Segertåget Hellas åker till Emilia Romagna: "Duellspelet blir viktigt"
Baroni har planen klar inför fredagkvällens utmaning. Foto:hellasverona.it

Segertåget Hellas åker till Emilia Romagna: "Duellspelet blir viktigt"

Tidigt fredagkväll ställs Baronis segertåg mot Sassuolo på Mapei Stadium, där Hellas har fina minnen efter vinsten i play-in matchen mot Spezia i somras. -Duellspelet kommer bli väldigt viktigt. Vi får inte göra några misstag, säger il mister.


Det är två dagar kvar på mercaton. Vad har du för tankar om er mercato hittills?
"Under hela mercaton har vi haft en gemensam strategi som presidenten och sportchefen har följt. Fram tills nu tror jag alla är nöjda med den strategin. Det har kommit anbud på spelare men presidenten och sportchefen har stått emot. Mitt huvudfokus är det som händer på planen."  

Hur viktigt är det att mittfältare och anfallare även tar försvarsjobbet i ditt sätt att spela?
"Om de inte gör det så spelar de inte. Mina spelare vet att det inte är acceptabelt att inte delta i försvarsspelet. De vet att lagspelet är fundamentalt och att det kommer före individen. Oavsett vad du heter eller vad du har gjort måste du ta jobbet. Det är högsta prioritet."

Med tanke på hur de två första matcherna utspelat sig är kanske matchen mot Sassuolo det svåraste testet hittills?
"Det kommer bli en mycket svår match. Trots att Sassuolo förlorat sina första två matcher har de spelat bra och det är ett lag med kvalitet, snabbhet och teknik. De har haft kontiunitet på tränarposten och är väl inkörda i sitt spel. Det kommer bli en inspirerande utmaning för oss. Det skulle vara ett stort misstag av oss att tänka på tabellen och de resultat vi redan uppnått. Det är en match som vi vill ta oss han på rätt sätt. Vi får inte glömma att de har mött Atalanta hemma och Napoli borta. Två extremt svåra matcher som de har spelat bra i. Berardi kommer troligtvis vara tillbaka. De har ett mycket bra anfall och ett dynamiskt mittfält. Det kommer blir en svår nöt att knäcka för oss men vi behöver sådana utmaningar för att växa som lag." 

Hur tar man sig an Sassuolo?
"Vi kommer behöva ha balans i vårt defensiva spel och i vårt bollinnehav. De är mycket rörliga och tekniska så vi behöver vara på tårna hela tiden. Duellspelet kommer även bli väldigt viktigt. Vi får inte göra några misstag."

I vilka delar behöver ni förbättra er?
"Vi måste förbättra oss i många delar och det vet vi om. Mot Roma gjorde vi många saker bra men vi måste utveckla oss i vårt eget bollinnehav exempelvis. I veckan har jag även uppmanat killarna att vara mer lugna och inte vara rädda när vi har bollen. Vi måste fortsätta att jobba vidare."

Vad är din bedömning hittills gällande Doig?
"Josh är en ung kille med mycket energi. Han måste fortsätta att jobba hårt, men han lägger verkligen ner jobbet som krävs och är mycket professionell. Att hantera pressen är inte alltid lätt för de unga killarna men han han stor utvecklingspotential."

Niclas Ekström2023-08-31 13:32:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora