Lagbanner
MAPEI Stadium - Città del Tricolore, 2022-05-22 18:00

Sassuolo - Milan

Sassuolo-Milan: Liten tuva...stor Berardi

Sassuolo-Milan: Liten tuva...stor Berardi

Vilket vi översätter till "liten sten" (sassolino) i det här läget men undrar om det inte är Big Berardi som är det främsta hotet.

"Jag var ett Interfan som barn och har fortfarande sympatier för dem"
- Giacomo Raspadori

"Jag är född interista, som barn var jag uppslukad av i"l phenomeno" Ronaldo och när jag var 15 och Inter vann Champions League tog jag min Interflagga och firade med mina vänner"
- Domenico Berardi

"Historisk kollpas" gormar interfansen om Milan förlorar.
Vi måste såklart hitta något att hänga upp oss på, något som gör att allt inte ska vara för enkelt. Milan står nu kanske inför deras största bedrift sen Champions League 2007.
En ynka poäng behövs, en ynka poäng som ska tas mot ett lag som - vid vinst - kanske kommer som bäst nia (hänger på Hellas Verona) eller med en poäng tar sig förbi Torino och hamnar i alla fall på colonna sinistra (top 10). Vi alla vet hur mycket man kommer offra sig för den äran.

Nä, vi får leta lite mer personligt för att hitta något som riktigt kan störa Milan utifrån. Då har vi de två stekheta spelarna Raspadori och Berardi, som nog gärna villl hjälpa Inter på traven.
Lägg då också till att Scamacca och Frattesi är aktuella för nerazzurri.

De här killarna har gjort det förr mot Milan. Någon som minns matchen på San Siro? Nä, tänkte väl det.



Förlusten där var Milan största på hela säsongen. Enda gången de förlorade med två måls marginal. Matchen var med i en svit strax efter landslagsuppehållet i November där laget bara tog sju poäng på sex matcher under en månads tid. Hade kunnat varit värre då sex av dem kom mot då supersvaga Genoa och Salernitana.

Sassuolo är alltså säsongens bogeyteam för Milan  och med Raspadori och Berardi, som inte bara är interisti men också älskar att måla mot Milan (två mål var på sammanlagt sju mål de tre senaste säsongerna).
Men det där var bara glädjenyheter för det är t.o.m. värre än så när det gäller bara Domencio Berardi.
Den nu 27-årige anfallaren har på 15 matcher gjort tio mål och elva assist på rossoneri(!?)
Och på ett dimmigt Mapei Stadium 2014 satte han fyra mål i lagets vinst med 4-3, vilket blev en av spikarna i Max Allgeris ksita under sin era i Milan - det mot klubben han fick sitt genombrott sin tränarkarriär när han tog dem från C till B för första gången. 



Kanske hela den här matchen betyder mer än bara ära och lust att ge guldet till Inter.
Europamästaren från Kalabrien har länge varit under lupp både hos Milan och Inter och nog känns det som om det ska ske att han ska klivet ut från provinsen in i finrummet så är det efter den här säsongen. Kontraktet går ut 2024 men prislappen är fast - €40miljoner.  Frågan är om det blir rött eller blått han mixar sin svarta sida med. 
Avgörs det på söndag?

Milanisti då? Finns det ingen som håller på rossoneri i Sassuolo?
Nä, verkar inte vara klubben i hjärtat för många, i alla fall inte uttalat. 
Däremot har målvakten Andrea Consigli varit på väg ett par gånger men klubbledningen på Casa Milan har alltid äbdrat riktningen av olika anledningar.
Kanske läge för Maldini att smyga ner ett kontraktsförslag under helgen?

För Pioli och laget gäller bara en sak:

Togliersi i sassolini dalla scarpa.
 

Milanredaktionen2022-05-21 13:20:00

Fler artiklar om Milan