Lagbanner
Spelarbetyg Bologna - Milan 2023-08-21

Spelarbetyg Bologna - Milan 2023-08-21

Seriepremiär och på förhand en ganska oviss match mot Bologna på Stadio Renato Dall’Ara. Med många nya spelare och en stormig sommar kände i alla fall jag en ovisshet om hur matchen skulle se ut och resultera i. Historiskt har vi ett starkt facit både på hemma- och bortaplan mot Bologna där senaste torsken kom 2016 på Giuseppe Meazza. Ett Milan med många nya spelare framåt där vi fick se en ganska försiktig, men kontrollerad premiär. Slutresultat: 0-2.



Maignan | 3.5
En ganska lugn kväll på jobbet för vår målvakt där han endast hade lite bekymmer i början av andra halvlek då Bologna tryckte på. Felfri i luftrummet, men att betyget sjunker i och med de svajiga fötterna i uppspelen.

Calabria | 2.5
Svag 2.5a, där han egentligen inte utmärkte sig särskilt mycket. Såg lite vilsen ut emellanåt, men då motståndet faktiskt var svagare än förväntat hamnade han inte särskilt mycket i kläm och får därmed ett godkänt betyg och inte mer.

Thiaw | 3.5
Stenhårt mittbacksspel, som är en fröjd att se på för det mesta. Har ett jävla mod i att våga gå in och bryta, men att det ibland kan kosta mer än det smakar. Denna kväll blev det både ris och ros i utförandena, men på det hela bra. En sekvens i första halvlek kunde ha resulterat i mål för Bologna då Krunic på ett svagt hemmajobb fick Thiaw att missbedöma en situation och att han därmed tappade markeringen totalt på sin gubbe. En del svajiga uppspel, men brytningarna desto bättre.

Tomori | 2.5
Inga större prov och gjorde inte allt för mycket avtryck då Bologna, ärligt talat, inte var särskilt farliga över huvud taget. Var inblandad i en duell i början av andra där det lika gärna kunde ha blivit straff för Bologna och känslan är att han ibland inte hänger med, trots sin speed. Ett orosmoment för framtida matcher, men godkänt får han definitivt.

Hernandez | 4
Explosiv och livsfarlig som vanligt. En virvelvind som befann sig lite här och var när Milan hade bollen. Högt bidragande i offensiva uppbyggnaden. Tappade fattningen mot domaren efter en soloräd som inte resulterade i en frispark. Onödigt och ett välförtjänt gult kort efter tydlig frustration och ett rejält gestikulerande. Gjorde mycket rätt med bollen, men att han fastnade vid sista passen/skottläget den här matchen, vilket såklart drar ner betyget.

Loftus Cheek | 3
Lunkade mest runt mellan boxarna och visade trygghet i att ofta finnas i närheten av bollen för medspelarna för att sedan snabbt spela den vidare. Lite ”Sidleds-Danne”. Såg ej bolltrygg ut och att det ser ut som att han behöver tid för acklimatisering. Kompenserar med sin otroliga fysik där jag har svårt att se att någon rubbar Ruben – mycket uppskattat att se och kan bli en viktig spelare framöver.

Krunic | 3
Den defensiva i tremanna-mittfältet. Godkänd insats, enorm kämparglöd. Sjabblade med spelförståelsen i hemjobbet vid ett tillfälle, då Thiaw på bekostnad av Krunic positionerade sig helt fel och ett farligt läge till vänster skapades. Annars en stabil match.

Reijnders | 4
Bra med boll och såg väldigt sugen ut att göra avtryck tidigt, vilket han gjorde. Bra med i anfallen och ser erfaren ut i hur han behandlar bollen. Fin assist och bra touch på bollen. Spår honom bli en framtida keyplayer. Var med bra i både offensiven samt defensiven.

Pulicic | 4.5
Fantastiskt mål efter ett fint väggspel med Giroud. Självförtroende efter det tidiga målet. Bra högerfot i inlägg och visade skicklig problemlösning i några trassliga situationer där han dribblande sig bort från motståndarna. Fint samarbete med Giroud vid målet. Även hockey-assist vid det första målet.

Giroud | 4
Bra match av fransosen där han fullkomligt dominerar nickdueller och där han kan utnyttja sin långa och starka kropp. Bra avslut vid målet och även fantastisk i väggspelet till Pulicic mål. Såg pigg ut trots ålder på snart 37 och var bidragande även i en del hemjobb. Blir enormt nyttig om han undviker skadorna och är för mig en given 9a om han fortsätter så här.

Leao | 3
Som vanligt väldigt lekfull i sitt sätt att spela, men har en tendens att bli lite naiv i att tro att ALLT går. Borde spela enklare i vissa situationer. Orsakade ett farligt frisparksläge för Bologna i en armbåge i ansiktet strax utanför straffområdet. Nära att hamna i målprotokollet i slutet efter en fin sekvens, dock i stolpen. Fullt godkänd prestation.

Inbytta:

Pobega 73’| 3
Bra inhopp och kom in i matchen direkt. Testade sig på skott och visade viljan att han knackar på dörren för en startplats.

Kalulu 73’ | 2.5
Pigga ben och spelsugen. Hjärnsläpp vid ett tillfälle då en sidledspass vid en pressad situation resulterade i näst intill ett friläge för reducering för Bologna.

Okafor 73’| -
Rörde knappt bollen under sitt inhopp, därav inget betyg.

Chukwueze 73’ | -
Även Samuel anser jag inte ska ha något betyg då han ej utförde särskilt mycket. Hade bollen några enstaka gånger, men spelade försiktigt och stärkte därmed inte sina aktier för en framtida startplats – ännu!

Kjaer 88’ | -
Dansken tillbaka och roligt att skåda. Är viktig för laget utanför planen, det syntes i vattenpauserna där han var uppe och studsade med grabbarna – kul att se! Hoppas på att han förbättrar formen och att han kan komma tillbaka till sina fornstora dagar. Inget betyg då han spelade för lite.

Läs även 5 snabba efter Bologna - Milan HÄR


 

Calle SvenssonCALLE_SV2023-08-23 14:55:00
Author

Fler artiklar om Milan