Cagliari - Udinese 0-4: Storseger på Sardinien

Ett nytänt Udinese gjorde processen kort när man under lördagskvällen avfärdade Cagliari. Stor segerorganisatör blev Gerard Deulofeu som stod för två smått fantastiska mål.

Det har varit ett par händelserika veckor i Udineseland. När laget för två veckor sedan föll mot Empoli tyckte ledningen att det fick vara nog och sparkade huvudtränaren Luca Gotti. I stället fick den tidigare assisterande Gabriele Cioffi ta över huvudansvaret.

Resultatet blev att laget fixade ett meriterande kryss borta mot topplaget Milan. När det så var dags för Coppa Italia i veckan fick han laget att spela ovanligt offensivt och Udinese lyckades trycka in hela fyra mål mot Crotone. Laget lyckades därmed kvalificera sig för åttondelsfinal och fick en riktig självförtroendeboost.

Det fanns därför förhoppningar om att detta "nya Udinese" skulle kunna ta en viktig seger även i lördagens bortamatch mot Cagliari. Och mycket riktigt. Bara fyra minuter in i matchen pressade laget högt. Walace vann bollen utanför offensivt straffområde, passade till Udogie som i sin tur spelade in till Makengo. Fransmannen tog sig in i straffområdet och placerade in 1-0.

Smakstarten var ett faktum. Cagliari var nära att kvittera när Pavoletti var framme, men Silvestri stod för en fin och viktig reflexräddning. I den första halvlekens sista skälvande sekunder fick Udinese en frispark strax utanför Cagliaris straffområde. Gerard Deulofeu stegade upp och prickade vackert in lagets andra mål. Udinese gick till pausvila med en stabil 2-0-ledning.

Trots denna stabila ledning var det nog en och annan i Udineselägret som var orolig för hur den andra halvleken skulle komma att se ut. Matcherna mot Lazio och Empoli, där Udinese båda gångerna släppte in 3 mål i den andra halvleken fanns i färskt minne. Likaså förra veckans match mot Milan, där Udinese tappade segern på tilläggstid.

Men oron var obefogad. Det "nya Udinese" som gick ut till den andra halvleken hade inga planer på att falla ihop. Bara fem minuter in i den andra halvleken kom bollen ut till Nahuel Molina som stod utanför offensivt straffområde. Argentinaren drog till direkt och med en stenhård, dämpad volley pangade han in 0-3. Målet var en riktig pärla men skulle inte bli matchens vackraste.

Det stod nämligen Gerard Deulofeu för. I matchminut 69 fick Udinese en hörna. Deulofeu slog den kort till Makengo som i sin tur passade tillbaka. Deulofeu tog med sig in bollen i offensivt straffområde och tryckte läckert upp den i bortre hörnet. Hans andra drömmål grusade Cagliaris små kvarvarande förhoppningar om en vändning och punkterade definitivt matchen.

Udinese tog en viktig seger, som innebär att laget har spelat ihop 20 poäng hittills under året.

Matchstatus:
Båda lagen behövde segern, därför var det oerhört viktigt att Udinese fick med sig alla tre poängen.

Bäst i Udinese:
Gabriele Cioffi - Tog över huvudansvaret förra veckan och lyckades under lördagen få Udinese att göra fyra mål. Nu återstår det att se om han bara är en tillfällig injektion eller om han faktiskt kan bygga vidare på detta...