Lagbanner
Zerais tankar - Blicken fäst mot toppen

Zerais tankar - Blicken fäst mot toppen

En fortsättning på min serie av "Zerais tankar". Funderar kring fin form, skador, julönskningar och stadens julgran!

”Hjärtat blöder. Det gör ont. Vi ligger, efter 11 spelade omgångar, på en blygsam 15:e plats. Förlorat fyra matcher. Vad har de matcherna haft gemensamt? Jo det har endast varit uddamålsförluster. Små marginaler pratas det om inom fotbollen. Det kan man lugnt konstatera. Men nu när det sker så här ofta, är det verkligen de små marginalerna som avgjort Pescaras matcher? I min värld är det fortfarande det.”
 
Så startade jag min krönika för cirka 7 veckor sen. En tid där Pescara spelade en fotboll som enligt mitt tycke borde ha värderats högre än en 15:e plats i tabellen. De spelade verkligen bättre än vad resultaten visade. 8 matcher senare, totalt 19 spelade omgångar, så finner vi Pescara på en 5:e placering och med blicken fäst mot toppskiftet. Jag gillar det jag ser. Nio raka ligamatcher utan förlust. Segrarna borta mot Siena och V Lanciano var två tunga skalper. Marino eldar på, Schiavi styr backlinjen med järnhand, Zuparic tar sig an den nya rollen som mediano på ett ypperligt sätt, Maniero ligger med i skytteligatoppen och de små marginalerna är just nu på vår sida. Tro mig, tomtegröten smakar väldigt gott just nu.
 

Jag vet inte vad det är mittfältarna i laget inte får äta eller träna upp, för något måste det vara med tanke på att skadorna i laget oftast har drabbat dem. Viviani, Nielsen och Rizzo skulle alla behövas. Vukusic och Cosic är även de skadade. För att fortsätta kunna hålla uppe detta spel är det viktigt med bredd i laget. Ska man tro på hemsidan så är det Viviano, Rizzo och Vukusic som är närmast en comeback. Hoppas ledningen skickar plåster i julklapp till dessa så att de snart är tillbaka i spel!
 
 
Snart får spelarna gå på en kortare semester men innan dess ska det spelas två matcher. Modena och Empoli heter årets två återstående motståndare. Får jag önska mig något i julklapp, vilket jag anser mig ha varit snäll nog att kunna få, så är det att vi lyckas ta minst 4 poäng i dessa matcher. Det skulle vara en avslutning som hade varit värdig den form laget visat upp de senaste två månaderna.
 
 
Annars vill jag även nämna det att medan jag hjälpte familjen med att dekorera julgrannen för några dagar sedan så var Cutolo, Brugman, Belardi och Frascatore iväg och invigde stadens egen julgran! Pescara donerade blåa och vita julgranskulor som man fint dekorerade upp. En fin upplevelse för grabbarna och ett härligt sätt att hjälpa kommunen lysa upp staden på!


Forza Pescara!

Faniel Zerai2013-12-23 01:56:45
Author

Fler artiklar om Pescara