Lagbanner
Stadio Diego Armando Maradona, 2023-04-02 20:45

Napoli - Milan
0 - 4

5 snabba efter Napoli - Milan. Utskåpning i CL-genrepet för Milan
Rafael Leão utbytt och tvåmålsskytt

5 snabba efter Napoli - Milan. Utskåpning i CL-genrepet för Milan

5 snabba efter kvällens drabbning mellan Napoli-Milan

Genrepet inför Champions League drabbningen som väntar de två lagen i mellan senare i april, och känslan är ungefär densamma som innan matchen ikväll. Napoli står som favoriter. Milan har visat det förr, man kan störa de riktigt stora lagen. 1-0 målet döpt efter Diaz och Leao är bara ett smakprov från vad detta lag faktiskt är kababla till när allting stämmer, ungefär som det gjort under förra säongen. Känslan efter matchen är att vi fortfarande inte är färdiga i Champions League.

Pioli väljer ikväll att gå tillbaka till den så framgångsrika 4-2-3-1 formationen med Leao i spetsen, vilket enligt mig känns som helt rätt väg att gå efter att man har behövt täppa till hålen som varit tidigare under säsongen. Frågan är om Milan verkligen skulle startat på det viset om en viss Osimhen varit med i truppen, men det kommer vi nog inte få svar på förrän den 12e April. Genialiskt drag av Pioli som ger resultat direkt då man verkligen fått fart på hela Milans offensiv idag.

Brahim Diaz visar fortsatt fin form när han bryter sig loss på kanten, trängd mot två napolispelare, och lyckas sedan spela fram Leao till 1-0. Konstant finurlig och påhittig med boll och ser ut att trivas i positionen till höger i 4-2-3-1 formationen. Lurar en kastandes Mario Rui med en skottfint i straffområdet och trycker sedan in 2-0 målet. 10 poäng till Diaz i första halvlek som nog gör sin bästa match hittills i Milan-tröjan.

Khvicha Kvaratskhelia är svår att inte nämna, oavsett om vi hade tagit poäng idag eller inte. Han är det enda hotet framåt för Napoli under den första halvleken och det syns att han blir ensam utan Osimhen. Milan hanterar honom bra idag, och det är inte vilken spelare som helst som vi gör osynlig då han kommer in till denna match med 12 mål och 10 assist i bagaget. 

Milans offensiv ser vassare och mer effektivare ut än vad den gjort på väldigt länge. En Leao på spelhumör, Diaz med sitt livs match och en inhoppande Saelemaekers som gör sitt första mål för säsongen, på det viset han gör det på. En utskåpning som får en att drömma de allra vildaste drömmarna, och som även sätter stora förväntningar inför Champions League-kvarten. 
Sarà perché ti amo Milan.

Patrick Valdnersson2023-04-02 22:43:00
Author

Fler artiklar om Milan