Stadio Alberto Picco, 2021-09-25 15:00

Spezia - Milan
1 - 2

Spezia - Milan 1-2: Maldini målskytt i Milans seger mot Spezia

Milan kunde tillslut gräva fram en seger mot Spezia med 1-2 borta på Stadio Alberto Picco - Daniel Maldini öppnade målskyttet.

Vi lärde oss förra säsongen att det inte räckte att bara ställa ut skorna på Stadio Alberto Picco och förvänta sig tre poäng. Och det gjorde det inte den här gången heller. Med ett spel som stundtals liknade föregående matchen mot Venezia hade Milan riktigt svårt att kapitalisera på lägena. Tillslut kunde dock Milan trycka in ett och två mål för att besegra Spezia med 1-2 och därmed sitta kvar på vinnartåget.

Matchen
Båda lagen bjöd på ett ganska ickesägande spel inledningsvis. Milan tog tag i bollinnehavet men såg otroligt bleka ut. Likt matchen mot Venezia var det något halvfarligt skott här och någon nick från bra läge där. Svårigheterna i att spela sig till farliga lägen var otroligt påtagligt under den första halvleken. Flera gånger fastnade eller förlorades bollen vid Maldinis fötter som inledningsvis hade svårt att komma in i matchen.

Spezia kom med någon minut kvar av halvleken till det farligaste läget. I en spelvändning hamnade hemmalaget i ett tre mot två läge och hade chansen att komma till avslut kanske tre gånger. Det var för Milans del bara tur att Spezia-spelarna själva slarvade bort läget och kunde gå in i pausvilan med ett lika resultat.

Priset för bästa skådespelarinsatsen under den första halvleken gick till Theo Hernandez som verkligen gick in djupt i en otrolig filmning. Var nästan pinsamt när han låg kvar.

Det skulle inte dröja länge innan Milan kunde öppna målskyttet i den andra halvleken. Rafael Leao som ersatte Ante Rebic i halvtid skickade efter en fin individuell sekvens ut en öppnande passning till Pierre Kalulu på högerkanten. Kalulu kunde i sin tur skicka iväg ett fint inlägg som hittade Daniel Maldini som nickade in ledningsmålet för Milan.

Förhoppningarna var ju att Milan skulle rida vidare på momentumet från ledningsmålet, speciellt när det kom från Maldini. Men istället var det Spezia som växlade upp och kom till flera farliga. Tillslut kom också kvitteringen från hemmalaget med ett avslut som letade sig in i mål via Bennacer, Romagnoli och slutligen Tonali.

Stefano Pioli agerade direkt och bytte med åtta minuter kvar av ordinarie tid in Brahim Diaz istället för Franck Kessie. Ett byte som skulle få resultat endast några minuter senare. Alexis Saelemaekers trampade in med bollen i straffområdet, skapade oreda i försvaret och lyckades skickligt passa in centralt i boxen till Diaz som skickade in bollen i mål. 1-2 Milan vilket också blev slutresultatet.

Statistik
Bollinnehav: 36% - 64%
Målchanser: 8 - 18
Skott på mål: 2 - 5
Hörnor: 2 - 4
**
Spännande och nästan lite pirrigt att se Daniel Maldini från start. Jag vill så hemsk gärna att han bara ska storspela, ta en startplats och bli en stjärna. Det ser dock ut som att den verkligheten är en bit bort. Maldini hade riktigt svårt att komma in i matchen. Felpassningar och bolltapp präglade insatsen som såklart räddades av målet i början av den andra halvleken. Det bästa för grabben är nog ändå att bli utlånad så han får lira mer boll och bära ett större ansvar.

Rafael Leao fortsätter att leverera på en hög nivå, ett stort steg från förra säsongen. Idag hade han flera avslut på mål och ett i stolpen. Hans fart och kreativa spel var exakt vad Milan behövde idag för att bryta det bleka spelet och tillslut gräva fram en vinst. Tror dock fortfarande att de är bäst om han startar på bänken.
**
Vinnartåget tuffar vidare! Nu fokus mot Champions League och Atletico Madrid hemma på San Siro 21:00 på tisdag!