Lagbanner
Inför Cagliari - Napoli

Inför Cagliari - Napoli

Napoli tar färjan över till Sardinien för att möta Cagliari.

Julledigheten är över och ett Napoli med fulladdade batterier ska ta sig an vårsäsongen med nyfunnen vigör. Eller ja, det är i alla fall tanken. I praktiken blev nog drömmen inte hjälpt av att Osimhen drog på sig en släng corona på nyårsfest. Nigerianen som varit så viktig för Napolis offensiv lär nu säkerligen missa åtminstone 2-3 matcher till, kanske ännu mer.

Så ja, vi lär få se Petagna på topp då även Mertens drabbats av skada. Inte optimalt direkt. Yttrarna har stått för större delen av målen framåt och vi får nog förlita oss på dem ännu en gång.

Hos gästerna är det mer positiva tongångar. då man nyligen fått in Radja Nainggolan på lån. Belgaren var riktigt bra de senaste två gångerna han spelat i klubben men borde inte vara redo för spel redan på söndag.
I övrigt så har laget varit lite upp och ned, spelare som Joao Pedro och Nandez har inte hållt samma höga nivå som pre-corona. Men man är alldeles för bra för att åka ur och hemma på Sardinien kan Cagliari skapa problem för alla lag.

Förväntade startelvor:

Napoli (4-2-3-1):
Ospina; Di Lorenzo, Manolas, Maksimovic, Rui; Fabian, Bakayoko; Lozano, Zielinski, Insigne; Petagna.

Inte lätt när man saknar spelare som Mertens, Koulibaly och Osimhen. Om vi får en repris på gåfotbollen vi såg innan jul så lär Napoli inte få med sig alla tre poäng från Cagliari.

Cagliari: (4-2-3-1):
Cragno; Zappa, Ceppitelli, Walukiewicz, Lykogiannis; Marin, Oliva; Nandez, J. Pedro, Sottil; Simeone.

Cagliari har sina egna problem, då man saknar Diego Godin och Marko Rog. Men i offensiv väg har man spelare som kan lösa upp vilket försvar som helst på en bra dag.

Avspark söndag 15.00.

Edin Bajramovic2021-01-03 00:03:34
Author

Fler artiklar om Napoli