Lagbanner
<i>VdR: </i> ”Ge il presidente vad han vill ha”

VdR: ”Ge il presidente vad han vill ha”

Voce dei Rossoneri (VdR) är tillbaka. En utvald del av redaktionen diskuterar ett Milan som gått bättre på sistone. Franck Kessiés betydelse bollas också upp och kommande matcher förutspås.



Milan har spelat bra på sistone. Laget löste seger borta mot Hellas Verona och kryss i första åttondelsrundan mot Manchester United med ett kraftigt B-betonat lag. Hur ser du på lagets insats i de matcherna? Och varför går det bra när vi saknar så många?

David Ågren: Segern mot Hellas var minst sagt överraskande. Ett lag som alltid ställer till det för storlagen. Den matchen gav högst sannoligt laget en rejäl boost, framförallt spelare som Dalot och Krunic som mest befunnit sig i periferin tidigare. United-matchen är ett lysande exempel på just det. Ju mer de spelar ihop desto bättre blir såklart laginsatserna. 

Elias Wiorek: Jag tycker att det sätt oväntat bra ut med tanke på den enorma skadelista som vi har. Att gå och slå Verona på bortaplan utan halva ordinarie laget var inget jag trodde skulle bli utfallet på förhand. Hellas är ligans bästa lag mot storlagen där exempelvis Juve inte lyckats plocka med sig en trepoängare i något av mötena de lagen emellan den här säsongen. Anledningen till de fina och imponerande insatserna när man saknat nyckelspelarna handlar till stor del om den speliden som Pioli har förmedlat till spelarna. Oavsett om man saknar sina stjärnor så har man samma spelide och grundide och mentaliteten att man verkligen tror på det projektet som Pioli tillsammans med Ibrahimovic kom med förra januari, är två av orsakerna som verkligen bidragit med de fina resultaten och prestationerna den senaste tiden. 

Fabian Klomark: Det är två matcher som man minst sagt har känt sig lite tveksam till innan matcherna med tanke på alla bortfall i truppen. 
Nu i efterhand så kan man säga att man blev väldigt stolt av insatserna. 3 poängen borta mot Hellas va extremt viktigt med tanke på det otroligt oförutsägbara och tajta racet som är i Serie  A. 
Matchen borta mot United är ju på förhand en av de tuffaste matcherna man kan föreställa sig men jag tyckte att Milan var riktigt bra i matchen och förtjänade verkligen den kvitteringen man gjorde för att helt ärligt så tycker jag att Milan var laget som styrde och ställde. 
Jag skulle inte säga att det brukar gå bättre när vi har många borta och helt ärligt så har Milan i vissa matcher när man saknat spelare sett väldigt bleka ut. Men desto roligare är det att Milan ser väldigt bra ut just nu och jag tror att det handlar om att spelare som kanske inte är vana att kliva fram och leda ett lag måste våga att göra det. En spelare som jag tycker klivit fram och gjort det bra är till exempel Rade Krunic som normalt sett inte är en av våran mest tongivande spelare, men han klev fram och tog ansvar.

Franck Kessié har varit monumental för Milan och ivorianen fortsätter utvecklas. Det snackas om förlängning (kontrakt till sommaren 2022) och högre lön. Hur högt håller du honom? Och hur ska man göra med avtalet?

David Ågren: Ge il Presidente vad han vill ha. Efter Donnarumma har Franck utan tvekan varit denna säsongens bästa spelare. Efter hans första säsong i laget var jag högst tveksam kring Kessiés förmåga. Han såg minst sagt kantig ut med bollen och kändes lite all-over-the-place. Nu är han helt vital för vår defensiv men bidrar också med smarta löpningar in i boxen när vi ställer om. Straffskyttet har också varit fläckfritt och ofta matchavgörande i år.

Elias Wiorek: Jag håller mittfältaren extremt högt. Sedan Zlatans återkomst för drygt ett år sedan har han utvecklats mer och mer för varje match känns det som. Är inte bara en av Milans viktigaste och bästa spelare, jag skulle sträcka mig så långt att det är en av världens (!) bästa innermittfältare just nu. Det som gör det ännu mer imponerande är hur han håller sig skadefri. Spelar 90 efter 90 och springer och sliter under hela matcherna och ändå håller sig hel är en bonus på den enorma formen på Kessie. Matchen senast på United var ytterligare ett bevis på hur viktig och nyttig han är för oss. Utan Kessie på Old Trafford går vi därifrån med en klar förlust. Han käkade upp hela Unitedsmittfält och gör så med alla motståndare hans ställs mot. Maldini och Co måste förlänga med ivorianen för hans betydelse är obeskrivlig.

Fabian Klomark: Jag håller Kessie otroligt högt! En spelare i ett skadedrabbat lag som spelat in och ut nästan varje match, en spelare som löper mycket och är en stor del i både Milans offensiv samt defensiv. Kessie kan mycket väll bli MVP efter säsongen.
Helt ärligt så är jag inte super insatt i eventuella summor med mera men jag tycker givetvis att Milan ska göra mycket för att behålla honom och jag tycker att man ska kunna punga upp en förtjänt löneförhöjning till ett nytt kontrakt.

För Milans del väntar nu Napoli (H), Fiorentina (B), Sampdoria (H) och Parma (B) i ligan. Däremellan finns också en retur mot Manchester United på hemmaplan. Vad förväntar du dig av dessa matcher och hur många poäng bör man plocka i ligan?

David Ågren: Jag tycker att försvaret ser stabilt ut med Kjaer och Tomori ihop. Så vi bör kunna hålla hyfsat tätt i dessa kommande fyra ligamatcher. Offensiven måste däremot växla upp nu. Leão kan inte fortsätta se helt hopplös ut. Hakan sägs vara tillbaka mot Napoli och det är en pusselbit som saknats men som också måste prestera redan imorgon. Minst 9 poäng vill jag ha för att vara nöjd. Europa League skiter jag fullständigt i men efter första mötet mot United så har vi guldläge att göra ett statement i Europa, vilket vi inte gjort sen gud vet när.

Elias Wiorek: Förväntningarna är relativt höga. Flertalet av spelarna på skadelistan väntas vara tillbaka inom kort där både Hernandez och Calhanoglu är bekräftade tillbaka till mötet med Napoli på söndagskvällen. Det ger laget såklart en stor boost och förhoppningsvis så fortsätter man med de fina prestationerna som man presterat den senaste tiden och på det att få tillbaka stjärnorna kommer ge Milan goda möjligheter att säkra en topp-4 plats. Om man går in mer specifikt hur många poäng man bör ta av dessa kommande 4:a matcher i ligan så är jag nöjd om vi plockar 10/12. Viola, Sampdoria och Parma ska bara vara tre enkla in på poängkontot. Napoli till helgen skulle jag ändå vara nöjd med ett kryss, speciellt med tanke på att vi fortsatt kommer få klara oss utan Mandzukic, Rebic, Bennacer och Ibrahmiovic i den matchen, där den sistnämnde verkligen sänkte Neapellaget i höstmötet när han stod för båda målen i 2-1 vinsten.

Fabian Klomark: Med tanke på vilken otroligt fin sits Milan har satt sig på i ligan så tycker jag att det är fel att kräva nåt annat än att de ska kunna gå rent i ligan de kommande matcherna.
Matchen mot United i Europa League hade givetvis vart en jävla grej att gå vidare ifrån och jag skulle säga att chansen verkligen finns med tanke på hur imponerande Milan va i första matchen. Men jag tycker fokuset ska läggas på ligan eftersom att det är så tajt och jag tror att ungefär samma trupp kommer ställas på bannan i nästa match, även om det finns namn starkare spelare redo eftersom jag tror att man inte vågar riskera något samt eftersom den B-betonade truppen gjorde det riktigt bra

Gabriel Melkegabriel.melke@svenskafans.comgabrielmelke_2021-03-13 17:34:00
Author

Fler artiklar om Milan