Lagbanner
BayArena, 2024-10-01 21:00

Bayer Leverkusen - Milan
1 - 0

Spelarbetyg: Leverkusen - AC Milan

Subjektiva betyg tillsammans med algoritmer från Fotmob och SofaSccore. Betyg från 0.5-5.0 där 2.5 är godkänt. Kvällen förlorar Milan men tar med sig en positiv 1/3 där laget skapar så mycket att dom borde gjort mål.

Mike 2.5. Kan inte göra något på målet, är stabil annars och gör det som han ska göra. Stabil insats och får högst betyg på FotMob och SofaScore och deras algoritmer. SempreMilan har också Mike som bästa spelare ikväll.

Theo 2.5. Är nära ett mål, ribbskott ifrån men vår vänsterkant är klart scoutad och han har svårt att komma fram i plan. Efter minut 60 så får vi se ett annat Milan och då syns Theo mer. Algoritmerna ger honom svaga betyg. 97% rätt passningar är nog rekord för honom.

Tomori 2.0. Algoritmerna ger honom bra betyg men jag tycker han ofta visar att han tittar mer på boll än spelet och känns ofta överspelad. Känns inte alls lika stabil som vi tidigare såg honom under Pioli. Klart överspelad vid målet där han bara tittar boll och läser situationen fel. 99st boll tillslag och 98% rätt passningar, mycket därför hans okej siffror enligt algoritmerna. Vinner några dueller också så det ser bättre ut i statistiken än spelet.

Gabbia 2.5. Stabil, gör inget utöver det vanliga, syns inte men gör ett bra jobb.  Statistiskt gör han en stabil insats och är den spelaren som har bäst % sett till rätt långbollar.

Royal 1.5. Sämst i Milan och det är nog bara domaren som gör en sämre insats ikväll än vår nya högerback. Delar av matchen var det på en nivå där hans medspelare inte ens ville passa honom offensivt och defensivt sprang han bara bredvid. Ute och cyklar vid målet, vet inte vad han tittade på i den situationen. Möjligt att taktiskt sett är något fel med högerbacken, vår klart svagaste länk oavsett vem som spelar där men vi är inte 15M euro bättre där idag än vad vi var tidigare tyvärr. 0st försök till dribblingar och tappar bollen 7ggr som högerback är inte bra.

RLC 2.5. Han likt alla andra vaknade efter Leverkusens mål, Fonseca hade uppenbart en gameplan att hålla 0-0. Blir klart bättre, just Fonseca försöker prata med en svag domare i form av Sandro Schärer som viftade bort straffsituationen mot RLC i slutet. VAR rummet kanske sov eller hade redan schweizaren bestämt sig att Milan inte skulle få några poäng. Tyvärr kommer det bli en diskussion efter match och domaren kommer åka hem medsvaga betyg och förmodligen inte någon vidare CL match på någon omgång. Vinner 4/5 dueller men tappar boll 8ggr men slår 90% rätt passningar.

Fofana 3.0. Han blir bättre och bättre, kul att se han vågar på att skjuta också. Det ska han göra oftare så han tvingar upp försvaret för det kommer smälla förr eller senare om han får skjuta fritt. Visar mycket vilja att ha bollen och vinner 10/15 dueller och har 88% rätt passningar men tappar bollen 11ggr. Ser ljusglimtar i honom och förhoppningsvis kommer han bygga vidare på sina insatser under hösten. Avgörande viktig roll för Milan.

Reijnders 2.5. Lite som RLC, vaknade till efter 60min. Kom i ett läge där han inte förstod hur fri han var men reder ut situationen och får fram ett hyfsat skott som kvällens bästa spelare i Hradecky räddar tyvärr. 2 key passningar men har även denna matchen helt för få tillslag sett till hans position och kvalitet med ynka 58st. Får underbetyg av SempreMilan.

Leao 2.0. Får lägst betyg enligt algoritmerna. Han likt Theo hade många spelare kring sig när han väl fick bollen vilket inte gör livet lättare. Båda han och Theo mötte spelare med nästan likvärdig speed så det var en tuff kväll för våra stjärnspelare till vänster. Ynka 49 tillslag och tappar bollen 11ggr, statistiskt sett var det ingen bra kväll denna kväll heller. Frågan är hur Fonseca ska få rätt på vår nr 10. Spelare kanske skulle haft kvar nr 17, har inte varit alls så bra sen han bytte nr.

Pulisic 2.5. Nu är förväntningarna höga på vår jänkare, ikväll var han likt många av våra spelare välscoutade. Alonso visste mycket väl hur han skulle störa Milan och våra stjärnspelare. 3st key passningar. Möter också en av världens bästa vänsterbackar i Grimaldo som fick väldigt höga betyg.

Abraham 2.0. Kommer inte alls till sin rätt ikväll. Verkar fått en smäll mot ena axeln och möjligt att detta störde honom i hans spel. Utbytt och var blek för kvällen tyvärr. Statistiskt sett en mardröm för honom ikväll.

Morata 2.5. Är nära att göra mål, jobbar hårt och visar mest attityd av alla ikväll. Något som verkligen saknades i kvällens stillastående spel.

Chuck 2.0. Kommer in sent och kan inte bevisa så mycket men visar spelsug och vilja att försöka skapa något men har fortfarande inte lossnat i Milan tyvärr.

Fonseca 2.0. Feg taktik av honom ikväll och tycker han borde gjort mer offensivt sista 10 för att försöka ro hem en poäng. Står kvar på 0 poäng i CL, två tuffa matcher men framöver förväntas poäng i massor. 

Läs även inför och 5snabba från matchen
FORZA MILAN

 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2024-10-01 23:38:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1