Lagbanner
Stadio Diego Armando Maradona, 2023-01-29 20:45

Napoli - Roma
2 - 1

Rapport: Napoli 2-1 Roma
Cholito blev matchvinnare i kvällens match.

Rapport: Napoli 2-1 Roma

Derby Del Sole bjöd på en del fotbollsgodis och Napoli fortsätter med att skörda trepoängare.

Inför matchen hade Mourinho, som alla förmodligen redan hört, siat om att Napoli redan vunnit ligatiteln. Än är inte tabellen avslutad och även om det ska mycket till för att få en sådan historisk förändring i nuvarande placering så har Napoli genom åren lyckats med många anti-bragder som man inte trodde var möjliga, så jag säger håll huvudet kallt. Det var å andra sidan mind-games á Mourinho-style som han säkerligen visste skulle bygga både press och ångest hos spelare, tränare och, kanske framför allt, fansen. När matchen väl skulle blåsas igång var läktarna lagom fyllda med härlig stämning och Romas curva var inte särskilt välfyllt pga de tidigare supporterbråken mellan just Napoli och Roma-fans som resulterat i reseförbud för bägge klubbens fans. 

Napoli hade innan matchen också haft lyxen att få se samtliga omgivande lag (placeringsmässigt iaf), tappa poäng och efter kvällens resultat går vi in i nästa omgång med 13 poäng ner till närmsta konkurrent. Wow.

Primo tempo
Napoli tog taktpinnen relativt omgående och började drilla spel med Lobotka som motor och då vet vi alla att det kommer bjudas på chanser. Kvara på sin vänsterkant blir återigen väldigt uppvaktad vilket tyvärr återigen resulterat i något mindre produktion från honom, han var dock sjuk förra veckan så är kanske fortfarande inte riktigt helt hundra. Han satte dock igång tidigt i halvleken med ett signerat inåtsteg och avlossade ett ganska harmlöst skott men viljan fanns där. Efter detta hade Napoli mycket boll och redan i 17' kör Zielinski en Cruyff-fint och efter lite om och men får Rui bollen utanför boxen med 2 man på sig men lyckas på nåt sätt tråckla genom bollen i djupet på Kvara som måttar ett högt inlägg mot bortre och Osimhen som helt enkelt trollar med bollan i tre enkla steg:
1- Brösta ner bollen
2- Knäa för att få till rätt volleyläge
3- Avlossa otagbart skott i nättaket
Nu kan alla göra likadant där hemma. 1-0 Napoli och poängmaskinerna Kvasimhen (eller Osimskhelia?) fortsätter att leverera. Resten av halvleken var dock inte alls lika fartfylld eller spännande. Det var tyvärr mest Meret som kunde sett till att något ytterligare mål gjordes i första men i eget mål så vi är tacksamma för att han lät bli just idag.

Secondo tempo
Romas tränare Jussi Muräna var allt annat än nöjd och visade sitt missnöje genom att plocka ut Spinazzola och sätta in El Shaarawy som tidigare spökat för Napoli. Andra halvlek började ganska trevande och Kim såg ut att ha blivit inspirerad av Merets tabbe i första med en nick som ställde alla, inklusive stolpen, på pottkanten. Återigen, tack för att du lät bli! Det skulle dock vara den inbytte mohikanen i Roma som skulle sätta en kvittering i 75' efter ett fint inlägg av Zalewski mot bortre. Där borde dock en viss Chucky varit något mer alert och på bollen men El Shaarawy kom först och placerade enkelt in bollen med en yttersida, 1-1. Direkt efter målet byts Osimhen och Chucky ut till förmån för Cholito och Raspadori. Undertecknad var något tveksam till bytena men Spalletti skulle återigen visa mig fel. Det skulle till en Cholito i matchminut 86' efter ett enkelt men väldigt effektivt inspel av Zielinski där Simeone både tar emot och vänder på en touch och sedan avlossar ett välplacerat och väldigt vackert skott med vänster fot som flyger i en magisk båge in i Rui Patricios högra kryss. 2-1. Eufori.

Jag fortsätter med att återigen hylla Spallettis makalösa förvandling av Mario Rui från en gnällig slarvpelle till en smart offensiv ytterback som också visar grinta och kyla. Det i sig är nog det allra mest imponerande jag sett, näst efter Pizzaiolo och hela hans existens.

Napoli (4-3-3)
Meret
DiLo-Rrahmani-Kim-Rui (69' Mathias Olivera)
Anguissa-Lobotka-Zielinski (90' Ndombele)
Lozano (76' Raspadori)-Osimhen (76' Simeone)-Kvara (69' Elmas)

Roma (3-4-2-1)
Rui Patricio
Mancini-Smalling-Ibañez
Spinazzola (46' El Shaarawy)-Cristante (89' Volpato)-Matic (83' Bove)-Zalewski
Dybala-Pellegrini (83' Tahirovic)
Abraham (73' Belotti)

Payam Zehtab2023-01-30 00:26:56
Author

Fler artiklar om Napoli