Lagbanner

Intervju med Thomas Wilbacher om Torinos nyförvärv Alessio Cerci

Thomas Wilbacher, Italienexpert känd från Svenskafans, Euro Talk och Eurosport berättar mer om Torinos nyförvärv Alessio Cerci.

Så sent som förra veckan fick sig den långa transferföljetong i Torino-land ett vackert slut. Alessio Cerci återförenas med sin gamla Pisa-tränare Giampiero Ventura och spelar i vinrött framöver. Idag kvart i fyra höll han sin första presskonferens som Torino-spelare och jag tog kontakt med Fiorentina-kännaren Thomas Wilbacher för att få reda på mer om spelaren.

Vad kan du kort säga om Alessio Cerci?
Supertalangen som ratades av sin hemmaklubb trots att han under ungdomsåren spåddes en lysande framtid hade en minst sagt svängig sejour i Viola. Det var ju till och med snack om att han skulle bli bäst ett tag, speciellt efter Serie A-debuten under Capello som 16-åring.

I Firenze har det varit en intensiv tid som under stora delar präglats av en mycket spänd relation till lokalbefolkningen. Romare har det ju inte direkt lätt i Firenze och det blir inte bättre när prestationer uteblir i kombination med allmän dryghet. Dock lyckades han vinna tillbaka fansen genom att vara fantastisk under slutskedet av säsongen 10/11 då han gjorde 6 mål på 5 matcher. Till slut höll det dock inte. Går i Firenze under smeknamnet Winston (Churchil uttalat av en italienare är väldigt likt Cerci).

Vad har han för styrkor?
Utmanar gärna sin motståndaren med sin kvickhet och teknik. Har i bra stunder ett fint målsinne. Irrationell.  

Och svagheter?
Jag har ju redan varit inne på det. La testa. Han måste få harmoni.

Du har sagt att Cerci är rugigt svagt mentalt och lider av"yttermittfältare-syndrom", dvs alldeles för ojämn. Vad kan vi egentligen förvänta oss av honom?
Om någon ska få ordning på Winston så är det Ventura. Under honom gjorde han en fantastisk säsong i Serie B 07/08 och var starkt bidragande till Pisa´s succéår (play off-semifinalsförlust mot Lecce). Torino´s 4-2-4 passar honom dessutom mycket bra. Jag tror att många vänsterbackar kommer att få det tufft när de möter Toro i år. Känslan är god.

Ett stort tack till Thomas för sina svar och jag vill samtidigt passa på att välkomna Alessio Cerci till Torino!

August Hjalmarsson2012-08-28 20:20:00
Author

Fler artiklar om Torino