1 - 4

Spezia 1-4 Napoli: The Victor Osimhen Show
Efter en tung höst är han nu i storslag. Skytteligavinnare 2022?

Napoli kunde utnyttja sina starka kontringsspelare och ta hem en storseger mot Spezia.

Napoli ställde upp med en stark elva. Rrahmani ersatte Koulibaly i mittlåset men i övrigt var det en formstark elva som ställdes på benen. Extra skönt var det förstås att Diego Demme fick chansen från start för tredje matchen i rad. Bakayokos mål mot Torino i all ära, men nog får det sägas att tysk-italienaren D.D. är långt jämnare i sina prestationer i den ljusblå tröjan.

I hemmalaget var det lite mer kärvt. En redan svag trupp såg för dagen ännu svagare ut, då målsprutan Nzola missade matchen pga. avstängning. Ett tungt avbräck då anfallaren var den som nästan på egen hand slet sönder Napolis försvar i förra matchen lagen emellan. Resultatet då? Seger med 2-1 till Spezia.

Den här helgen skulle resultatet bli annorlunda. Det är ett annat Napoli nu än för fem månader sedan men kanske även ett svagare Spezia. De svartvita försökte som vanligt hålla bollen inom laget i den mån det gick, men fastnade alldeles för lätt i Napolis presspel. Redan efter en kvart hade Napoli tagit ledningen. Detta efter att Di Lorenzo avancerat på kanten och slagit ett lågt inlägg till Zielinski, som helt omarkerad kunde smälla in den i nät.

Vilken säsong han gör, polacken. Som vi har väntat på att han ska få ut sin potential, den potential man sett skymtar av under hela hans tid i Neapel. Nu levererar han vecka ut, vecka in med mål och assist och är en mardröm för motståndarna att möta. Leder även tunnel-tabellen i Serie A. Bara en sån sak.

Spezia tvingades upp i banan i jakt på en kvittering och det passade Napoli perfekt. Yta att springa på för Victor Osimhen tackar man aldrig nej till. Två mål skulle det bli av nigerianen innan paus, det ena på kontring efter en läcker passning av nämnde Zielinski. Mål nummer två kom strax innan paus efter att Speziaförsvaret somnat till på en frispark och lämnat Osí helt omarkerad.

Efter 0-3 i paus liknade andra halvlek mest en formalitet. Spezia ska ha beröm för att de fortsatte spela sitt spel, vilket betalade av sig i form av ett reduceringsmål. Till slut skulle de vindsnabba kontringsspelarna i Napoli dock få sista ordet. Osimhen kom ännu en gång fri runt mittlinjen och då är det väldigt få backar i Serie A som orkar hänga med i springtävlingen. Vår anfallsstjärna valde dock inte att, som förväntat, försöka fullborda sitt hattrick utan serverade iskallt ett öppet mål till Hirving Lozano. Mexikanaren hade följt med i en löpning mot bortre stolpen och kunde enkelt stöta in 1-4

Tung seger för Napoli som fortsätter att koppla grepp om topp 4. Resten av CL-konkurrenterna spelar idag söndag och har nu press på sig att leverera. Skönt för oss ljusblå som kan luta oss tillbaka och hoppas på poängtapp. Drömläge även i och med att Juve och Milan ställs mot varandra. Oavgjort och ett par röda kort?