Lagbanner
Inför Udinese - Atalanta: Märklig hängmatch på schemat
Den här gången står Zapata och De Paul på varsin sida.

Inför Udinese - Atalanta: Märklig hängmatch på schemat

I ett märkligt tidevarv har det blivit dags för en av årets kanske märkligaste matcher att spelas, när Udinese på onsdagseftermiddagen tar emot Atalanta.

Att matcher blir uppskjutna är något fotbollsälskare fått vänja sig vid den senaste tiden. Fullt rimligt, kan tyckas med tanke på rådande världsläge. Så när Udinese och Atalanta skulle drabba samman i december drog alla inblandade parter en lättnadens suck över att trupperna var tillräckligt friska för att kunna spela.

Men så kom en omständighet som ingen hade tänkt på. Vädret. 

För när regnet öste ned i Friulien i början av december, blev gräsmattan så blöt att det helt enkelt inte gick att spela. Matchen fick flyttas.

När lagen nu får en ny chans på onsdagseftermiddagen ser det aningen ljusare ut. Väderprognoserna säger förvisso att det kan bli regn även på onsdagen, men förhoppningsvis inte i lika stora mängder som senast lagen försökte drabba samman.

När det nu har blivit dags för denna hängmatch att spelas är Udinese inne i en tung period. Laget har sju raka matcher utan seger. I den senaste omgången spelade de svartvita mot Sampdoria i vad som var en fartfylld och sevärd tillställning. Men med tio minuter kvar tappade Udinese in det matchavgörande målet.

På skadelistan märks Nacho Pussetto som ser ut att missa resten av säsongen. Även Nuyntinck är borta på grund av skada.

Motståndarna Atalanta kommer till mötet med en omvänd formkurva. I december månad fick Gasperini fart på maskineriet och La Dea har inte förlorat någon av de senaste åtta ligamatcherna. Bland lagets förgrundsfigurer märks såklart Duvan Zapata. Colombianen hade ett par fina säsonger i Udinese där han vann stor uppskattning hos de friluiska fansen. Även hans landsman och anfallspartner, Luis Muriel, har som bekant en gedigen historia i svartvitrandgt.

Håll koll på:
Nyckeln: Det kryllar av offensiv kapacitet hos gästerna så försvarsspelet och samarbetet med Musso i målet blir viktigt.
 
Matchen i matchen: Mandragora mot Freuler.
 
Motståndarspelaren: Papu Gomez. Argentinaren har hamnat i bråk med sin klubb och är på väg bort. Han kommer således inte att spela vilket innebär ett hot mindre för Udineseförsvaret att hålla koll på.
 
Matchstatus: Som att det inte var märkligt nog att matchen sköts upp på grund av något annat än pandemin är även speltiden annorlunda. 15.00 på en onsdag.

Jesper Klingnell2021-01-19 21:18:05

Fler artiklar om Udinese