Tre poäng, ett måste i morgondagens hemmamatch
Barusso Foto Luigi Gasia/tuttonocerina.com

Efter tisdagens förlust i Varese måste i molossi vinna hemma mot Albinoleffe

Efter segern i Vicenza blev det förlust med 2-1 i Varese i förra tisdagens ligaomgång. Auteris mannar svarade trots förlusten för en god insats och med lite tur kunde de åkt hem med en poäng.

Tillställningen var betydligt jämnare än förra höstens möte på San Francesco som Varese överlägset vann med 4-2.

Hemmalaget tog bättre vara på sina målchanser och den unga talangen De Luca blev dubbel målskytt och visade att han är en spelare med mycket goda framtidsutsikter – många serie A klubbar har ögonen på honom.

En vass avslutare är däremot vad Nocerina saknar just nu. Negro har de rätta egenskaperna men är återigen skadad.

Primo tempo

Nocerina har hand om initiativet i de första 20-25 minuterna och Merino har den bästa chansen men hemmalagets franske målvakt Moreau räddar till hörna. Varese kommer bättre in i matchen i de sista 20 minuterna men det blir inga farligheter innan ledningsmålet som kommer i minut 44: De Luca lämnas alldeles för ensam och Concetti är chanslös på hans hårda och välplacerade vänsterskott.

Secondo tempo

I den 59e minuten träffar Merino en motståndare och bollen hamnar strax utanför. Åtta minuter senare sticker Rivas iväg på högerkanten och slår ett perfekt inlägg mot den bortre stolpen som De Luca (i suspekt offside) enkelt rullar i mål.

I den 81e minut är Catania nära reducering men Moreau räddar. Reduceringen kommer i minut 86 med ett otagbart kanonskott av Barusso. På övertid har Figliomeni (hämtades just från Varese under vintermercaton) en jättechans men har inte centimeterna på sin sida. Innan domaren hinner blåsa av har Nadarevic chansen att utöka till 3-1 på en kontring.

Med denna förlust försämras inte Nocerinas tabellposition (även Gubbio, Vicenza och Albinoleffe förlorade). Däremot ökade avståndet från Empoli till 4 poäng (playout spelas endast om avståndet mellan tabellplacering 19 och 20 inte är större än 4 poäng).

I morgon väntar hemmamatch mot jumbon Albinoleffe och vinst är det enda som gäller. Albinoleffe har förmodligen mer än en fot i legapro men har under säsongen spelat sina bästa matcher på bortaplan och bör därför inte underskattas.

Varese (4-4-2): Moreau; Albertazzi, Terlizzi, Troest, Pucino; Nadarevic, Kurtic, Damonte, Zecchin (58' Rivas); Granoche (75' Martinetti), De Luca (82' Corti).

Nocerina (4-3-3): Concetti; De Franco, Di Maio, Figliomeni, Laverone (83' Catania); Giuliatto, Parola (83' Barusso), Mingazzini (79' Bolzan); Farias, Castaldo, Merino.