Lagbanner
Inför Bologna – Udinese: Statistiken talar för Udinese

Inför Bologna – Udinese: Statistiken talar för Udinese

Två lag med oklar formkurva drabbar under lördagseftermiddagen samman på Renato Dall’Ara. Men trots att Bologna återfinns högre upp i tabellen finns det anledningar för Udineselägret att se med tillförsikt mot matchen.

Udinese har de senaste veckorna gått in i något av en formsvacka. Det har blivit fem raka matcher utan seger. Men frågan är om de svartvitrandiga Friulierna har vänt kursen och är på väg mot rätt håll igen. Laget kommer nämligen närmast från en oavgjord match hemma mot Hellas, ett resultat som inför säsongen hade setts som en missräkning men som med Hellas finfina säsong i åtanke faktiskt är riktigt meriterande.
 
Nu väntar en bortamatchmatch mot ett annat klassiskt lag i form av Bologna. Och även hemmalaget tycks vara svårberäknat. Rossoblù har gjort en bra säsong och återfinns inför matchen på tionde plats i tabellen. Laget var på väg mot en rejäl formtopp och hade tre raka segrar när man förra veckan fick storstryk av bottenlaget Genoa, så kanske är Bologna å sin sida på väg in i en tyngre period?
 
Mötet mellan Udinese och Bologna är således ett möte mellan två lag som inte riktigt vet var de står. Det är säsongens tredje drabbning mellan lagen. Båda de tidigare mötena slutade med seger för de svartvitrandiga. I ligan vann Udinese med 1-0 efter mål av Okaka medan cupmötet mellan lagen resulterade i en stor 4-0-seger för Udinese.
 
Även om man backar bandet en bit till tycks statistiken vara på Udineses sida. På de tio senaste mötena mellan Udinese och Bologna har sju slutat med svartvitrandig seger. Och det finns en del guldkorn bland dessa möten, för vem minns inte mötet i december 2016, när Danilo konstsparkade in matchens enda mål på tilläggstid?
 
  
Håll koll på:
Nyckeln: Udinese har haft vissa problem med målskyttet under säsongen men mot ett lag som släpper in ganska många mål borde det vara möjligt att hänga dit någon boll.
 
Matchen i matchen: Sema mot Svanberg. Svenskmöte på mittfältet!
 
Motståndarspelaren: Danilo – Efter sju säsonger i Udinese, de sista som kapten, lämnade han efter bråk med sportchefen.
 
Matchstatus: Kanske inte omgångens hetaste match men likväl en drabbning mellan två klassiska lag.
 

Jesper Klingnell2020-02-22 10:14:02

Fler artiklar om Udinese