Lagbanner
Inför Udinese – Bologna: Klassisk ”sexpoängsmatch” i Friulien

Inför Udinese – Bologna: Klassisk ”sexpoängsmatch” i Friulien

För andra matchen i rad spelar Udinese en viktig match i kampen om förnyat Serie A-kontrakt. Den här gången är det anrika Bologna som kommer på besök.

Säsongen har inte riktigt utvecklat sig som man hade hoppats på i Udineselägret. Laget inledde visserligen fotbollsåret 2018-19 med ett par segrar och oavgjorda men spelet hackade och när poängen slutade trilla in, var det Udinese som trillade nedåt i tabellen. Inför helgens omgång återfinns laget på plats 16 i tabellen och det skiljer bara fyra poäng ned till söndagens motståndare Bologna, som ligger under nedflyttningsstrecket.
 
Det är med andra ord en viktig match som spelas på Stadio Friuli under söndagen. En nervkittlande så kallad sexpoängsmatch där hemmaseger skulle ge en de svartvitrandiga ett skönt andrum och en lucka ned till strecket, medan en bortaseger skulle göra att kampen om att hålla sig kvar i Serie A tätnade.
 
Udinese kommer till matchen i utvilat skick. Laget hade nämligen spelledigt förra helgen eftersom matchen i omgång 25 som skulle ha spelats mot Lazio sköts upp på grund av en rugbymatch i Rom.

För att hitta Udineses senaste match behöver bandet därför backas ytterligare en vecka, till den 17 februari. Även då hade de svartvitrandiga en viktig streckmatch på hemmaplan. Den gången stod Chievo för motståndet och Udinese lyckades vinna matchen. Stor matchhjälte då var Lukasz Teodorczyk som hoppade in och satte matchens enda mål. Möjligtvis kan Udinese finna styrka i en sådan seger och spinna vidare på denna framgång.
 
Laget kommer dock till spel med ett aningen skadeskjutet mittfält. Lagkaptenen och pådrivaren Behrami är skadad. Likaså dras en av de potentiella ersättarna, Barak, med känningar som håller honom borta från spel. En annan potentiell ersättare, Fofana, är å sin sida avstängd. Stort ansvar läggs därför på Rolando Mandragoras unga axlar. Han är den av de tillgängliga mittfältarna som är närmast en plats i den ordinarie startelvan och behöver således visa vägen i denna viktiga drabbning.
 
Söndagens motståndare Bologna har alltså också varit en besvikelse under årets Serie A-säsong. Rossoblù inledde säsongen med Filippo Inzaghi vid tränarrodret men den förre måltjuven fick inte den utväxling som supportrarna hade hoppats på och ledningen valde därför att göra en rockad på tränarbänken. In kom en annan gammal storspelare i form av Sinisa Mihajlovic, men laget har ännu inte klivit upp över nedflyttningsstrecket.

Håll koll på:
Matchen i matchen: Ingelsson mot Svanberg. Får någon av de unga svenskarna spela?
 
Motståndarspelaren: Danilo. Den förre Udinesekaptenen kommer att ha ögonen på sig när han kommer tillbaka till Friulien.
 
Matchstatus: Stekhet! Två lag som kämpar om att hänga kvar. Utfallet kommer att sätta tonen för bottenstriden under resten av säsongen.

Jesper Klingnell2019-03-03 11:28:38

Fler artiklar om Udinese