen och försvara hem vinsten. Detta blev dock ingen enkel uppgiften, speciellt inte efter att Hernandez drog på sig sitt andra gula i matchen. Otroligt klantigt av fransosen som inte bara satte sitt lag i en tuff situation, han kommer ju också missa mötet mot Inter. Kanske borde Stefano Pioli bytt ut den varnade Hernandez som inte direkt är känd för att hålla lugnet.

Roma ångade på för en reducering och kunde under tilläggstiden trycka in en boll för 1-2. Någon kvittering kom aldrig och matchen slutade på just 1-2 för Milans fördel.