Lagbanner
Spaccanapoli (Del 1): En lugnare ADL än vanligt

Spaccanapoli (Del 1): En lugnare ADL än vanligt

Välkommen till Spaccanapoli, en artikelserie där Napolis redaktion kommenterar och diskuterar kring aktuella händelser i och runt laget vid Vesuvius fot.

Säsongens ADL?

Clarence: 
Oj, valfri Covid-körning?

Fredrik:
Det måste vara hans övning kring covidmatchen mot Juventus. Sedan tycker jag inte vi har hört så mycket från honom i år, han har dessutom skickat sin son på matcherna den senaste tiden. Är det bara för covid-19? För har det spekulerats i tidigare om han eventuellt är sjuk på något sätt, ligger det något i dessa rykten?

Edin: 
Måste ju vara alla turer kring den uppskjutna matchen mot Juve. De Laurentiis svingade vilt och lyckades, till allas stora förvåning, att vinna en match i maktens korridorer mot självaste Rymdimperiet. Från skrivbordsförlust och poängavdrag till...förlust på planen. Förvisso surt, men på det stora hela ett massivt styrkebesked. En av hans stora höjdpunkter som ägare för klubben i mina ögon.

Payam: 
Den uppskjutna matchen mot Juventus - vi kommer aldrig få veta helt vad som hände men det luktar fortsatt som att ADL kanske petade på ställen han inte ska och skaffade också en liten släng av COVID däromkring höstens start.

Todd: 
Har han inte legat ovanligt lågt den här säsongen? Bortsett från rabaldret och soppan kring den flyttade Juve-matchen. Pass! 

Solonapoli:
Har han inte varit ovanligt lugn? Annars Corona-fighten med Juventus är väl annars det jag mest kan erinras om.


Vilka tre spelare har varit bäst i säsongens Napoli?

Clarence: 
Piotr Zielinski, Lorenzo Insigne och Giovanni Di Lorenzo.

Fredrik:
Koulibalys andra halva av säsongen har sett ut som för ett par år sedan, Zielinski som blivit klart bättre och jämnare i sina bra prestationer, Insigne för alla målen. Di Lorenzo är lika jämn och bra som förra året.

Edin: 
Insigne har varit den klart lysande stjärnan och har växt in i kaptensrollen med bravur. En mening jag aldrig trodde jag skulle få chansen att skriva. Men vår kortvuxne hemmason gör sin bästa säsong i karriären. Har han månne mått bra av att slippa hemmapublikens press?I övrigt vill jag lyfta fram Zielinski och Politano. Polacken har hittat en jämn, hög nivå och måste nu klassas som en av ligans bästa mittfältare. Politano har å andra sidan varit en spelare jag länge viljat se i Napoli. Leverar ofta poäng och är bra på att bryta mönster, trots att han inte alltid startar.

Payam: 
Zielinski, Insigne och DiLo. Zielinski och insigne har varit betydligt jämnare i formen, framför allt nu under våren. DiLo har bara enstaka matcher varit mindre bergsäker. 

Todd: 
Zielinski, Insigne och Di Lorenzo. I den ordningen. Piotr och Lorenzo har varit de offensiva garanterna och ska, i min bok, nämnas bland de absolut i bäst i ligan den här säsongen. Båda dessutom med sina poängbästa säsonger i den ljusblåa tröjan. Giovanni för kontinuiteten, lungorna och hjärtat i backlinjen. 

Solonapoli:
SangueBlú själv, Kungen Insigne. Sen Ruiz tycker jag har levererat bra efter en liten nedgång med skador och lite dåligt självförtroende. Sist då "Zindy Zielinski".


Någon/några spelare som varit svagare än förväntat?

Clarence: 
Fabian Ruiz och firma Politano/Lozano. De har inte varit direkt dåliga, men förväntar mig mer. Mario Rui fortsätter att vara en ständig besvikelse.

Fredrik:
Manolas tyvärr. Han fortsätter att inte glänsa i backlinjen även om han är näst bäst. Men visst hade vi alla hoppats på mer. 

Edin: 
Koulibaly har ryckt upp sig ordentligt under våren, men skadeproblemen han hade i höst fick mig att ifrågasätta huruvida han någonsin skulle hitta tillbaka till storformen. En medioker säsong av senegalesen. Tycker även att man kan kräva mer av en spelare som Dries Mertens.

Payam: 
Mertens, Fabian, K2. Mertens börjar bli lite väl skadedrabbad och har haft en del oflyt under matcherna, unnar honom det där sista målet för att komma över Vojak, får se om det blir så.. Fabbe och K2 har varit väldigt ojämna och inte kommit upp i nivå generellt. 

Todd: 
Hade jag fått frågan för två månader sedan hade jag nog bollat upp Osimhen. Mycket på grund av skadorna såklart. Men som nigerianen sett ut på slutet är jag oerhört tänd på att se honom skadefri nästa säsong. Vilken potential! Nåväl, åter till ämnet. Svagare än förväntat? Hmmm. K2 kanske, eller? 

Solonapoli:
Ja Kolibrin samt Osihmen. Väntade mig 20 mål minst av "Oh-IC-But" med Scud-dans som bonus nu i maj. Är lätt sårad av detta. Sen har ju Maksimovic varit direkt värdelös när han väl fått chansen. Och så dålig är han inte.

Spaccanapoli återkommer med Del 2 inom kort.

Redaktionen2021-05-22 07:59:00
Author

Fler artiklar om Napoli