OFFICIELLT: David Löfquist klar för Parma!

OFFICIELLT: David Löfquist klar för Parma!

Det har varit stora spekulationer i ett par veckors tid; är David Löfquist klar för Parma eller inte? Parmas president Ghirardi bekräftade förvisso övergången men från huvudpersonens sida har det varit knäpptyst - fram tills nu. David Löfquist är nu officiellt klar för Parma.

Nu är det alltså helt klart. Förre Mjällby-spelaren David Löfquist är officiellt en Parma-spelare. Parma-presidenten Tommaso Ghirardi hintade om övergången för en dryg vecka sedan men från spelarens och hans agents sida har det varit knäpptyst - fram tills nu. I ett pressmeddelande från agenten Martin Klettes agenturfirma bekräftas övergången:

"Den 189 cm långe yttermittfältaren/forwarden David Löfquist har nu gjort klart med italienska Parma. Löfquist, som har spelat för allsvenska Mjällby AIF, har haft konkret intresse från fyra utländska klubbar och tre allsvenska, men valet föll till slut på Parma. Löfquist har genomgått en läkarundersökning i Parma och har nu skrivit på ett avtal som börjar gälla den 3 januari 2012. Avtalet sträcker sig över 2,5 år med option för Parma till ytterligare 2 års förlängning."

David Löfquist själv är mycket nöjd över att affären är klar:

- Detta är en dröm som har gått i uppfyllelse! Det känns väldigt smickrande att få spela för en storklubb som Parma! Det känns nästan lite overkligt att allt är klart nu men jag är väldigt glad

David Löfquist fick under den andra halvan av den gångna säsongens Allsvenska sitt stora genombrott då han fick axla ansvaret efter flyktade Moestafa El Kabir, och gjorde det med bravur. Som tidigare nämnts var många klubbar intresserade av Löfquist, vars kontrakt med Mjällby går ut vid årsskiftet men valet föll till slut på Parma. Agenten Martin Klette förklarar klubbvalet:

-Det här är en fantastisk chans för David! Det är inte många svenska spelare som får chansen att spela i Serie A och att dessutom få göra det i en sådan klassisk klubb som Parma måste kännas underbart. Det har varit en intensiv beslutsprocess men Parma har varit den klubben som har visat allra störst intresse av de utländska klubbarna så valet blev ganska naturligt till slut. Det är det största steget att ta rent fotbollsmässigt av de alternativ David hade men David räds inte utmaningen. Italien är dessutom hans drömland.

Vi på Parma-redaktionen önskar David Löfquist välkommen till Parma och hoppas att hans italienska äventyr blir lång och lyckad!

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/wagnssonsportsentertainmentab/pressrelease/view/david-loefquist-klar-foer-italienska-serie-a-klubben-parma-712036

Cihan Dalaba2011-12-05 14:07:00
Author

Fler artiklar om Parma