Trio i Fiorentina fria från corona

Trio i Fiorentina fria från corona

Dusan Vlahovic, German Pezzella och Patrick Cutrone har testat negativt för COVID-19.

Fiorentina har varit hårt drabbat av coronavirusets framfart. Det verkar emellertid som att det ljusnat något den senaste tiden. Enligt ett utlåtande från den italienska klubben har nämligen tre spelare lyckats återhämta sig och bli av med coronaviruset efter att ha hållits isolerade.

Först att drabbas av viruset, i Fiorentina, var Dusan Vlahovic. Vlahovic är nu en av tre som lyckats återhämta sig och skriver följande om nyheten: ”Vi har besegrat vår utmaning, även om den varit väldigt liten i jämförelse med mänsklighetens utmaning just nu! Vissa utmaningar besegrar man ett steg i taget.”

Förutom Vlahovic har även German Pezzella och Patrick Cutrone blivit fria från viruset. Fiorentina gick ut med nyheten tidigare under söndagen.

”Fiorentina är överlyckliga att tillkännage nyheten om att Patrick Cutrone, German Pezzella och Dusan Vlahovic inte längre testas positivt för COVID-19.

Vi vill passa på att tacka läkarna, sjuksköterskorna och sjukhusen som fortsätter att ta hand om alla de som kräver medicinska behandlingar under denna tuffa period för Italien och för hela världen.”

Italien har, som de flesta vet, varit extra hårt drabbade av coronaviruset. Fiorentina var en av klubbarna som snabbt var ute och försökte göra sitt bästa att hjälpa till i denna jobbiga period. Man skapade bland annat insamlingsbössan Forza e Cuore som samlade in mer än €500,000 på bara tre dagar. Pengarna i insamlingsbössan ska gå till medicinsk utrustning och material.

svenskafans.com2020-04-05 19:09:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)