Lagbanner
Inför Udinese - Brescia: Ägarnas kamp

Inför Udinese - Brescia: Ägarnas kamp

Två lag som på förhand tippats att slåss i tabellens nedersta regioner gör på lördagen upp i en nervkittlande tillställning. En ypperlig möjlighet för de mindre kända spelarna att visa framfötterna. Men också en kraftmätning mellan två av de mest karismatiska och välkända presidenterna i hela serien.

Förra helgen åkte Udinese på ett rejält nederlag. Förlust borta mot Inter med 1-0 var kanske inte någon större katastrof i sig, men det innebar likafullt 0 poäng. När man dessutom åkte på en tung utvisning på Rodrigo De Paul var besvikelsen fullständig. Påföljden deklarerades i veckan och innebär att Udineses storstjärna och nummer 10 tvingas se de nästkommande tre matcherna från läktaren. Att De Paul är avstängd blir givetvis ett tungt avbräck för Udinese, då argentinaren på många sätt bar hela Udineses offensiv på sina axlar i fjol.

De Pauls frånvaro kan dock också utgöra en ypperlig möjlighet för andra spealre att kliva fram och leda lagets anfall. Och visst kan det finnas kapacitet. Många i Udineselägret hoppas exempelvis att detta ska bli Kevin Lasagnas stora genombrottsår. Italienaren bidrar alltid med löpvilja och ett outtröttligt jobb, men om han även får målskyttet att lossna kan det bli riktigt bra. Bredvid honom kommer vi antingen att få se Ignacio Pussetto eller Stefano Okaka, beroende på hur laget ska balanseras. Med Pussetto från start får Udinese en teknisk spelare som är något av en De Paul i light-format. Okaka kan å sin sida bidra med en tyngd och kraft som annars saknas.

Brescia då? Laget är nykomling i årets Serie A och har exakt samma resultatrad som Udinese; de vann i premiären men förlorade sedan de två efterföljande matcherna.Under sommaren har Brescias färgstarke president Massimo Cellino slagit på stort genom att värva in självaste Mario Balotelli. Storstjärnan är dock inte tillgänglig för spel utan La Leonessa får istället sätta sitt offensiva hopp till Alfredo Donnarumma, som redan hunnit pricka in tre mål på de första tre matcherna. De flesta kommer under säsongen även att hålla ett extra öga på Brescias mitttfältstalang Tonali.

Håll koll på:
Matchen i matchen: Pozzo mot Cellino. Två av de häftigaste ägarna i hela Fotbollseuropa. Bara det borde göra matchen sevärd.
 
Motståndarspelaren: Alessandro Matri. 35-åringen kommer förmodligen inte att starta men om Brescia ligger under sitter laget på ett sparkapital med näsa för mål.
 
Matchstatus: Vid en första anblick är det kanske inte den här matchen som lockar marginalsupportrarna. Men detta är alltså en match som kan få stora konsekvenser för bottenstriden. Och som om inte det vore nog är det alltså mötet mellan Giampaolo Pozzo och Massimo Cellino.

Jesper Klingnell2019-09-21 11:33:00

Fler artiklar om Udinese