Lagbanner
Napoli 3-1 Inter: Sången är evig.

Napoli 3-1 Inter: Sången är evig.

Baksmällan är pågående och ryktena florerar starkt men Napoli lyckades ändå ta en seger mot Champions League finalisterna.

Den senaste tiden har varit lite av ett töcken för undertecknad och troligtvis för Napoli som både lag och stad. Jag har inte kunnat förmå mig att skriva något om scudetton som jag drömt om i vuxen ålder sen evigheter känns det som. När längtan helt plötsligt möter verkligheten så har acceptansen lugnt infunnit sig. Kanske har det berott på att laget gått fram som en ångvält under säsongen och att de övriga lagen inte förmått sig att hänga med. Eller så är det så att "underdog-lovern" i mig helt enkelt bara funnit sig att inte vara en underdog längre. Åtminstone för en säsong. Är det så här det känns? Längtan efter mer kommer nog att infinna sig tids nog och bara kvällens seger, som var obetydlig i sig för säsongen i sin helhet, kändes väldigt skön.

Napoli visade för en gång skull att de ville visa sig från sin bästa sida och även om det blev ett bakslag med ett 1-1 mål när man spelade med en man mer så reste man sig och kammade hem tre pinnar. Som ett lag i topp ska göra.

Anguissa, mannen som inte platsade i Fulham fick öppna målskyttet och efter att Lukaku kvitterat gjorde Il Capitano DiLo ett riktigt mästarmål varpå Gaetano, ungdomsliraren, fick avsluta kvällen med sitt debutmål. Matchen kan i princip sammanfattas så. Och om jag såg matchen så blir svaret nej. Jag har de senaste säsongerna inte sett en match live för att inte jinxa laget och med facit i hand, så har det lyckats.

Jag lämnar ryktena om tränar- och ledarflykt tills säsongen är över och njuter för ikväll att sången är evig i staden som The One vakar över.

Lagen:
NAPOLI (4-3-3): 1 Meret; 22 Di Lorenzo, 13 Rrahmani, 3 Kim (74’ Juan Jesus), 17 Mathias Olivera; 99 Anguissa, 68 Lobotka, 20 Zielinski (82’ Gaetano); 7 Elmas (69ì Raspadori), 9 Osimhen (69’ Simeone), 77 Kvaratskhelia (82’ Politano). Allenatore: Luciano Spalletti
INTER (3-5-2): 24 Onana; 33 D’Ambrosio, 6 de Vrij, 95 A. Bastoni (57’ Acerbi); 12 Bellanova (74’ Dumfries), 5 Gagliardini, 14 Asllani, 23 Barella (57’ Brozovic), 8 Gosens (80’ Lautaro Martinez); 90 Lukaku, 11 J. Correa (74’ Dimarco).  Allenatore: Simone Inzaghi

Solonapoli2023-05-21 20:59:00
Author

Fler artiklar om Napoli