Lagbanner
VdR: ”Han är tveklöst en av våra viktigaste spelare”

VdR: ”Han är tveklöst en av våra viktigaste spelare”

Vi analyserar Chelseaförlusterna, den mest saknade spelaren och undrar vad panelen vill att de nya ägarna ska göra för klubben.


Vi har en lika fin panel den här veckan som förra med David Faxå, Nicole Amiri och Mikael Kristersson som ska ta hand om frågorna.

David Faxå - Startare av SoloCalcio och ena halvan av Milanpodden "Fossa degli Alci"
Nicole Amiri - Milanista och frilansande utrikesreporter med bas i Milano
Mikael Kristersson - Driver Podcast Rossoneri..


Vi börjar med Champions League...
Två raka förluster mot Chelsea och åttondelsfinalen lever farligt.
Vi kan skylla på skador och vansinniga domslut men faktum är att det fattas något - men vad?


David:
 Borta mot Chelsea saknades det absolut något. Det var en jättekonstig match på så många plan. Det kändes inte påkopplat, nästan som Milan var rädda. Men vad var man rädda för egentligen? Det låga försvaret? Graham Potter? Trycket (lol) på Stamford Bridge? Nä, det var en konstig match. På San Siro tyckte jag ingenting saknades första 18 minuterna. De resterande 72 minuterna saknades något… nämligen en spelare.

Nicole:
 Vi får inte glömma att Milan för bara två år sedan var nära att missa avancemang till Europa League-gruppspelet i det galnaste straffdramat jag någonsin sett. Mot Rio Ave. Milan är inte samma Milan som då, förstås, och det har vi ju bland andra Pioli att tacka för. Men det jag vill komma fram till är att man kanske inte ska ha för höga förväntningar på ett Milan som faktiskt är i en utvecklingsfas. Inte minst när det kommer till spel i Europa, och framför allt Champions League. Erfarenheten saknas. Spelarna är inte vana vid att möta lag som Chelsea. Premier League står för en helt annan standard och kvalité.

Mikael:
 Matcherna mot Chelsea om jag ska klumpa ihop dom så var det ett lag som är otroligt bra, en trupp som är värderad 5e högst i hela värden med en ny tränare som lyfte laget. I London hade Milan ingen chans, det kändes som dom var en man mer. Så var även fallet på San Siro. Vi har diskuterat situationen i kommande avsnitt och vi har delade meningar kring utfallet av straffen. Regelverket är väldigt galet som tvingar domaren att ge rött men varför tittade inte den väldigt orutinerade domaren på videobilder även om han har fri sikt från sin vinkel. Pioli gick inte ens för det och sett till alla skador Milan har nu tycker jag det var rätt att inte bränna energi när uppförsbacken var enorm. Någonstans är min gissning att Milan ändå räknar med att gå vidare och satsar på Serie A, allt för att nå 2 stjärnor.

* * * 

Många spelare på skadelistan men vem saknar du mest just nu och varför?

David:
— 
Med Theo Hernandez tillbaka senast så blev det en enorm skillnad. Han är tveklöst en av våra viktigaste, om inte den viktigaste. Tatarusano har gjort det OK som ersättare och Gabbia har varit grym. Den position där vi saknar allt just nu är högerbacken, så jag svarar lagkapten Calabria.

Nicole:
  Maignan för att han är Milans trygghet. Och naturligtvis Zlatan, men det kanske man inte ens behöver nämna.

Mikael:
 När en Zlatan är skadad är det svårt att inte säga just Zlatan men vi alla såg skillnaden när Theo var tillbaka, inget ont om Balo som gjorde det helt okej sett till hur lite speltid han har i benen. Världens 6e högst värderad målvakt i Mike är helt klart saknad, någonstans tror jag inte Chelseas första mål eller Empolis kvittering hade hänt om han stått. Vår kapten i Calabria är också i sjukstugan som flera andra men nu hoppas jag dessa få skeptiker ser skillnaden när vår kapten inte är med som opererar över alla 100m på högersidan och avlastar otroligt mycket för alla kring honom på den sidan. ???????

* * *

Elliot är historia och vi har Redbird som ny ägare efter att de hostat upp med $1.3 miljarder.
Vad är det ni tror och hoppas på att se med den nya ägaren?


David:
 
Jag tror på marginell skillnad mot Elliot. Milan ska växa långsamt och öka i värde. För det behövs det värvningar och framgångar, men inte till vilka priser som helst. Jag hoppas att Leaos problem med Sporting kan lösas och att man via det faktiskt kan hålla nere hans lönekrav något.???????
Nicole:
 Gerry Cardinale sägs ju vilja ”transformera” Milan och göra det till ett topplag i Europa. Och då måste man ju spendera för att investera i bra spelare. Jag hoppas att Maldini och Massara, som verkligen gjort det de kunnat med det lilla de haft, kommer att få det lite lättare nu. Återstår att se.

Mikael:
 Nya ägare har själv sagt att han vill ta Milan tillbaka på toppen, Ivan kommer även lämna Milan men hans roll kommer fyllas upp internt. Däremot är hans arbete viktigt att köra vidare på för det gäller att skapa ett globalt Milan. Ägarna är från USA och vi har redan sett stora profiler från landet i väst, det är en tydlig marknadsföring som förhoppningsvis bär frukt och skapar en stor fanbase som i sin tur renderar i mer intäkter. Its all about the money… På gott och ont men ägaren har sagt att det kan bli avgöra förstärkningar redan i Januari, så klart beroende på ligaplacering och sjukstugan men det är alltid stora ord när jänkare snackar men sett till vad dom gjort i andra klubbar så verkar det ändå finnas en vilja att sportsliga ta klubben till nya höjder och mycket av denna utveckling är arenafrågan. Milan och Inter hyr en fantastisk men gammal och sliten San Siro, vi behöver ha en egen arena som vi äger själva.

* * * 

Voce dei Rossoneri återkommer den 3, 13 och 23 varje månad.


...och förresten...  Är du milanista och vill göra din röst hörd?
Milanedaktionen på Svenska Fans söker skribenter. Som du kanske vet är det en perfekt plantskola för kanske vidare äventyr i journalistbanan.
Självklart behöver du inte heller ha de ambitionerna utan egentligen bara att du brinner för laget och vill förmedla dina känslor.
Hör av dig till johan.stistrup@svenskafans.com om du har fler frågor eller om du vill starta upp redan idag.

Milanredaktionen2022-10-13 22:05:00

Fler artiklar om Milan