Lagbanner
Inför Inter - Udinese: Betydelselös match avslutar säsongen
Får Udinese jubla?

Inför Inter - Udinese: Betydelselös match avslutar säsongen

Under söndagen avslutar Udinese säsongen. Det är en match som handlar mycket om avtackning och lite om resultat.

En lång säsong är snart till ända. En säsong som Udinese inledde svagt men där laget under vintern spelade upp sig rejält för att segla bort från bottenstriden och upp på trygg mark.

Men innan säsongen kan sammanfattas helt styr Udinese skutan till Milano för en match mot de redan korade italienska mästarna, Inter.

Inför matchen ligger Udinese i mitten av tabellen. Laget har dock ingen teoretisk chans att nå den övre halvan, samtidigt som man ligger på betryggande avstånd till nedflyttningsstrecket. Det finns därför inte mycket att spela för, vad gäller tabelläget. 

Det finns dock fortfarande anledning att tagga till. Alla lag vill givetvis avsluta säsongen med flaggan i topp och om man blickar tillbaka på säsongen kan det såklart vara skönare att peka på en elfte plats i tabellen, än en femtonde. Man borde även kunna finna tändvätska i är att göra en fin insats för Rodrigo De Paul, som med största sannolikhet gör sin sista insats i Udinesetröjan. 

På kontot över det som är spännande inför matchen kan även nämnas att den unga trion Battistella, Rigo och Palumbo finns med i truppen. Med tanke på matchens ringa betydelse är det inte otänkbart att åtminstone någon av dem får speltid.

Inte heller Inter har någonting alls att spela för. Som de flesta nog känner till har laget redan säkrat ligatiteln. De svartblåa har även andra anledningar att fira då söndagens säsongsavsluting även är lagets 3 000:e match i Serie A. Någonsin.

Inter lär även fira ett annat jubileum, ett som är kopplat till Udinese. Den tidigare Udinesemålvakten Samir Handanovic kan nämligen slå Walter Zengas rekord i antalet matcher för inter.

Håll koll på:
Nyckeln: Att tagga till. Frågan är om det är möjligt i en match som inte betyder något?
 
Matchen i matchen: Musso mot Handanovic. Det har funnits prat om att Musso ska lämna Udinese för att flytta till Inter och konkurrera med just Handanovic.
 
Motståndarspelaren: Ranocchia. Får han speltid? 
 
Matchstatus: Matchen betyder ingenting men då det är säsongsavslutning och match mot seriesegraren kommer såklart många blickar att riktas mot matchen. Och nog vill alla avsluta med flaggan i topp?

Jesper Klingnell2021-05-22 17:19:28

Fler artiklar om Udinese