Lagbanner
Benevento - Udinese 2-4: Cirkus De Paul rullar vidare

Benevento - Udinese 2-4: Cirkus De Paul rullar vidare

En spelare gör inget lag. Men nog kan en argentinsk storstjärna vara skillnaden mellan förlust och seger?

Det var ett hyfsat avslappnat Udinese som under söndagen åkte till södra Italien för en lunchmatch mot Benevento. Med 36 inspelade poäng var avståndet nedåt relativt tryggt. Och avståndet upp till några ädlare placeringar var inför matchen för stort för att ses som rimligt. 

Glädjande nog kunde de svartvita också konstatera att lagkaptenen Rodrigo De Paul var tillbaka efter att ha missat förra veckans förlustmatch mot Cagliari. 

Och Nummer 10 var spelsugen. Inte ens fyra minuter hade spelats när argentinaren fick bollen precis vid mittpunkten. Han avancerade fram ett par steg, men var fortfarande placerad i mittcirkeln när han slog en smått magisk genomskärare till landsmannen Nahuel Molina. Denne fann sig själv i fritt läge till höger i straffområdet och placerade in matchens första mål: 0-1.

Efter det fina argentinska samarbetet ville Udineses målvakt inte vara sämre än sina landsmän. På Gliks skott gjorde han en fin reflexräddning och tippade ut bollen till hörna.

En dryg halvtimme in i matchen var det dags för De Paul att visa sina kvalitéer på nytt. Med en öppnande passning satte han ut bollen till Roberto Pereyra som stormade fram längs högerkanten. Denne slog bollen stenhårt inåt bakåt där De Paul kom farande. 

Om de efterföljande hundradelarna var ett resultat av De Pauls fina "split vision" eller av Tolgay Arslans förmåga att ropa är ännu inte bevisat. Men De Paul lurade i alla fall motståndarförsvaret när han hoppade över bollen så att den hamnade hos just Arslan, som stod precis på straffområdesgränsen. Därifrån kunde han placera in 0-2.

Men man är ofta som mest sårbar just efter att man gjort ett mål. Och medan Udinesespealrna fortfarande jublade satte Benevento igång spelet. Bollen hamnade hos Lapadula, som föll i duellen med Udinesemålvakten Musso. Domaren pekade på straffpunkten och Viola var kylig från 11 meter. 

Plötsligt hade Benevento reducerat och det var match igen.

Men detta var De Pauls match. Tidigt i den andra halvleken fick han bollen i offensiv position. Där fick han mycket tid och kunde smeka iväg ett inlägg. Bollen satt perfekt på Stryger-Larsens huvud och dansken behövde bara sträcka fram huvudet för att nicka in 1-3-målet.

Benevento har nästan fallit som en sten i Serie A-tabellen den senaste tiden. Därmed har nedflyttningsstrecket kommit allt närmare. Laget har därför hamnat i ett stort poängbehov och var därför tvunget att flytta fram positionerna för att jaga mål. 

Men när Benevento tog tag i taktpinnen öppnade sig luckorna bakåt. Udinese ställde om och i den första kontringen träffade Pereyra stolpen.

Kort därpå var det Jayden Braaf som rann igenom. Manchester City-lånet kom långt ned i offensivt straffområde, vände inåt och sköt lågt. Bollen letade sig in under Beneventos målvakt, Montipò, och det var 1-4 på resultatavlan.

Även om Beneventos Lapadula senare reducerade till 2-4 var matchen avgjord. Udinese tog tre nya poäng.

Matchstatus:
Lunchmatcher har ett rykte kring sig att kunna bli riktiga målkalas. Till och med det vanligtvis så målsnåla Udinese lyckades gör 4 mål, dagen till ära.

Bäst i Udinese:
De Paul - Nästan tröttsamt att utse "Rodrì" till matchens spelare, men oj vad bra han är.

Bäst hos motståndarna:      
Dabo - Försökte driva på sina lagkamrater och tog initiativ i offensiven.

Matchen i matchen:   
Bonifazi mot Caldirola - Kevin Bonifazi har vuxit den senaste tiden och gjorde en stabil insats. Caldirola hade det jobbigt när Udineses mittfältare fyllde på.

Jesper Klingnell2021-04-25 16:00:18

Fler artiklar om Udinese