Lagbanner
Inför Bologna - Udinese: Bättre skärpa ska ge Udinese tre poäng
Danilo under sin tid i Udinese. Nu återfinns han i motståndarlaget.

Inför Bologna - Udinese: Bättre skärpa ska ge Udinese tre poäng

En röd onsdag innebär ledigt för många. Men för Udineses del finns inget utrymme för ledighet eller vila. Det är fullt fokus som gäller, då viktiga poäng står på spel mot Bologna.

Udinese kommer närmast från en förlust borta mot Juventus. Resultatet var knappast överraskande och absolut ingen katastrof, och ser man till insatsen finns det dessutom en hel del att ta med sig. 

Udinese spelade nämligen bra på Juventus Stadium. Man visade stundtals upp ett modigt passningsspel och skapade flera målchanser. Om de två skotten som gick i ribban istället hade varit ett par centimeter lägre, hade kanske utfallet blivit annorlunda.

Även defensivt var Udinese stabila då man höll förhållandevis god koll på Juventus livsfarliga anfallsuppsättning. Istället var det individuella misstag som blev kostsamma, då Udinese tappade bollen i fel lägen och därmed bjöd Juventus på ett par mål.

Kan Udinese komma upp i samma nivå under onsdagen är chanserna för seger goda, men skärpan måste alltså vara hundraprocentig för at få med sig så många marginaler som möjligt. 

En som inte får möjligheten att hjälpa Udinese till seger under onsdagen är Nacho Pussetto. Argentinaren skadade ankeln i den senaste matchen och skadan håller honom borta från onsdagens match. Sedan tidigare finns även den viktige backen Nuyntinck, mittfältaren Jajalo och centertanken Okaka på skadelistan.

Motståndarna Bologna har en längre skadelista och laget tvingas bland annat att klara sig utan spelare som Skorupski, Santander, Medel och Sansone. En som däremot lär finnas på banan är den gamle Udinesekaptenen Danilo.

Håll koll på:
Nyckeln: Udinese har fyra raka matcher utan vinst. Det kan låta som en klyscha, men det blir viktigt att våga tro på seger. Bologna ska inte vara en omöjlig uppgift.
 
Matchen i matchen: Stryger Larsen mot Tomiyasu - En högerbacksduell att se fram emot.
 
Motståndarspelaren: Danilo - Udineses tidigare kapten.
 
Matchstatus: Fotbollsitalien väntar på onsdagskvällens randiga stormöte. Finns det någon bättre uppladdning än vad som på förhand ser ut att kunna bli en jämn tillställning där viktiga poäng står på spel?

Jesper Klingnell2021-01-06 11:06:52

Fler artiklar om Udinese