Lagbanner
Notizie dal Vesuvio: CL-lottningen klar
Inga glada miner hos Osimhen efter operationen.

Notizie dal Vesuvio: CL-lottningen klar

Här följer små och stora nyheter kring Napoli.

31 augusti 2023
Lottningen till höstens gruppspel i CL gjordes tidigare ikväll och för Napoli väntar Madrid, Braga och Union Berlin. Napoli och Madrid lär vara favoriter om allt "går som det ska" men portugiserna och uppstickarna från den tyska huvudstaden kan säkert hota de ljusblå från att rusa igenom. Gruppspelet börjar om tre veckor.

23 november 2021
Osimhen fick ju sig en snyting i söndagens bortafight mot Inter och väntas nu bli borta i 3 månader (!). Ja, vad ska man säga? Kanske inte de bästa förutsättningarna i kampen om toppen.

27 augusti 2021
Napoli har i Europa-League gruppspelet lottats mot följande lag: Leicester, Spartak Moscow, Legia Warzawa. Roligt med ett engelsk lag och speciellt Leicester. Spalletti hade inga förväntningar mer än att han trodde det kommer bli 6 vackra matcher.

19 augusti 2021
ADL gör ju som han brukar göra, går sin egna väg.
Han tyckte försäljningen av Napolis tröjor gick dåligt och han tyckte varken Adidas, Nike eller Puma kom med erbjudande som t o m en svårflörtad ADL skulle kunna tacka ja till. Så vad gör man då? Jo man kontaktar lite fabriker i Kina som ger en "bottom dollar" för att sy upp ex antal tröjor och hela ställ samt flörtar in sig med Armani och vips, så har man nya Armani-designade ställ alá 2021/2022. Om någon är nyfiken på hur de ser ut, ta en titt på hemsidan.

Long live De Laurentiis!

1 januari 2021
Napolis anfallare Osimhen har varit borta nästan två månader pga den axelskada han ådrog sig under landslagsspel. Nu efter årssikftet var hans comeback planerad - men väl tillbaka i Italien efter rehab och ledighet har nigerianen testats positiv för Covid-19. Detta betyder ytterligare dröjsmål innan han är tillbaka. Under januari är det två matcher per vecka och då även Mertens saknas är detta ytterst oturligt. För Osimhens del kan det även väntas böter internt då det finns en video på killen när han inte direkt följer de rekommendationer om avstånd och munskydd under sin 22-årsfest som ägde rum för ett par dagar sedan.

22 december 2020
Efter att ha fått två överklaganden nekade verkar Napoli till slut ha fått rätt - den italienska olympiska kommitén dömer till klubbens fördel angående den inställda matchen mot Juventus i början på säsongen. Detta enligt Football Italia.
Vad det verkar ska domen gälla omedelbart, vilket innebär att Napoli får tillbaka den poäng som drogs av som straff. Dessutom ska matchen schemaläggas till någon gång under våren.
Vi uppdaterar så fort vi får veta mer.

10 december 2020
I en intervju med sidan MondoNapoli nyligen erkände Cavani det vi ofta misstänkt - att han hade erbjudanden från norra Italien men tackade nej på grund av sin kärlek till Napoli.
"Till Napoli-fansen vill jag bara säga: tack. Jag kommer alltid att vara tacksam gentemot dem. Det är av den anledningen som jag tackade nej till många andra italienska klubbar, däribland Juventus, som ringde mig ofta, samt Inter. Jag kunde inte utsätta napolitanarna för något sådant."
Så löd uttalandet från Matadoren, som i och med detta cementerar sin plats som en tvättäkta Napoli-legendar. Chi ama non dimentica!

4 december 2020
Gennaro Gattuso får ett förlängt kontrakt med SSC Napoli, det bekräftade sportchef Giuntoli i veckan. Tydligen ska endast lite pappersarbete återstå innan det hela blir officiellt.

Gattusos ursprungliga kontrakt med klubben, som skrevs på när han kom in och räddade Ancelottis sjunkande skepp, sträckte sig endast över nuvarande säsong. Hur långt det nya kontraktet är vet vi ännu inte.

Att Rino skulle få förlängt visste nog alla vid det här laget, nu hoppas vi att det slutgiltiga positiva beskedet kan ge lite arbetsro. Onödig spekulation och mediadrev gynnar ingen.

18 november 2020
Napoli riskerar att sakna några spelare inför de kommande matcherna. Efter landslagsuppehållet väntar ett tight schema och utöver allt med covid-19 har det dykt upp andra problem. Ytterbacken Hysaj har fått just covid så han lär vi inte se på ett par veckor. Bakayoko är sjuk och isolerad (ej covid) och målvakten Ospina som befinner sig med Colombias landslag har skadekänningar vilket gjorde att han inte deltog i deras match mot Ecuador. Återstår att se hur alla mår inför Milan söndag kväll.

14 oktober 2020
Den italienska fotbollens discipliniära komission har slutligen kommit med sitt beslut - Napoli gjorde FEL som lydde Kampaniens ASL (folkhälsomyndighet) och isolerade sig själva istället för att åka upp till Turin på bortamatch. Juventus tilldöms därför seger med 3-0 samtidigt som Napoli får en poängs avdrag.
Det är lätt att förstå varför man dömde som man gjorde; man vill undvika att sätta prejudikat och att hamna i en situation där fler matcher behöver skjutas upp i ett redan omöjligt tajt spelschema. De indirekta konsekvenserna av domen är dock svåra att bortse ifrån. Bör verkligen ligaförbundet stå högre än en myndighet i dessa frågor? Och framförallt, hur "legit" är egentligen ligasäsongen 20/21 när den spelas utan publik och med positiva coronatest hängandes som ett Damocles svärd över klubbarnas huvuden? Vad räknas egentligen som force majeure om inte en direkt order att inte spela fotboll från lokal myndighet?
En kan ställa sig frågan hur domen hade varit om rollerna hade varit de motsatta. Men men, the show must go on och det är tydligt att det inte är för fansen skull (vi är ju här för att se fotboll, inte rättsprocesser) utan för cashen.

2 oktober 2020
Napoli har lottats i samma grupp som Real Sociedad, AZ Alkmaar och kroatiska HNK Rijeka. I Sociedad ställs Napoli mot Alexander Isak och i Alkmaar mot Jesper Karlsson.

6 mars 2020
Ingen har missat att spelschemat är ändrat i Serie A pga Coronaviruset. Coppa Italia mot Inter blev inställd och ännu är inget nytt datum klart. Helgens omgång då Napoli skulle ha mött Verona flyttas fram till nästa fredag. Det mest troliga är att varje omgång flyttas fram en vecka. Fram tom i början av april sker dessutom alla matcher bakom stängda dörrar. Nu blir det mao ett uppehåll och vi får spelledigt denna helg. 

Uppgifter från Italien gör gällande att Mertens och ADL har nått en överrenskommelse om en förlängning i ytterligare två år. Belgarens kontrakt går som bekant ut till sommaren. Vi får se om vad vi hör vidare i ärendet. 


13 februari 2020
SSC Napoli (eller AB Aurelio De Laurentiis Fotboll) har förnyat KAPPA-avtalet t o m säsongen 2021/2022. Avtalet ska ge ca 8 miljoner euro/säsong. Så ni som hoppas på Nike eller Adidas får vänta ett tag till..

20 januari 2020
Napolis två kortsidor, Curva A och Curva B, har stått tomma då de organiserade supportergrupperna lämnat arenan i protest mot hårdare tag från myndighetshåll.
Nu väljer supportrarna dock att återvända till San Paolo för att stötta laget i den kris som pågår. Protesterna kommer att fortsätta inne på arenan, i form av banderoller och sång.

Förhoppningsvis kan detta ge en energiinjektion i stormatcherna som väntar - imorgon tisdag kommer Lazio på besök, i helgen väntar Juventus.
Stämningen på San Paolo har varit ömsom ljummen, ömsom fientlig (mot de egna spelarna) den senaste tiden. En får hoppas att lite sång i ryggen kan ge vind i seglen framöver.

I spelartruppen fortsätter samtidigt cirkusen. Efter torsken mot Fiorentina valde man att, från spelarhåll, inleda ännu en ritiro - denna avbröts efter mindre än ett dygn. Samtidigt kommer rapporter om att Mertens och Allan bråkat i omklädningsrummet. Fortsättning följer...

16 december 2019
Efter att ha slutat tvåa i sin grupp bakom Liverpool var Napoli idag med i lottningen för Champions Leagues slutspel.
Napoli fick en nitlott då man ställs mot FC Barcelona. Katalanerna vann sin grupp före Dortmund och Inter.
Första mötet kommer att spelas på San Paolo i februari, med ett returmöte på Camp Nou i mitten av mars.

Första gången man var med i slutspel, säsongen 11/12, ställdes man mot Chelsea i åttondelen som sedan gick vidare och vann hela turneringen.
16/17 var det dags igen, då mötte man Real Madrid och fick däng både hemma och borta. Real vann sedan hela turneringen.
Betyder det att Barca vinner CL-finalen i Istanbul i maj? Eller bryter ett formsvagt Napoli sin dåliga svit i CL-slutspel och slår ut den katalanska giganten? Återstår att se.

12 december 2019
På måndag sker lottningen till fortsättningen av CL, Napoli är i pott två och kommer att lottas mot någon av följande: Manchester City, PSG, Barcelona, Bayern München, Leipzig eller Valencia. Mao endast svåra motståndare, som det ska vara.

11 december 2019
Carlo Ancelotti fick i natt lämna tränarposten i Napoli, detta som följd av den långa perioden utan trepoängare men även det svaga spelet. Efter segern mot Genk spekulerades det om tränaren visste om sin förestående brytning med klubben eller inte, han själv försäkrade att han inte tänkte avgå. Timmarna efter var uppsägningen ett faktum, det efter ett kvällsmöte med ADL. Rykten placerar Gattuso som ersättare och vi får se vad som sker under dagen.

6 november 2019
En 100 megatons-bomb har briserat uppe på Castelvolturno.
Hela soppan inleddes i söndags, då spelarna beordrades in i en "ritiro" (Träningsläger med övernattning på anläggningen, brukar användas som "motiverande" knep inom calcion) av klubbpresident De Laurentiis med anledning av den senaste tidens dåliga resultat. Ancelotti kommenterade strax därpå via medier att han tyckte beslutet var felaktigt - en av få gånger man hört en klubbanställd gå emot vår Allsmäktige Ledare.

Efter det snöpliga krysset hemma mot Salzburg struntade Ancelotti och spelarna i den obligatoriska presskonferensen post-match, istället åkte alla hem. Alltså ett klart myteri mot ritiron.
Sedan igår kväll har spekulationerna varit vilda men idag fick vi äntligen ett uttalande från klubben. Pressmeddelandet på hemsidan var i sig rätt luddigt, men andemeningen var att klubben kan komma att straffa spelartruppen för de disciplinbrott som begåtts. Dessutom sköt man över ansvaret för hela soppan på Ancelotti.

Total kabelbrand i proppskåpet hos alla inblandade. Huvuden kommer att rulla, det återstår att se vems det blir.

29 august 2019
Liverpool, Salzburg och Genk blir gruppmotståndare i CL. De två första mötte Napoli så sent som förra säsongen i Europa, belgarna har vi inte mött (närmast koppling är att Napoli köpte Koulibaly därifrån för sex miljoner euro). Mer info om spelschema kommer.

24 juni 2019
Semestern är igång sedan länge för truppen och mercaton har startat, förhoppningsvis med några intressanta nyförvärv som ansluter. Försäsongen har tagit form med träningsläger samt matcher. Mellan den 6-26 juli befinner sig Napoli i nordöstra Italien, Dimaro, för uppbyggnad. Där väntar tre träningsmatcher och presentation av truppen mm. Efter lägret följer ett flertal matcher mot bättre tyngre motstånd.

Träningsmatcher:
13/7 Benevento 
19/7 ej klar motståndare
24/7 Cremonese
28/7 Liverpool i Edinburg
4/8 Marseille borta
7/8 samt 10/8 två möten med Barcelona i Miami och Detroit (LaLiga-Serie A cup)



15 mars 2019
Insigne föll bort under gårdagens uppvärmning i Salzburg och väntas behöva vila ca tre veckor. Även Chiriches är justerad och borta ungefär samma tid. Båda spelarna har lårskador och kan missa flera matcher efter uppehållet som följer mötet med Udinese denna helg. Även Diawara blir borta ett tag, här kan vi räkna med en längre vila då spelaren har en fraktur i ett ben i foten. Tufft för Ancelotti och Napoli som visserligen har två veckors uppehåll nu, men ett tätt spelschema med sju matcher mellan 31 mars och 21 april.

I kvartsfinalen av EL väntar Arsenal, först i London 11/4 och därefter på San Paolo 18/4. Skulle Napoli avancera väntar vinnaren av Villareal och Valencia i semifinal.

22 februari 2019
I lottningen till åttondelsfinalen av Europa League blev det Salzburg för Napolis del. Den 7 mars på San Paolo och den 14 mars i Österrike. Salzburg leder för närvarande den inhemska ligan överlägset, 14 poäng före tvåan. En tuff motståndare väntar med andra ord.

13 februari 2019
Raul Albiol har en längre tid störts av problem med sitt ena knä och förra veckan kom beslut om ny undersökning med eventuell åtgärd som följd. Igår meddelade Napoli att spelaren genomgått en operation i sitt vänstra knä. Troligtvis är försvararen borta ca två månader, men än så länge är det svårt att fastställa exakt tid för reabilitering. Säsongen kan vara över för Albiol i värsta fall, i bästa fall kan han vara en del av laget igen kring påsk och de återstående sex-sju omgångarna av Serie A. Men detta blir ett avbräck för klubben nu när sista tredjedelen av året inleds med jakt i både ligan och Europa.

6 februari 2019
Få kan väl ha missat den bomb som släpptes i Neapel under helgen. Lagkaptenen tillika klubbikonen Marek Hamsik var påväg ut, efter att ha bett klubben acceptera ett bud från kinesiska Dalian Yinfang.
Dagarna efter nyheten har varit svåra för oss Napolisupportrar. Tanken på att vår Capitano skulle lämna utan att ha tackats av ordentligt var svår att smälta. Men för bara en timme sedan kom nästa bomb, den här gången via Napolis officiella twitterkonto.

"The club has decided to suspend Marek Hamsik's move to China because the payment methods proposed for the agreed sum fail to adhere to what was previously agreed."

Vad är det som hänt egentligen? Skickade kineserna cash i ett brev istället för att swisha? Det får vi nog aldrig reda på. Men klart är i alla fall att Hamsik inte lämnar den här veckan.
Möjligheten att Il Capitano försvinner bort innan sommaren finns fortfarande, då det kinesiska transferfönstret har öppet i tre veckor till. Men förhoppningsvis dröjer det åtminstone ett tag till, så att Marek får ta emot publikens kärlek under hemmamatchen mot Torino den 17e februari.

24 januari 2019
Vi på redaktionen valde bort en mercatoartikel detta fönster eftersom det sällan sker så mycket med Napoli i januari. Dock har det den senaste tiden florerat allt starkare tråkiga rykten om Allan och en eventuell flytt till Paris. Även spelare in som ersättare har dykt upp i floran. De senaste uppgifterna är att ADL inte vill sälja Allan, möjligtvis för en summa på över 100 miljoner euro plus sk framtida "sponsorpengar" från Qatar. Tydligen är spelaren själv intresserad av en flytt. Oklart var detta landar med en vecka kvar på fönstret. I bästa fall blir det ingen flytt, Napoli behöver Allan under våren samt det är även så att signalen blir ganska negativ om han släpps. Men det kan vara svårt att säga nej när pengarna är stora och spelaren själv vill.

De mest heta ersättarna har varit Nicolo Barella från Cagliari som ska ha erbjudits tre miljoner euro om året. Cagliari verkar inte vilja gå under 40 miljoner i transfersumma, vilket såklart ADL inte vill möta. Spelaren själv har dessutom tidigare uttryckt mer lust för att flytta till något randigt lag.

Kandidat nr två är Pablo Fornals, spanjor, 23 år och till vardags i Villareal. Han ska ha en klausul på 30 miljoner euro som kan lösas in.

30 december 2018
Nu väntar ledigt för truppen fram till den 7 januari då de återsamlas för förberedelse till åttondelsfinalen av Coppa Italia den 13/1, då Napoli ställs mot Sassuolo på San Paolo. Därefter startar Serie A om den 20 januari med Napoli-Lazio. Spelschemat för ligan är satt med exakta tider fram tom 17 mars, därefter spikas resterande matcher med hänsyn till ev Europaspel för de italienska lagen. Här följer dessa tider för årets första månader:

!3 januari Coppa Italia Sassuolo hemma
20 januari Lazio hemma 20.30
26 januari Milan borta 20.30
30 januari ev kvartsfinal Coppa Italia
2 februari Sampdoria hemma 18.00
9 februari Fiorentina borta 18.00
14 februari EL Zurich borta 21.00
17 februari Torino hemma 20.30
21 februari EL Zurich hemma 18.55
24 februari Parma borta 18.00
27 februari ev semifinal Coppa Italia
3 mars Juventus hemma 20.30
7 mars ev åttondelsfinal EL
10 mars Sassuolo borta 18.00
14 mars ev åttondelsfinal EL
17 mars Udinese hemma 15.00

10 september 2018
Chiriches korsband i vänstra knät är av, en skada som uppstått med rumänska landslaget under helgen. Han kommer att bli borta upp till sex månader och Napoli letar nu förstärkningar bland spelare utan kontrakt som ersättare. Rumänen har varit lite av förste reserv till Koulibaly och Albiol, nu finns där endast Maksimovic samt Luperto. Detta kan ge viss stress då säsongen inleds på allvar från och med lördagens möte med Fiorentina - därefter följer fem matcher inom loppet av 17 dagar.

5 september 2018
Napoli slickar såren efter förlusten mot Sampdoria och de spelarna som inte befinner sig på landslagsuppdrag återupptar idag träningen. Igår kom de exakta speltiderna för Serie A fram till och med omgång 16, notera att Napoli endast har en enda traditionell avsparkstid (söndag 15.00) och det är i omgång 13 mot Chievo. I övrigt är det andra veckodagar samt kvällar. Se schemat på länken.


31 augusti 2018

Napoli inleder borta mot Röda stjärnan i CLs gruppspel och avslutar i England mot Liverpool.

Röda Stjärnan-Napoli 18 september kl. 21.00

Napoli-Liverpool 3 oktober kl. 21.00

PSG-Napoli 24 oktober kl. 21.00

Napoli-PSG 6 november kl. 21.00

Napoli- Röda Stjärnan 28 november kl. 21.00

Liverpool-Napoli 11 december kl 21.00


30 augusti 2018
Lottningen gav Napoli en härlig grupp, svår och tuff, men det bör även kunna bli bra matcher. PSG, Liverpool och Röda Stjärnan står för motståndet. Vi återkommer med spelschema.

14 juli 2018
Idag blev det äntligen klart, det som vi väntat på i flera månader: Maurizio Sarri har lösts från sitt kontrakt med Napoli och skrivit på för Chelsea. En extremt resultatorienterad klubb i världens mest hyperkommersialiserade liga värvar alltså in en inbiten fotbollsideolog, tillika stereotypisk italiensk gammelfarbror. Finns det tålamod i Chelsea för cigg på bänken, snabba repliker och vackert spel över resultat? Vi vet inte, men önskar ändå Napolis störste tränare genom tiderna all lycka. In bocca al lupo Mister! Det blir nog att ratta in en och annan Premier League-match i höst. Till er Chelseafans säger vi bara: grattis, ni har en rolig tid framför er...

5 juli 2018
Faouzi Ghoulam, som varit borta från planen en längre tid pga. en rad skador, opererades under veckan av välrenommerade professor Pierpaolo Mariani i samarbete med Napolis lagläkare Alfonso De Nicola.
Operationen, som gick ut på att ta bort ett metallstift som satts in i ytterbackens knäskål efter en fraktur, fortlöpte utan problem.
Ghoulam har inte spelat fotboll sedan i oktober, då han drog på sig en korsbandsskada. Under rehaben kom också frakturen som komplicerade processen. Ytterbacken beräknas vara tillbaka på planen om drygt en månad. Kämpa!

23 maj 2018
Carlo Ancelotti ser ut mer och mer att bli Napolis nye tränare. Då Sarri verkar tveksam och framförallt (enligt De Laurentiis) inte vill ge snabbt besked ser det ut som presidenten fort agera fort och göra en tydlig markering inför supportrar, spelare och media. Med Ancelotti spänner De Laurentiis fortfarande bågen trots ifall klubben går skilda vägar med en mycket omtyckt och lyckosam tränare med höga poängplock. Vi får se om det blir officiellt i dagarna, en tanke är att ADL borde söka kontakt med Sarri och mötas.

18:00 
Nu är det klart att Sarri lämnar Napoli efter tre år. ADL har gått ut och officiellt tackat tränaren för hans fina år i klubben. Nu väntar vi bara på att Ancelotti blir officiellt presenterad.

20:25
"Anchan" är klar! Officellt med klipp på instagram å allt: https://www.instagram.com/officialsscnapoli/?hl=sv. Nu tar en annan kedjerökare över vid Neapolis bänk. Spänn fast er, detta kan ta vilken vändning som helst. Benvenuti a Gomorrah Carlito!

14 maj 2018
Efter att De Laurentiis själv gått ut och bekräftat att man börjat titta på alternativ till tränarbänken har tidningarna varit fulla med spekulationer. Troligast kandidat är alltjämt Sampdorias Giampaolo, som ersatt Sarri i andra klubbar med goda resultat. Att han inte är en tränare som kan kräva dyra värvningar gör honom säkert väldigt attraktiv i vor gode presidents ögon...
Ett namn som seglat upp kraftigt de senaste dagarna är Carlo Ancelottis. Den legendariske tränaren tackade nyligen nej till jobbet som coach för landslaget, att plocka in honom vore en riktig propagandavärvning. Frågan är hur pass troligt ryktet är, för Ancelotti är säkerligen en tränare som skulle kräva vissa "garantier" av ADL på transfermarknaden, garantier som Sarri också krävt men inte fått. Eller är De Laurentiis problem med Sarri av det personliga slaget snarare än det ekonomiska?
Vi lär få¨alla svar vi behöver inom de närmsta två veckorna.

9 april 2018
Trots brinnande ligasäsong maler rykteskvarnen på som vanligt. Sarri har för närvarande ett kontrakt med ganska mager lön samt en utköpsklausul som De Laurentiis gärna vill ha bort, men förlängningen har än så länge uteblivit. Calciomercato.com rapporterade för några dagar om en schism mellan de två herrarna, där Sarri vill värva etablerade toppspelare för 100M Euro i sommar medans ADL är nöjd med att fortsätta plocka in unga talanger. Sanningshalten i detta rykte är svårt att sia om men klart är i alla fall att flera europeiska toppklubbar är sugna på att ha den gode Maurizio på tränarbänken i höst. Dessutom får det väl ändå ses som ett dåligt tecken att det pratats om en förlängning i mer än två månader men att inget ännu blivit av...

9 mars 2018
Napoli gick häromdagen ut med att Allan har förlängt kontraktet till 2023. Mittfältaren har varit en av de bästa denna säsong och sägs nu få en lön på ca tre miljoner euro per år. Det ska inte finnas någon utköpsklausul i kontraktet.

Napoli har spenderat en handfull träningsläger i Dimaro i nordöstra Italien och i somras ryktades det om att det då var sista gången. Men nu uppger italienska medier att Napoli och sportanläggningen har kommit överens om att det blir även i år. Det skulle då kunna bli mellan den 7 till 28 juli innan träningsmatcherna inför ligan startar den 19 augusti.

3 februari 2018
Det kommer rapporter att De Laurentiis relativt fort vill binda upp tränare Sarri på en längre tid i Napoli och framförallt få bort klausulen på åtta miljoner euro (gäller till 31 maj). Presidenten vill inte vänta för länge, speciellt med tanke på att allt flera klubbar börjat få upp ögonen för tränaren, samt för att inga förstärkningar kom in i januari (främst Verdi som Sarri verkligen ville ha). De Laurentiis kanske vill ge något extra till sin tränare just nu... Presidenten överraskade Sarri på dennes födelsedag för en tid sedan med att komma på besök, där erbjudandet ska ha dykt ihop samtidigt som det dracks vin (enligt De Laurentiis).

Det sägs att parterna är nära en uppgörelse och att De Laurentiis erbjuder Sarri ca 3,5 miljoner euro per år i lön med det nya avtalet. Eventuellt kan ett möte äga rum redan på måndag, annars efter Lazio nästa helg. Vi lär återkomma till detta.

22 januari 2018
Det kommer uppgifter från Italien att Napoli kommer att förlänga Jorginhos kontrakt. Efter att han just nu gör en supersäsong (precis som för två år sedan) är klubben redo att belöna honom och säkra upp hans tjänster en längre tid. Det ska bli en rejäl löneförhöjning, mittfältarens nya årslön lär bli tre miljoner euro plus bonusar.

14 januari 2018
I skuggan av vinterfönstret kommer även rapporter från Italien om att klubben önskar förlängningar och förbättringar i befintliga spelares kontrakt. Mertens 28 miljonersklausul som av honom själv beskrivits i termer med "jag är ett fynd för andra klubbar" är något Napoli helst vill bli av med för att slippa otrevligheter i sommar. Uppgifter gör gällande att klubben önskar ta bort klausulen/höja den och som motprestation höja belgarens lön upp till ca fem miljoner euro per år. Även Allan och Chiriches är spelare som Napoli vill stärka upp kontraktssituationen med.

Men den kanske viktigaste pusselbiten är tränare Sarri vars kontrakt löper till sommaren 2019. Dessutom finns även där en klausul på åtta miljoner, något som skrämmer klubben. De Laurentiis önskar få bort klausulen/höja den samt förlänga kontraktet något. Sarris lön sägs höjas rejält upp till mellan 2,5-3 miljoner euro per år. Värvningen av Verdi, förlängningen av Ghoulam och Mertens eventuella kontraktsstärkning är även tydliga signaler från klubben gentemot Sarri att den lyssnar på honom och vill att han ska fortsätta leda laget. Verdi är tex. den spelare Sarri önskar sig allra helst som förstärkning offensivt och De Laurentiis är just nu mån om att göra tränaren nöjd. Inget är klart ännu, detta förslag la De Laurentiis fram då han uppvaktade sin tränare på dennes födelsedag för några dagar sedan. Enligt uppgift ska parterna mötas igen i mars för en eventuell uppgörelse.

11 december
Lottningen till EL ägde rum idag, Napoli ställs mot tyska Leipzig, 15 februari hemma och 22 februari borta.

6 december
Skadade Ghoulam har förlängt med Napoli. Hans kontrakt skulle gå ut nu i sommar  men nu är det klart att han förlänger till 2022. Nya lönen sägs ligga på ca 3,5 miljoner euro om året. 

Det är dags för Napoli att kliva in i Coppa Italia, det blir i åttondelsfinal mot Udinese på San Paolo den 19 december kl. 21.00.

2 november
Ghoulams korsband i högra knät gick sönder igår mot City och nu väntar operation samt minst fyra månaders rehabilitering, ett tungt slag för Napoli då vänsterbacken har lyft sig rejält denna säsong och varit en av lagets främsta. Ghoulam själv är nog otroligt besviken då han gick mot sin kanske bästa säsong i karriären(?), dessutom satt han i en guldsits med ett utgående kontrakt till sommaren som ännu inte har förnyats. Nu väntar en helt annan spelare till vänster och vi får hoppas att Rui är redo...

25 september
Arkadiusz Milik har nu utfört sin operation hos doktor Mariani på Villa Stuart i Rom. Det är bekräftat att korsbandet är av, och att Arek blir borta ungefär lika länge som sist, dvs. 4-6 månader. Milik har, som många vet, redan återhämtat sig från en svår knäskada det senaste året som han åkte på i oktober 2016. Nu är det dock korsbandet i det andra knät som gått av.
Alla spelarna i truppen, och många utomstående, har redan skickat sina lyckönskningar till Milik via sociala medier. Vi sällar oss till den kören med ett enkelt budskap: Forza Arek!

24 september
Milik gick ut igår med en befarad knäskada, dock är det ej samma knä som i fjol som är justerat. Idag undersöks polacken, men eventuellt blir det (vid behov) ett ingrepp imorgon. Vi får se hur Sarri löser anfallsfrågan, Mertens kan inte spela varje match. Är Leandrinho redo? Eller skolar han om Ounas, från ytter till central anfallare som med Dries? Vi får se i första hand hur länge Milik blir borta.

24 augusti
Lottningen i CL är gjord och Napoli hamnar i samma grupp som Manchester City, Feyenoord och Shakhtar Donetsk. Detta blir en tuff grupp, kanske finns ingen riktig favorit? City har störst muskler, men efter förra säsongen känns de inte helt övertygande. Shakhtar är en tuff resa, det vi alla sedan tidigare, Rotterdam luktar resa...Napoli bör ha en bra möjlighet att avancera från gruppen.

Spelschema:
13/9 Shakhtar-Napoli
26/9 Napoli-Feyenoord
17/10 Manchester city-Napoli
1/11 Napoli-Manchester City
21/11 Napoli-Shakhtar
6/12 Feyenoord-Napoli

12 augusti
På onsdag väntar första matchen av två i kvalet till CL då Napoli får besök av Nice och i nuläget har över 40.000 biljetter sålts. Förhoppningsvis närmar vi oss slutsålt och det kan i förlängningen ge det tryck som kan lyfta Napoli i denna oerhört viktiga match.

Från Nice kommer uppgifter om att både Balotelli och värvade Sneijder missar onsdagens match medans Napoli och Sarri har fullt lag tillgängligt. Huruvida det ser ut så hos motståndarna på onsdag återstår att se. För Napolis del gäller givetvis att inte luras in i någon falsk trygghet om det saknas farliga spelare, sådant kan leda till onödiga baklängesmål mm på hemmaplan.

Det ryktas att Napoli kommer att spendera ytterligare ifall klubben når CL. Vi får se om det blir Chiesa från Fiorentina eller om man satsar på någon av målvakterna det tidigare talats om. 

6 augusti
Bournemouth stod ikväll för motståndet, eller förlåt! Bårrmott som de Italienska kommentatorerna sa. Hur som haver så skulle Napoli ikväll ta sig över till de brittiska öarna för att vässa formen inför kommande CL-Playoff och ligastart. På planen fick vi se Sarri mönstra ett sedervanligt 4-3-3. med trion Insigne,Mertens,Callejon. Just dessa tre figurer var det som skulle sätta liv på denna till syntes ganska avvaktande och trötta inledning. Genom snabba kombinationer och väldigt mycket skott så snubblade Mertens tillslut in 1-0 till Napoli efter att ha blivit träffad att Insignes skott. Första halvlek rullade på och Napoli lät inte Bournemouth låna bollen. 60-40 i Bollinnehav! 

Hemmalagets andra halvlek skulle visa sig vara bättre. Man skakade inte bara liv i matchen utan även bjöd på fotboll. Det gav resultat och ett mer passivt Napoli blev staffade med både 1 och 2 två mål. Aningen oroande hur lätt det blev för Bournemouth att skapa farliga mål chanser när man tagit sig förbi sin första gubbe. Napoli lyckades iallfall kvittera innan domaren blåste i pipan. 2-2!

Ett resultat som spelar mindre roll, men återigen får vi smaka på våran egen medicini när vi spelar fin fotboll men inte förvaltar den i mål utan snarare i baklängesmål.
+ vill jag ge till laget och tränare Sarri för att man i år har tränat på hörnor. De syns att det finns en tanke med vad som ska göras när bollen slås från flaggan nu mera. Spelet i sig är vädligt likt förra sässongen. Men man har utvecklat ett mer offensivt försvarspel. Där man vill vinna tillbaka bollen så fort som möjligt och genast spela bollen framåt på en lagkompis. Nu väntar Espanyol den 11 Augusti innan Napoli ska kvala mot OGC Nice i Champions Leauge. 
Arrivederci! 

4 augusti
Lottningen för sista kvalomgången till Champions League hölls idag och det står nu klart att Napoli får möta OGC Nice. Klubben, som för gemene man kanske mest är känd för att ha Mario Balotelli i truppen, slutade förra säsongen på en imponerande tredjeplats i Ligue 1. Den första matchen spelas på San Paolo 15/16 augusti och returen spelas i Frankrike 22/23 augusti.

2 augusti
Napoli fick möta både Atletico och Bayern i försäsongsturneringen Audi Cup och det slutade inte alltför illa med en vinst och en förlust. I första matchen mot det spanska huvudstadslaget dominerade Napoli bollinnehavet, vilket skulle betala av sig då man tog ledningen i minut 56 genom en Callejón-volley. Däremot hade man ganska svårt att vaska fram chanser mot ett kompakt Atletico som kunde vända och vinna efter mål av Torres och Vietto. Snacket efter matchen dominerades dock av Diego Godin, som drog på sig ett rött kort efter en ful tackling på nyförvärvet Adam Ounas. Den unge algeriern fick bytas ut men skadan visade sig som tur är vara av det lindrigare slaget. 

I bronsmatchen väntade värdarna Bayern Munchen som förlorat sin första match mot Liverpool med 3-0. Att tyskarna var taggade på att inte förlora två raka matcher på hemmaplan syntes tydligt då de snabbt började rada upp skott mot Sepe i Napolimålet. Ändå var det Napoli som tog ledningen tack vare Koulibaly efter en frispark nära offensivt straffområde. I andra halvlek orkade de skadedrabbade tyska mästarna inte kriga sig tillbaka utan Giaccherini hann stänka in 2-0 innan matchen spelades av.

Positivt att Sarri hann lufta hela truppen mot mer kvalificerat motstånd under dessa två matcher. De som hade hoppats på att se tränaren experimentera med nya formationer fick dock gå hem besvikna; Napoli har under försäsongen stått fast vid sitt 4-3-3 och Sarris ord under förra säsongen om att 4-2-3-1 skulle kunna bli aktuellt har ännu inte infriats. Med undantag för några mycket korta sekvenser har Napoli spelat på precis samma sätt som föregående säsonger. Bra att köra vidare på samma spår spelarna är vana vid, eller risk för att bli sönderlästa av alla motståndare i ligan? Only time will tell.

8 juli
Idag bekräftades det på officiella att den sista träningsmatchen inför CL-kvalet blir mot spanska Espanyol. Matchen spelas på San Paolo kl 21 den 10 augusti, en knapp vecka före säsongen startar på allvar. Sedan tidigare är brittiska Bournemouth en träningsmotståndare den 6 augusti.

28 juni
På måndag inleder Napoli sin försäsong, någon vecka tidigt pga. det kommande kvalet till CL. Som tidigare beger laget sig till nordöstra Italien och Dimaro för läger mellan den 5-25 juli. Därefter fortsätter uppbyggnaden med Audi Cup samt fler träningsmatcher.

Fyra matcher är planerade under träningslägret: 

12 juli: Napoli-US Bassa Anaunia, kl18.
15 juli: Napoli-Trento, kl 21.
18 juli: Napoli-Carpi, kl. 21.
22 juli: Napoli-Chievo, kl 21.

I Audi Cup möter Napoli Atletico Madrid på Allianz Arena den 1 augusti kl. 17.45 samt spelar final eller tredjeplatsmatch efterföljande dag. Övriga lag är Bayern München och Liverpool.

Därefter vill Sarri och Napoli ha ytterligare minst en träningsmatch innan CL-kvalet den 15/16 augusti, just nu ser det ut att klubben tar sig till de brittiska öarna och möte med Bournemouth den 6 augusti. Om det blir fler träningsmatcher återstår att se.

7 juni
De första träningsmatcherna inför kommande säsong börjar nu landa in och igår offentliggjorde Aurelio De Laurentiis att Napoli kommer att delta i Audi Cup den 1-2 augusti. Den äger rum i Tyskland och övriga delatagare är Bayern München, Liverpool och Atletico de Madrid. Det blir två matcher två dagar i rad, med semifinal och final. Mer info lär följa.

30 maj
Playoff till nästa års CL kommer att spelas 15-16 augusti och retur 22-23 augusti. Napoli kommer att börja borta. Det är tre omgångar innan denna playoffrunda vilket gör det svårt att spekulera om eventuell motståndare. Men ett datum att ha koll på är den 4e augusti då lottningen sker för Napolis del.

Detta gör även att försäsongsträningen ser ut på ett visst sätt. Troligtvis blir det samling första dagarna av juli och sedvanligt träningsläger i Dimaro (rykten säger det blir sista gången på denna plats) innan klubben bör ägna sista två-tre veckorna till att spela sig i någon sorts matchform mot lämpliga motståndare. Mer exakta datum lär komma.

Mercatoryktena börjar nu ramla in i mängd och vi kommer att publicera en sådan artikel snart. Men det verkar som Napoli inte kommer satsa vidare på Giaccherini, Pavoletti samt även den i år något svage Pepe Reina. Eftersom säsongen startar lite tidigare än vanligt lär Sarri och klubben vilja sätta truppen snart.

28 maj
Det tog sin lilla tid innan vår belgiska "nödlösning" till anfallare bestämde sig för att skriva på nytt men dagen är nu kommen. Det nya avtalet sträcker sig till 2020 och fastställer att Mertens stannar i klubben åtminstone ett år till. En utköpsklausul på okänt belopp ska ha bakats in i kontraktet men gäller endast för kinesiska klubbar från och med 2018. ADL sammanfattade det hela bra med sin kommentar: "I Italien kommer Mertens bara att spela för Napoli. Om han lämnar, så blir det till utlandet."

U21-EM går av stapeln i Polen i sommar men värdnationens stora stjärnor kommer inte till spel. Detta efter att Napoli i en kommuniké officiellt blockerat både Milik och Zielinski från att delta i turneringen. Frustrerande för alla polska supportrar då de båda med all säkerhet hade varit givna i startelvan under turneringen. Som Napolisupporter uppskattar man såklart att klubbens spelare får lite extra semester och skippar skaderisken (Det var ju på en landslagssamling som Milik drog korsbandet) men samtidigt mycket tråkigt att lagets polska skvadron inte får chansen att visa upp sig från sin bästa sida för en bredare publik. 

27 april
Häromveckan kom den goda nyheten att Insigne förlängt sitt kontrakt till 2022, ett tillkännagivande som skedde inför samlad presskår på typiskt De Laurentiis-manér. Det kontrakt som man nu väntar en underskrift på är Mertens, men där verkar forwarden själv inte ha mycket att säga till om...belgaren ska ha hamnat i bråk med sin fru som flyttat ifrån Neapel och inte verkar vilja bo i staden längre. De Laurentiis uttalade sig kring ämnet och sa att Mertens gärna stannar i Napoli men att han först måste hitta en lösning hemma. Med Manchester United knackandes på dörren är det inte omöjligt att Dries efter sin succésäsong väljer att lämna i sommar, kontraktet löper ut redan 2018 och en flytt till Premier League är nog inte omöjlig att ordna om spelaren så önskar. Watch this space!

11 april
De senaste veckorna har det varit följetång i media kring Insignes vara eller icke vara i klubben. Nyckelspelaren, och inte minst Napolisonen, har uttryckt att han främst vill stanna i klubben men kräver en redig löneförhöjning samt att återfå sina fullständiga bildrättigheter. Just det här med bildrättigheterna är ju en policy som klubben drivit sedan länge, och sägs ha satt stopp för flera högprofilvärvningar. Det sägs vara De Laurentiis själv som står bakom beslutet och det ska nog mycket till om den mannen ska ändra sig. Dessutom har presidenten en vana av att sälja nyckelspelare snarare än att vika sig för deras krav, frågan är om Insigne blir näste man på tur eller inte...fortsättning följer.

14 mars
Idag kom tider och exakt spelschema för omgång 30-33 samt till returen i semifinalen av Coppa Italia. Napoli möter Juventus två gånger på tre dagar i inledningen av april (frågan är om det är bra för någon), först i Serie A och sedan i Coppa Italia. Det blir svettiga dagar...

Söndag 2 april 20.45 Napoli-Juventus
Onsdag 5 april 20.45 Napoli-Juventus Coppa Italia
Söndag 9 april 20.45 Lazio-Napoli
Lördag 15 april 20.45 Napoli-Udinese
Söndag 23 april 12.30 Sassuolo-Napoli

Säsongens sista fem omgångar (avsparkstider) fastställs i april månad.

16 februari
Napoli förlorade med 3-1 mot Europamästarna Real Madrid på Bernabeu men diskussionen efteråt skulle inte komma att handla om resultatet. Istället gick snacket om presidenten Aurelio De Laurentiis som starkt kritiserade laget och Sarri efter matchen. Här följer ett par utdrag ur presidentens utläggning:

"Jag tycker att spelarna saknade den napolitanska "grintan" inatt. Den enda som visade upp den var Insigne, som gjorde ett mycket listigt mål. De andra spelarna existerade inte ens. Jag tror att vi förväntar oss för mycket av spelare som spelar roller de inte är vana vid och hade Milik inte varit skadad hade matchen kanske sett annorlunda ut. Jag vill inte prata om besluten, som är tränarens uppgift, så jag ska inte klaga. Jag kanske inte håller med om besluten men det skulle jag inte säga till någon, inte ens de som kanske behöver få höra det...Vi når slutet av en säsong där nyförvärven knappt har spelat och vi kan inte förstå varför. Visste vi det hade pengarna kunnat investeras på annat håll. 
Dessa förluster är hälsosamma, då de tvingar oss att lära och reflektera. Jag skulle inte skylla hela förlusten på Real Madrid-spelarnas kvalitet, för vi har spelare som allla är avundsjuka på och som jag ofta nekar bud på."


Reaktionen från fansen var i stort sett unisont fördömande gentemot ADL och hans uttalande som man anser kommer i helt fel läge. Exempelvis skapades snabbt hashtags på Twitter där man uttryckte sitt stöd för tränaren Sarri. 
Man kan ju tycka att ADL överreagerar lite då Napoli gått på en förlust med 3-1 mot världens bästa lag på bortaplan, samma vecka som Barcelona förlorat med 4-0 och Arsenal med 5-1.

29 januari
Senegal föll igår mot Kamerun på straffar i Afrikanska mästerskapens kvartsfinal. Detta gör att Napoli får hem sin försvarare i dagarna och att Sarri får tillgång till Albiols bästa(?) kompis i backlinjen till nästa veckas möte borta mot Bologna.

26 januari
Juventus besegrade Milan i deras kvartsfinal av Coppa Italia och blir Napolis motståndare i semifinalen. Den spelas över två matcher, 1 mars på Juventus Stadium och 5 april på San Paolo. Vi kan notera att det blir några heta dagar i aprils inledning eftersom ligamötet Napoli-Juventus (Higuains återkomst) även är schemalagd till helgen 1-2 april.

13 Januari
Arkadiusz Milik, Napolis polska anfallsess som drog korsbandet i oktober efter en fin säsongsinledning, ska nu ha återhämtat sig och börjat träna för fullt med laget. Det verkar dock dröja två veckor till innan vi får se honom på planen. Välkommen tillbaka!

12 Januari
Fiorentina avgjorde sent mot Chievo i gårdagens åttondelsfinal av Coppa Italia och blir Napolis motståndare i nästa omgång. Kvartsfinalen spelas den 24 januari på Stadio San Paolo kl. 20.45.

7 Januari
Napolis välvillige envåldshärskare Aurelio De Laurentiis har från sitt semestrande på Maldiverna gjort ett uttalande som publicerats i Corriere dello Sport.
"Välkommen Pavoletti, nu är Napolis anfallsuppsättning ännu starkare likt mittfältet och försvaret. Vi har en mycket fin trupp och då Napolis mercato är öppen tolv månader om året så är vi ständigt aktiva. Vi fortsätter observera och antagligen kommer vi få in 2 eller 3 spelare till som ska vara tillgängliga i Juni, eller kanske ännu tidigare, vem vet..."   
En klar hint från ADL att anfallsrockaden med Pavoletti och Gabbiadini inte är de enda affärerna på klubbens radar.
Presidentens uttalande var längre än så och innehöll även hans tankar kring vinteruppehållet, som han likt Juventus Andrea Agnelli anser borde avskaffas. 

13 December
Italienska Sky rapporterar att i ett påstående att Napoli och Genoa har en klar uppgörelse rörande anfallaren Leonardo Pavoletti. Det har verkat tydligt på senare tid att spelaren är tränare Sarris förstaval till ny anfallare som ska konkurrera med Milik. Enligt uppgifterna ska Napoli betala 18 miljoner för Pavoletti. Anfallaren är dock just nu skadad vilket kan sätta käppar i hjulet på en eventuell affär. Napoli behöver en frisk spelare som snabbt kan anpassa sig till Sarris system och kunna spela helst direkt den 8 januari. Vi får se längre fram huruvida detta påstående stämmer och om en affär blir av.

12 December
Koulibaly missar minst Torino på söndag och eventuellt även Fiorentina två dagar före julafton. Försvararen gjorde illa knät mot Cagliari och fick kliva av då. Rapporterna säger att han behöver vila något och att han kan bli spelklar omkring 15 dagar.

12 december
Det blir ett besök i Madrid för Napolis del då lottningen till CLs åttondelsfinal genomförts. Dubbelmötet inleds i Spanien den 15 februari med retur på San Paolo tre veckor senare, den 7 mars. 

Redaktionen2023-08-31 19:36:00
Author

Fler artiklar om Napoli