Lagbanner
Renato Dall'Ara, 2023-09-24 18:00

Bologna - Napoli

Tillbaka till ligan och bortamöte i Bologna
Gammal bild på vår bänkchef - är han kvar till slutet av säsongen månntro?

Tillbaka till ligan och bortamöte i Bologna

Efter 3 svårvunna poäng hem till Vesuvius fot från norra Portugal i mitten av veckan är det nu åter fokus på ligaspelet och i denna femte omgång bjuds vi hem till Bologna.

Det har varit en rätt trött inledning på alla sätt och vis. Laget, spelarna, stämningen, ADL, supportrarna på stadion men det som kanske sticker mest i ögonen på mig är monsieur Garcias hela approach. Ena stunden är jag helt säker på att vi dragit bottennapp och andra stunden är jag mer osäker på om han bara dragit nitlotten att komma till Neapel efter Spallettis och hela lagets bedrift förra säsongen. För vi kan inte heller sticka under stol med att även vi i redaktionen och, till synes ni som läser detta och då och då skriver i forumet, har dragit ner på intensiteten, glöden och kanske till och med lusten att skriva och diskutera - även när det definitivt finns saker att ifrågasätta, diskutera och ha olika åsikter om.
Poängen med frågan, som vi också internt har börjat lyfta så smått, är att även om vi hade haft Conte, Nagelsmann, Tuchel eller Klopp på bänken - skulle det spela någon roll just denna säsong och framförallt denna säsongsinledning? Jag känner mig lite som en nyvaken, och kraftigt ångerfull över gårdagens festande, tonåring som tillsammans med min kompis Ashton letar efter vår bil eller vilken godtycklig 00-tals film innehållande två "dudes" som letar efter ett vitt slott eller borttappad bil osv. Nånstans finns det dock en liten liten glöd som börjar gnaga i mig. Är det så att jag börjar tappa den där, i brist på bättre ord, likgiltigheten inför resultaten och lagets spelsätt? Har jag börjat känna att vi borde, och SKA, kunna spela med ett större ansvar och pondus i matcherna? Tycker jag att Garcia borde kunna styra laget rätt i åtminstone inställningen? 

Mer och mer blir svaret till ett ja. Med det sagt så tror jag faktiskt att vi alla som fortfarande har ett bultande ljusblått hjärta kommer få känna oss mer frustrerade och väckas till liv av irritation och klagosång - vilket i vanliga fall brukar vara standardkänslan som en Partenopeo - och nånstans framåt juluppehållet hoppas jag att även laget, spelarna och ADL börjar vakna ur denna förvirrade trans för att inse att vi behöver styra upp detta. Om det skulle finnas något som kan "rädda" säsongen innan dess är det helt och hållet individuella insatser i enstaka matcher i kombination med ett fint facit och avancemang i CL som i så fall skulle vara tillräckligt för att inte bli för upprörda. 

Men det viktigaste frågan i mig är fortfarande obesvarad, eller som en amerikansk motsvarighet hade kunnat uttrycka sig så är "the jury still out" på frågan. Är Garcia rätt man på bänken och gör han rätt saker?
Jag vet verkligen inte vad jag själv tycker heller så jag ska inte låtsas som att jag har några dolda eller hemliga svar som jag sen kommer claima, men den enda sak som jag ändå vill notera och framhäva - för att inte vara alldeles för nedstämd i en väldigt märklig inför-rapport - är att de byten som han gjort i många matcher har känts aningen oinspirerade och oöverraskande men han verkar ändå få till en bra injektion av vilja och energi från bänken så antingen viskar han rätt saker till de som får komma in eller så har vi redan några mer nyktra på bänken som bara väntar på att få visa tänderna och sin grinta. Jag hoppas lite på båda delar men vi får nog avvakta och se framåt november/december innan några större analyser går att genomföras.

Nåja, ni får dras med en mindre informativ text om själva matchen men, vi har ett växande muskelproblem i framför allt backlinjen. Rrahmani fick gå av i veckans match redan innan kvarten var spelad med en muskelbristning, även Juan Jesus uppges ha sträckt sig rejält i nån muskel och likaså nya svensken Cajuste på mitten har gjort nåt liknande så vi har en hyfsat halvtrasig trupp på sina håll. Innebär detta att vi får se Natan med en startdebut? Förmodligen. Han fick sina första minuter mot Braga men svårt att säga så mycket om den insatsen när han kommer in som en femte backspelare i slutet av matchen men får väl hoppas att scoutingen var tillräcklig för att han ska hålla standarden i ligaspelet. Bologna har inga större avbräck men saknar Soumaoro på långtidsskada i försvaret.

Det här känns på förhand som ytterligare en stark kandidat att åka hem tomhänta och funderande på var bilen är parkerad imorgon men hoppet finns som sagt kvar att döda en liten stund till innan botten är nådd och motivationen på topp.

Troliga startelvor

Bologna (4-2-3-1)
Skorupski
Posch, Beukema, Lucumì, Kristiansen
Aebischer, Freuler; Ndoye, Ferguson, Karlsson
Zirkzee

Napoli (4-3-3): 
Meret
DiLo, Ostigard, Natan, Mario Rui
Anguissa, Lobotka, Zielinski
Raspadori, Osimhen, Kvaratskhelia

Avspark kl18.00

Avanti ragazzi!

Payam Zehtab2023-09-24 10:55:32
Author

Fler artiklar om Napoli