Napoli tar emot Sassuolo

Napoli är skakade efter en poäng på tre matcher och en tiominutersperiod av fiasko mot Empoli förra helgen. Kan laget resa sig och säkra CL-platsen?

Det är fyra omgångar kvar och Napoli är borta ur Scudettostriden. Det tog några dagar att hämta sig från debaclet mot Empoli, en usel och horribel tiominutersperiod. Ihop med poängförlusterna mot Fiorentina och Roma har laget satt sig i ett läge där det bara är att spela hem en CL-plats. Tyvärr. Under onsdagen då Inter överraskande förlorade sin hängmatch förstärktes Napolis fiaskoveckor - tänk vilket läge klubben haft med fem-sex poäng till! 

Men nu är läget som det är och Napoli behöver som sagt samla ihop sig och ordna in CL-platsen. Helst ska laget hålla sig före Juventus och då krävs det segrar. Första hindret är dagens möte med Sassuolo, ett lag det blev 2-2 mot i höstas. De grönsvarta har inget att spela för där de befinner sig i mittens rike men känns luriga vem de än ska möta. 

En ännu större fråga är såklart var Napoli befinner sig. Laget är i någon sorts halvretiro och var troligtvis i chock efter Empoli. Hur har spelarna gått vidare, hur laddar de om? Vilken riktning "vill" de ta för att avsluta säsongen? De senaste veckorna/en månad har det verkat som flera spelare kommit ur form/ blivit tagna av stundens allvar och förhoppningen är att Spalletti och övrig stab har arbetat med den mentala biten i veckan. Nu gäller det att tro igen, tro på kvaliteten och styrkan som finns i truppen. Nyckelspelare som Insigne, Osimhen och Anguissa behöver höja sig i mina ögon de avslutande fyra omgångarna om vi ska komma före Juventus. Di Lorenzo är spelklar och hans comeback är efterlängtad, hans fart och energi kan ge frisk fläkt längs högerkanten.

Vi får se om Spalletti vill skaka om i elvan med ett par rokader, eller om han vill ge i stort sett samma lag chansen för att få reagera och ta revansch sedan Empoli. Hur gör han med Meret? Ospina är frisk och spelklar. Kommer Demme starta centralt och vem ihop med honom? Framåt måste Insigne och Osimhen köra, hoppas de växlar upp.

Avsparkidag lördag kl 15.00

Fredrik Kreüger2022-04-30 10:11:25
Author

Fler artiklar om Napoli