4 - 1

Storseger för Empoli hemma mot Juventus
Den här mannen är säsongens spelare för Empoli. Nästa säsong kan han (enligt ryktena) spela i Juventus, den gode Guglielmo Vicario.

Måndagsmatchens segersiffror skrevs till 4-1 på Carlo Castellani.

Kort innan matchen underrättades bortalaget Juventus om att de fråntas 10 poäng. Detta tycktes till en början inte nämnvärt ha påverkat "Den gamla damen". Kostic fick till ett farligt skott i den tionde minuten och Milik hade en nick i stolpen på hörna tre minuter senare. Gatti fick in bollen i mål på returen men då hade Empolis målvakt Vicario blivit neddragen och domaren blåste av situationen.

Domaren blåste sedan straff fem minuter senare för Empoli då Cambiaghi dragits ned i offensivt straffområde. Caputos straff var stensäker och plötsligt var Empoli i ledningen. Caputo var också framme på hörna i matchminut 21, returen nådde Luperto som kunde göra 2-0. Detta resultat stod sig också till halvtid.

Andra halvlek var sedan inte mer än två minuter gammal när Akpa Akpro snodde åt sig bollen på offensiv planhalva och serverade Caputo ett friläge som han förvaltade väl fram till 3-0 för hemmalaget. I matchminut 85 hittade bortalagets Rabiot fram till Chiesa som i sin tur hittade målet. Nu öste Juventus på, men detta kostade i form av Empolikontringar. På övertid slarvade Juventusförsvaret och Empolis Piccoli kunde helt ren framför mål raka in 4-1. Fansen firade rejält efter matchen. Nu har Azurri tagit fler poäng än förra året, med två matcher kvar av säsongen att spela på. Den här säsongen är en succé för nye tränaren Zanetti.