Lagbanner

Voce dei Rossoneri (VdR) Kostade det oss en potentiell Bandiera

Säsongen är igång och fönstret är stängt. Vi tar pulsen på Milad Kazeroni och Tommi Uksila från redaktionen


1. Fönstret stängt, vilket betyg och varför ger du?


Milad: På en skala 1-5 vill jag ge Milan en femma men jag måste säga en stark 4,5. Det finns ju alltid saker man kan göra bättre. Trots att man jagade en striker ända in i de sista så känner jag mig nöjd med Luka Jovic. Att man lyckas göra mycket med små medel är imponerande. Dock kostade det oss en potentiell Bandiera i form av Tonali. Dock så har inledningen i ligan varit mycket bra och det får en att i stort sett glömma bort Tonali helt. Pulisic, Loftus-Cheek, Chukwueze och Reijnders är mycket starka värvningar och jag är övertygad om samtliga kommer leverera om de håller sig skadefria. Sedan är det mycket bra gjort att man lyckats skeppa iväg de ”oönskade”. Hade som sagt lika gärna kunnat ge Milan en femma, men jag kan någonstans känna trygghet jag saknar en mittback, högerback och en CM. 4,5 känns därför mer fair.

Tommi: Jag är fortfarande arg på klubbens ledning pga sparkandet och den efterföljande behandlingen av Maldini och besviken på försäljningen av lagets symbol Tonali. Men, ska jag se på det lite mer nyanserat måste jag erkänna att mercaton som bedrivits varit väldigt bra och efter många års väntan sitter nu Pioli på en bredd som gör att det faktiskt finns bra alternativ på bänken att slänga in. Dessutom är den offensiva högerkanten till slut rejält uppgraderad vilket vi skrikit efter i flera säsonger. Som ett slutgiltigt betyg på den italienska skalan (den enda riktiga) ger jag Moncada/Furlani en åtta.

2. Vad förväntar du dig av årets Milan i Serie A?

Milad: Jag förväntar mig ett lag som är kontringsstarka och kreativa framåt. Offensivt känner jag att laget har en bredd som man inte haft på många år. Vi har spelare som Chukwueze, Okafor och Jovic som kan hoppa in och leverera på riktigt. Tidigare fick vi förlita oss på att Messiah/Rebic vaknade på rätt sida. De levererade allt för sällan. Jag tror starkt på att titeln hamnar i Milano. Dock så är det svårt att säga om den hamnar i den rödsvarta eller blåsvarta delen.

Tommi: Milan ska med denna trupp och sett till konkurrensen vara med in i det sista och slåss om scudetton. Att kvalificera sig för nästa säsongs CL är absolut minimum, men jag tycker inte att det räcker sett till truppens bredd och vassare spets. Som jag ser det är det bara Inter som kan konkurrera sett till spelarmaterial.

3. Vad förväntar du dig av Milan i CL ?

Milad: Utfallet i CL är som vanligt svårt att förutse men jag tror att Milan kommer att vara mer hotfulla än va de haft kapaciteten till att vara på senaste. Man har starka offensiva muskler samtidigt som man har en del rutin i laget. Rutin har visat sig vara mycket viktigt i toppmatcher och med tanke på att gruppen består av Milan, PSG, Newcastle och Dortmund så blir gruppspelet ett bra test för Milan. Jag tror på ett mycket tight gruppspel. Milan och Newcastle tar sig vidare.

Tommi: Gruppen vi lottades in i är bland det värre jag upplevt. Det hade inte kunnat bli så värst mycket svårare. Utan att ha full koll på våra motståndare så vill jag ändå påstå att både PSG och Borussia Dortmund är svagare versioner än vad vi såg förra säsongen, men det är ändå väldigt tuffa bortamatcher och PSG är givetvis gruppfavorit. Att plocka nyrika Newcastle ur fjärdepotten är riktigt svettigt, och även den bortamatchen kommer bli en svår uppgift. Jag tror det blir en nyckel att direkt i premiären mot Newcastle, hemma på San Siro, visa vilka som bestämmer och plocka de första tre poängen. Sett till nuvarande form borde det inte vara alltför avlägset. Kan Milan lösa ett avancemang och sen en eventuell kvartsfinal har man gjort minst vad man kan kräva. Det ska också sägas att för supportrarna är detta en drömgrupp. I premiären kommer de få välkomna Tonali hem efter bara några månader borta på öarna. Det kommer bli ett varmt mottagande. Senare i gruppspelet kommer PSG på besök med en annan gammal Milan-profil. Jag kan lova att det kommer bli ett varmt mottagande för Donnarumma också, men inte alls på något positivt sätt. Den pojken kommer få det hett om öronen nedanför Curva Sud. Vore jag PSG skulle jag nästan ställa andrekeepern i kassen.

4. Vem/vilka och varför blir spelarna som kommer göra skillnaden för Milan?

Milad: Jag tror att många i laget kommer att göra skillnad för Milan i år. Theo, Maignan och Giroud kommer att vara mycket viktiga pjäser. Dock så sätter jag utropstecken på Pulisic, Leao och Loftus-Cheek. Mycket kommer att hänga på deras axlar och av de vi redan sett så ser det mycket lovande ut. Nytt för i år är ju att vi för första gången på länge kan utmana de allra flesta lagen i CL. Vill dock inte säga allt för mycket redan efter tre omgångar i ligan och det gäller att Pioli samtidigt hittar en balans i laget. Det känns ju något mer offensivt viktat.

Tommi: Det går ju inte att komma runt världens bästa vänsterkant i form av Hernandez/Leao. De två är enskilt viktigast i detta truppbygge. Vi såg också förra säsongen hur viktig Maignan är för det här laget, men nu finns Sportiello som reserv så hålet mellan Maignan och reserven är inte lika avgrundsdjup som förra säsongen. Sen tror jag att två av nyförvärven kommer vara väldigt viktiga för Milans framfart, och det är Reijnders på mittfältet och Pulisic på högerkanten. Båda dessa ger Milan en dimension som har saknats de senaste säsongerna och även de offensiva bänkspelarna ger en extra krydda som kommer behövas i många matcher.

Stort tack till kloka svaren från Milad Kazeroni och Tommi Uksila från redaktionen
FORZA MILAN

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-09-04 15:37:32
Author

Fler artiklar om Milan