Lagbanner
Stadio Pierluigi Penzo, 2022-02-06 15:00

Venezia - Napoli
0 - 2

Venezia 0 - 2 Napoli: Rapport
Zorro gjorde ett gästspel i Venedig!

Venezia 0 - 2 Napoli: Rapport

Gästande Napoli tog med sig samtliga poäng hem till Vesuvius.

Inför dagens match började vi närma oss en alltmer komplett trupp och som vi såg i inför-rapporten saknades endast Ounas, Lozano och Tuanzebe utöver våra representanter som är kvar i Afrikanska mästerskapen. Trots ett mer hopspelat lag så kan man sammanfatta matchen, liksom så många andra Napoli-matcher, som ett dominerande övertag spelmässigt av våra blåa – men fortsatt utan den där riktigt kliniska finishen.

Primo tempo
I första halvlek var det i stort sett spel på en planhalva men Napoli, med Osimhen på topp, lyckades inte sätta bollen i nätmaskorna bakom Lezzerimi i hemmamålet.

Secondo tempo
Andra halvlek började med en rejäl huvudkollision mellan Ebuehi och domare Mariani som, båda, behövde medicinsk påtittning med blodvite hos bägge parter. Därefter fortsatte matchen och det var återigen gästande Napoli som hade taktpinnen hos sig. Det krävdes ett fint anfall efter ungefär en timme spelad med ett inlägg från Politano mot bortre stolpen där Osimhen skakade av sig sin försvarare och knoppade in den, till synes, enkelt. Med masken på fejset fick det bli en Zorro-referens som målgest. Efter målet började Venezia skapa fler chanser och kom till avslut på några halvfarliga chanser men Ospina visade säkra händer och fötter idag. Det skulle krävas ett nytt fint anfall i minut 100(!) där Mertens kommer till avslut på en touch från vänster och målvakten släpper returen rakt framför mål där inbytte Petagna petade in den enkelt. Dessförinnan hade Ebuehi fått syna det röda kortet efter VAR-intervention pga farligt spel med mycket höga ben och Mariani hade redan innan lagt till 8 minuter på spelade 90.

När vi nu närmar oss sista tredjedelen av ligaspelet blir matcherna och poängen allt viktigare i varenda match. Igår fick serieledarna känna på förlust i Derby della Madonnina – efter dagens vinst betyder det att vi är fortsatt 1 poäng bakom Inter (med 1 match mindre spelad) och på samma poäng som Milan (med bättre målskillnad). Om man då också ska kolla på matchschemat den närmsta tiden märker vi också att det är ganska så väldigt betydande, och svåra, matcher som väntar. I ligan har vi Inter närmast men sedan också borta mot Cagliari och Lazio för att ta emot Milan därefter i början av mars. Utöver matchandet i ligan mot tufft motstånd så ska mister Spalletti på något sätt också försöka balansera och rotera på lagom sätt mot Barcelona som, trots svajande ekonomi och resultat, har ett mycket namnkunnigt lag och inte på något sätt ska betraktas som lätt motstånd.
Vi har en mycket spännande vår framför oss som Napolisupportrar och, förhoppningsvis, kan vi göra vårt jobb för att hålla oss kvar, samtidigt som resten av ligan gör sitt jobb för att stjäla poäng från de röd- respektive blåsvarta från Milano. Juventus, som i nuläget ligger näst efter oss/Milan spelar omgångens match ikväll och har i nuläget 10 poäng upp till oss. Därefter är Atalanta 1 poäng bakom tjuve fast med 2 matcher mindre spelade för tillfället (med omgångens match 0 hemkammade poäng hemma mot Cagliari!). Jag börjar bli riktigt taggad nu så vi avslutar här.

Forza Napoli!
 

Payam Zehtab2022-02-06 20:08:13
Author

Fler artiklar om Napoli