Lagbanner
Inför Genoa - Udinese: "Försäsongen" är över - nu kan 2022 börja

Inför Genoa - Udinese: "Försäsongen" är över - nu kan 2022 börja

Ingen kan klandra Udineses spelare för hur det har sett ut de första veckorna på det nya året. Men i lördagens match kommer allt att handla om resultat.

Supportrarna hade knappt hunnit äta upp sin julskinka och spelarna hade knappt hunnit återsamlas efter uppehållet förrän Udinese drabbades av ett kraftigt Covid-utbrott. Ett tiotal spelare och nästan lika många ledare testades positivt och hela laget sattes i karantän. Matchen som skulle ha spelats i Florens den 6 januari ställdes in. Truppen satt kvar i karantän men tre dagar efter den inställda matchen mot Fiorentina basunerade förbundet ut nya regler och den 9 januari spelade Udinese en hemmamatch mot Atalanta som helt enkelt inte fick skjutas upp.

Udineses spelare hade då först haft julledigt för att sedan ha suttit i karantän och knappt tränat sedan mitten av december. Än mindre tränat tillsammans. Faktum var att Udinese inte ens hade särskilt många A-lagsspelare att tillgå, utan bänken fick fyllas av juniorer, medan innermittfältet fick fyllas av ytterbacken Udogie och forwarden Pussetto. Resultatet blev såklart en brakförlust. Men att ens komma till spel i en sådan match var något av en bragd. 

Under den efterföljande veckan lättades Udineses karantänsordrar och i förra helgens Serie A-omgång fanns lite fler A-lagsspelare att tillgå. Laget hade dessutom hunnit komma ut på träningsplanen vid ett par tillfällen. Men det var givetvis alltjämt ringrostigt på sina håll och matchen mot Juventus blev mer av ett extra träningstillfälle i högt tempo, mot kvalificerat motstånd. Att det blev förlust var lika väntat som acceptabelt.

När det så i veckan var dags för match i Coppa Italia borta mot Lazio började ringrostigheten att försvinna. Udinese tvingade fram en förlängning innan det blev respass mot det ljusblåa huvudstadslaget. Man fick därför en sista riktigt bra genomkörare där resultatet var sekundärt medan det mesta handlade om att få minuter i benen på matchotränade zebror.

Nu är det dock slut på genomkörare, träningspass och acceptabla förluster. Under lördagseftermiddagen väntar en riktigt viktig match mot bottenkonkurrenten Genoa. Udinese har inga spelare avstängda och alla ska vara tillbaka från sina Covidkarantäner. Dessutom finns nyförvärvet Pablo Marí med i truppen. Nu är det upp till bevis! 

Håll koll på:
Nyckeln: Bortse helt från resultaten i de senaste matcherna och se dem istället som bra genomkörare som kan stärka samspelet.
 
Matchen i matchen: Silvestri mot Sirigu - Trevlig målvaktsduell.
 
Motståndarspelaren: Milan Badelj.
 
Matchstatus: Udinese har fyra poäng ned till strecket och åtta poäng ned till Genoa, som ligger under detsamma. Således väntar en hård kamp där mycket förmodligen hänger på vilket lag som kan kontrollera sina nerver bäst.     

Jesper Klingnell2022-01-22 13:40:54

Fler artiklar om Udinese