Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-05-06 15:00

Milan - Lazio
2 - 0

Spelarbetyg MIlan - Lazio

Nu var det dags att prioritera ligan också. Och det behövde Lazio hemma för att vi skulle kännas fokuserade och faktiskt inte rotera ihjäl oss. Inställningen var också helt annorlunda. Och sista chansen togs, det var ett Milan från i fjol som vi fick se med stabilt försvarsspel och ett anfallsspel som till stora delar inte glänste men som gjorde mål. Nu lever CL i högsta grad och allt är i egna händer, bara upp till bevis i resterande ligamatcher. Finns ingen marginal för att tappa poäng nu.




Mike Maignan 4
I en lugn match utan skott på mål gjorde Maignan sitt jobb och stod för en stabil insats med ett par utrusningar. En målvakt som leder sitt försvar rätt behöver ofta inte göra några räddningar men tittar man på hans positionsspel så låg han rätt konstant.

Davide Calabria 3,5
Davide stod för det spel vi känner honom för. Mycket hjärta, lite bristfällig teknik men sprang och sprang. Davide stängde ner det som kom på hans kant och stod för ett bolltapp och en erövring.

Simon Kjaer 5
Snacka om att gå från klarhet till klarhet. Kjaer styrde försvaret som mot Napoli och stod för en felfri insats. Mycket klokt att vila honom i andra halvlek när grunden var lagd.

Fikayo Tomori 5
Tomori har fallit igenom i vissa matcher men sällan med Kjaer bredvid sig och det visade sig även här. Första halvleken var felfri och det fortsatte i andra halvlek även utan Kjaer Flertalet superbrytningar, små styrningar av motspelare, bra bollvinster och ett spel som hade stängt ner vilket anfall som helst. Jag förstår att PSG drar i honom.

Theo Hernandez 5
Vad finns det kvar att säga om Hernandez? Skottet, drivet, rörelsemönster. Allt är föredömligt. När han nu börjat slå bra inlägg också och inte bara bryta in för att skjuta är det bara att njuta av showen. Få negativa saker idag och de väljer vi att ha överseende med! Frågan är om hans skott hade gått in utan hjälp av Laziobacken men ett mål är ett mål är ett mål.

Sandro Tonali 4,5
Jobbet i det tysta fortsätter för Tonali. Sprang rätt, stängde ytor och vann bollar i rätt lägen. Tonali lade hela grunden för vårt offensiva passningsspel. Medan Krunic stod för de spektakulära brytningarna stängde Tonali ytan bakom och tog den vunna bollen och fördelade vidare. Tonali-Krunic lade grunden för hela vårt försvarsspel i denna matchen genom att stänga ytan framför backlinjen.

Rade Krunic 4,5
Rade har blivit lagets städgumma och gör det föredömligt. Han stänger tillsammans med Tonali ner ytan framför backlinjen och gör oss väldigt svåråtkomliga. Passningsfoten är fortfarande inte något att skryta med men taktiken att han vinner bollen och sedan lämnar över till Tonali är klockrent. Tonali-Krunic lade grunden för hela vårt försvarsspel i denna matchen genom att stänga ytan framför backlinjen.

Junior Messias 3
Junior Messias har en bra högstanivå och en bedrövlig lägstanivå. Tyvärr blandar han och ger väldigt mycket i varje match. Ena sekunden vinner han bollen och avancerar upp i planen och i nästa står han för ett märkligt bolltapp. Om Diaz är 100% på Onsdag så lär inte Messias spela då.

Ismael Bennacer 4
Bennacer har verkligen hittat rätt i sin AMC-roll och står för et tmycket bra offensivt presspel varvat med fina löpningar för att skapa ytor. Hans presspel såg vi resultatet av vid 1-0 målet då han inte bara vann bollen utan också följde upp och tog till vara på Girouds assist. Har fortfarande en liten förmåga att försvinna ibland men börjar bli mer och mer bekväm i rollen.

Rafael Leao 3
De 18 minuter som han spelade lovade gott. Bra öppnande löpningar och en offensiv dribbling som var värd ett bättre öde. Vi får hoppas att han togs av som en ren säkerhetsåtgärd men vi får se på Onsdag.

Oliver Giroud 4
Giroud står för sin vanliga stabila insats. Rutinen bara lyser och han står aldrig fel. Den genialiska passningen till Bennacer vid 1-0 är fantastisk. Giroud har tyvärr tappat lite av sin målfarlighet men med offensiva yttrar och mittfältare som understödjer så är han ovärderlig för att skapa ytor i offensivt straffområde.

Alexis Saelemaekers 3,5
Saelemaekers har börjat visa initiativ och framfötter i de senaste matcherna och det märks. Han slarvar fortfarande en hel del men han tar för sig och visar att han vill. Står för flertalet bra bolltransporter och ser pigg ut. Det som tyvärr fortfarande ligger honom i fatet är att han är lite lat efter at than tappar bollar och jobbar inte direkt för at tvinna tillbaka den. Piggt inhopp som vänsterytter och frågan är om han inte spelar bättre här än på högerkanten...

Pierre Kalulu 3,5
Ersatte Calbria i halvtid och gjorde en stabil insats. Kändes lite ringrostig men löpningarna satt där och han läste spelet bra. Frågan är om det inte är högerback han kommer få spela framöver då konkurrensen i mitten just nu är för stor?

Malick Thiaw 4,5
Kjaer gick ut och det märktes knappt då Thiaw visade att han är i laget för att stanna. Tysken bara fortsatte Kjaers fina arbete och Lazio hade fortsatt inget att komma med. Stängde ytor och vann boll. Stod också för ett stabilt passningsspel.

Ante Rebic 3
Jag blev förvånad att Saelemaekers kom in istället för Rebic när Leao gick ut. Men när Rebic kom in visade han direkt sin styrka i presspelet. Han plågar motståndarnas uppspelningsfas och ger dem inte lugn. Hade ett friläge och mål som tyvärr var offside men ett mycket piggt inhopp och han är min vänsterytter till på Onsdag om Leao inte kan spela.

Fode Ballo-Touré 2,5
Kom in och gjorde det han skulle. Stod för en stabil insats och spelade defensivt. Inget utmärkande och det är skönt att han inte längre känns som en säkerhetsrisk när han spelar.

Gurra2023-05-06 20:59:48
Author

Fler artiklar om Milan