Lagbanner
Inför Cagliari - Udinese: Formen i fokus

Inför Cagliari - Udinese: Formen i fokus

Om Udinese ska vinna mot Cagliari krävs bättre skärpa och större fokus än i den senaste matchen. Men lagens formkurvor pekar ändå på att Udinese mycket väl kan ta seger.

Efter tre imponerande segrar i rad skulle Udinese i tisdags kliva in och avfärda bottenlaget Crotone, för att förlänga segersviten. Men trots att de svartvita gjorde en spelmässigt fin insats med stort bollinnehav, fick man bara med sig en poäng. Detta då man inte lyckades få in bollen i mål.

Tisdagens match var med andra ord en poängmässig missräkning. Men spelet var alltså bra och Udinese hade flera chanser att avgöra. Så trots den lila besvikelsen över två missade poäng fanns det också positiva bitar att ta med sig. Bonifazis lugn i mittlåset var en sådan sak. Likaså Pussettos offensiva inspiration.

Dessa två komponenter blir viktiga att ta med sig in i söndagseftermiddagens match på Sardinien. Udinese ställs då mot Cagliari i en viktig match. De svartvita har inför matchen en poäng ned till Gli Isolani. Matchen utgör alltså ett utmärkt tillfälle för Udinese att ytterligare distansera sig från bottenstriden.

Samtidigt blir det inte en enkel uppgift. Cagliari är ett bra lag, speciellt hemma på Sardinien. Men om det är något tillfälle man ska möta dem är det nu. Cagliari kommer nämligen från en tung period med fem raka matcher utan seger. Men lagets sista utpost, alessio Cragno, är en erkänt duktig målvakt som spås en finfin framtid. Så om Udinese ska vinna krävs bättre skärpa i den "sista tredjedelen" än vad laget hade i tisdags.

Håll koll på:
Nyckeln: Ett formsvagt motstånd kan mycket väl bli nervöst om Udinese tar ledningen men samtidigt få luft under vingarna om de själva gör 1-0. Första målet kan alltså bli viktigt.
 
Matchen i matchen: Musso mot Cragno - Två av Serie A:s mest spännande målvakter.
 
Motståndarspelaren: Joao Pedro - Blir viktigt att Arslan och backlinjen snackar ihop sig om hur denne brasse.
 
Matchstatus: Kanske inte den matchen som gemene man har sitt främsta fokus på dagarna före jul, men för lagen som möts står viktiga poäng på spel.

Jesper Klingnell2020-12-20 12:08:28

Fler artiklar om Udinese