Lagbanner
Inför Sampdoria - Udinese: Målskyttet och exen i fokus
Får De Paul jubla ikväll?

Inför Sampdoria - Udinese: Målskyttet och exen i fokus

Udinese åker på lördagskvällen till Ligurien för match mot Sampdoria. Ska det bli poäng måste Udinese få fart på målskyttet. Men man måste också passa sig för en duo tidigare adepter.

Udinese kommer från en tuff resultatmässig period. Sedan årsskiftet har laget ännu inte vunnit. Men det är ändå svårt att vara rakt igenom kritisk till matcherna som spelats under 2021. 

Årets första match slutade i förlust borta mot Juventus, och en förlust mot La Vecchia Signora kan egentligen aldrig ses som en missräkning. Den här gången höll Udinese dessutom spelmässigt jämna steg med de senaste årens seriesuverän, men man orkade inte hela vägen. 

Årets andra match slutade oavgjort borta mot Bologna. Då spelade Udinese riktigt bra i den andra halvleken och att man inte gjorde mer än ett mål berodde antingen på slumpen eller på dålig skärpa i avsluten.

I den senaste matchen var det ånyo ett stort topplag som stod för motståndet, då Napoli kom på besök till Friulien. Och ånyo gjorde Udinese en fin insats. Man täppte till bakåt och satsade på kontringar. Taktiken gav Udinese flera chanser men precis som mot Bologna saknades skärpan i avsluten. Lasagna missade, Mandragora sköt över och Stryger-Larsens vänsterskott blev aningen löst. Och om man inte gör mål på sina chanser mot storlagen, brukar de hitta ett sätt att svara. I matchens sista minut avgjorde Napoli och Udinese fick gå poänglöst från matchen.

När det nu är match igen måste Udinese alltså bli mer konkreta och bättre på att hålla huvudet kallt när man kommer in i den sista tredjedelen.  

Motståndarna Sampdoria har å sin sida gjort en klart godkänd insats, så här långt in på säsongen 2020/21. Blucerchiati har spelat ihop 20 poäng, vilket gör att de för närvarande återfinns på elfte plats i Serie A-tabellen. Precis som vanligt de senaste säsongerna är Fabio Quagliarella lagets bästa målskytt, så Udines emåste passa sig för sin tidigare anfallshjälte.

Som om det inte vore nog med Quagliarella har ytterligare ett av Sampdorias farligaste offensiva vapen ett förflutet i Udinese. Antonio Candreva finns nämligen i truppen. Och alla som följer italiensk fotboll känner mycket väl till hans förmåga att göra fina mål. Däremot behöver Udinese inte oroa sig för Jakub Jankto. Tjecken är nämligen avstängd. 

Men oavsett om man är skrockfull och tror på Gol dell'ex eller inte, är det uppenbart att Udineselägret måste se upp med sina två gamla adepter.

Håll koll på:
Nyckeln: Sista tredjedelen. Udinese måste bli kyligare i avslutningslägena.
 
Matchen i matchen: Samir mot Omar Colley - Två vänsterfotade mittbackar ställs mot varandra.
 
Motståndarspelaren: Fabio Quagliarella - De flesta har gett upp hoppet om att få se honom återvända till Udinese. Nu måste Udineseförsvaret hålla honom i schakt.
 
Matchstatus: Lördagskväll i Genua. Viktig match för båda lagen. 

Jesper Klingnell2021-01-16 11:25:00

Fler artiklar om Udinese