Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2024-09-17 21:00

Milan - Liverpool
1 - 3

Spelarbetyg Milan - Liverpool CL

Spelarbetyg Milan - Liverpool CL

Subjektiva betyg tillsammans med algoritmer från Fotmob och SofaSccore. Betyg från 0.5-5.0 där 2.5 är godkänt.

Mike 2.5. Släpper in 2 mål, som vanligt på fasta känns det som. I en zone som han brukar äga, gör flera bra räddningar som räddar han betyg. Frågan är hur länge han spelade med skadekänning och om detta eventuellt påverkade hans insats. Förhoppningsvis inget allvarligt och att han är tillbaka till derbyt redan i helgen som är viktigare än denna match. Kommer undersökas imorgon, förhoppningsvis tillbaka snart.

Calabria 1.5. Började bra, ligger bakom Milans mål och var allmänt hungrig offensivt. Möter matchens bästa spelare i Gapko som gör livet jobbigt för honom. Ligger på ett sätt bakom kvitteringen också i en helt för brysk tackling, frisparken leder till målet. Går ut med känningar och var tveksam inför pga skada. Royal måste vara rätt kass för att en halvskadad Calabria ska gå före. Sämst enligt algoritmerna ikväll. Tappar bollen 6 gånger och förlorar 5/5 dueller, 1 key pass och 92% rätt passningsadress. Pratar efter matchen att Milan kunde gjort bättre ifrån sig, no shit...

Tomori 2.0. Svag insats igen, brukar annars höja sig mot lag från PL för att visa upp sig men ikväll var han och övriga defensiva spelare svaga. Algoritmerna bekräftar även detta. Tappar bollen hela 10 gånger, sett till båda mittbackarna så är detta otroligt dåligt av våra mittbackar. Vad han hänt med honom, eller är det taktiskt som gjort honom så mycket sämre?

Pavlovic 1.0. Bedrövlig, klart han sämsta insats och blev tyvärr synad att han har svårt på denna nivån. Känns som inte någon passning hade rätt adress. Förstår fortfarande inte varför han inte hoppade på Liverpools andra mål, säger inte att det är hans mål men det kommer från hans yta och han verkar helt ute och cyklade i det läget. Till han och Tomoris försvar så gjorde övriga spelare inte det lätt för dom eftersom ingen i Milan jobbade utan boll. Helt stillastående sorgligt nog och då blir det inte lätt att hitta rätt passning, dessutom mot ett högt pressande Liverpool. Statistiskt så tappar han bollen hela 13 gånger men han faktiskt 82% rätt passningen vilket inte var upplevelsen.

Theo 2.0. Liverpool har så klart bra koll på vår vänsterkant, han kommer inte loss och verkar frustrerad vilket påverkar hans spel. Likt övriga försvarar tappar han också boll väldigt mycket, hela 14gånger vilket är värre än någonsin och räknar vi ihop alla bolltapp som vårt försvar gör måste det vara rekord. Statistiskt sett har Theo ingen bra match alls. Vi förväntar oss givetvis mycket mer av honom. ikväll visar han inte ens grinta, skrämmande.

Fofana 1.5. Otrolig svag insats, statistiskt sett är det uselt. Algoritmerna är marginellt bättre än Calabria. Vad är hans roll och vilka egenskaper har denna spelare som Fonseca vill se taktiskt för han verkar springa runt i 8or med sig själv likt en blind höna. Var det verkligen denna spelaren vi jagade hela sommaren? 

RLC 2.0. Statistiskt sett gör han en helt okej match, algoritmerna var mindre bra men överlag så känns han likt övriga Milanspelare inte bra nog i denna matchen. Hela Milan var på ett klart lägre hyllplan för kvällen mot Liverpool, få säger emot men att Milan inte ens kunde leverera attityd hemma i CL känns skrämmande.

Reijnders 2.0 Lite som övriga, svag insats enligt algoritmerna men statistiken är helt okej. Har återigen väldigt få tillslag för sin position men har 97% rätt. Känns återigen som en insats där han lallar runt på mitten utan att något alls händer kring honom. Även denna spelare kan inte blviit så mycket sämre, det har han visat i landslaget så återigen kommmer frågan. Påverkar vår nuvarande taktik hans spel, går inte att känna igen.

Pulisic 3.0. Milans bästa spelare utan konkurrens för kvällen. Inte bara för målet utan han även hans statistik bortsett från passningar där han endast ligger på 78% rätt vilket är svagt. Känns som enda spelare i Milan som springer utan boll vilket är helt avgörande för att kunna ha ett fungerande spel. Efter matchen så pratade jänkaren om derbyt och dess betydelse och att laget måste höjas sig. Väldigt mediatränad så klart men berättar att truppen inte är nöjda med säsongsstarten och att laget måste börja vinna matcher och visa mer energi. 

Leao 2.5. Har endast 40 bolltillslag och endast 70% rätt passningar. Milan och vår spel är helt för lite mot Leao som är vår X spelare. Visar i slutet vad han kan göra, tyvärr är det stolpen som stoppar honom från att göra mål. Det målet hade kanske gett Milan någon positiv vibb inför derbyt istället för nattsvarta tankar. Andra sidan måste Leao själv få in sig mycket mer i spelet om han vill utvecklas till den spelaren han sade sig vilka bli inför säsongen. Efter matchen går han förbi mediazone med sin mobil i ansiktet och helt ointresserad av att ta intervjuer. Capello tog chansen att kritisera honom efter matchen men det är för vi vill se mer av honom.

Morata 3.0 Väldigt intelligent spelare, inte lika smart som Giroud men han vet hur han ska spela fotboll. Statistiken är inte bra men algoritmerna gillar honom. Har det tufft mot två väldigt duktiga mittbackar. Kom aldrig en repris på läget nr 1 han ville ha straff, det kom repris efter läge nr 2 och där är det väldigt tydligt att Gapko sätter ut en ben som sänker Morata och då står det endast 1-2. Någon som vet varför det inte blev straff där?

Fonseca 1.0. Taktiskt helt avklädd. Någon som ser några taktiskt mönster eller linjer som han vill spela. Får gult kort och det köper jag att han ifrågasätter. Något måste drastiskt förändras, annars firar han inte jul i Milano. Z Boban sade i en intervju efter matchen att Milan behöver en ledare, oklart om han menar annan tränare, andra ägare, annan ledning eller någon spelare på plan som saknas men något saknas. Det kan vi alla vara överens om. Boban tar även bladet från mun och är kritisk till vårt uppbyggnadsspel, vem håller inte med honom efter ha sett denna matchen.

Inhoppare. Ingen gör något avtryck på något sätt

Läs även inför matchen HÄR, Läst 5 snabba efter matchen HÄR och andra tankar kring säsongen HÄR
FORZA MILAN

 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2024-09-17 23:47:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1