2 - 3

Tuff start för Zola i Cagliari
Zola hade en jobbig eftermiddag på La Favorita.

Den nya tränaren fick en mardrömsöppning i sin gamla klubb.

Cagliari föll med 0-5 mot Palermo under gårdagen. Efter tio minuter hade hemmalaget gått upp till en 2-0-ledning efter mål från Michel Morganella och Ezequiel Muñoz. Läget blev inte bättre när lagkaptenen i bortalaget, Daniele Conti, utvisades efter sitt andra gula kort i den 26:e minuten.

Detta var verkligen inte sardernas match. När Paulo Dybala gjorde 3-0 efter den dryga halvtimmen var matchen förlorad. Gianfranco Zolas manskap fick bara iväg två skott på mål och hemmalaget vann tillsist med hela 5-0. Argentinaren Dybala gjorde sitt andra mål på straff i den 72:a minuten och Edgar Barreto fastställde slutresultatet i den 85:e minuten.

Bortalagets målvakt Simone Colombi har inte spelat mycket under säsongen och hade ingen rolig eftermiddag när han var tillbaka mellan stolparna. Vi får hoppas att klubben värvar en målvakt och en försvarsspelare under den här månaden. Cagliari behöver nog förstärka om laget ska kunna hänga kvar i den högsta serien.

Hur den gamla spelaren och den nya tränaren ska gå vidare efter detta hemska resultat återstår att se. Detta var tränarens kommentarer efter matchen.
- We expected a difficult match, but not that difficult. Of course, in a situation like this, everything seems more difficult, but there is no point in crying about this.

Cagliari ligger fortfarande kvar på en 18:e plats i tabellen med fyra poäng upp till säker mark. Närmast väntar tabelljumbon Cesena hemma på söndag. En motståndare sarderna måste besegra. Fansen har ännu inte fått se en seger på Sardinien under säsongen och skulle Zolas manskap misslyckas ännu en gång lär buropen höras.