Lagbanner
Stadio Friuli, 2024-02-18 15:00

Udinese - Cagliari

Inför Udinese - Cagliari: Viktiga poäng på spel
Scuffet är tillbaka i Friulien.

Inför Udinese - Cagliari: Viktiga poäng på spel

Efter måndagens stora succé vill Udinese bygga vidare och skapa en trend. Och det är viktiga poäng som står på spel när man tar emot bottenkonkurrenten Cagliari.

Udinese har såhär långt under säsongen inte haft marginalerna på sin sida. Det har varit stolpskott som studsat åt fel håll, VAR-beslut som vinkats i motståndarnas favör och både en och två gånger har Udinese tappat poäng i matchens sista skälvande sekunder.
 
Men förra helgen var det omvända roller. Då var det Udineses tur att ha marginalerna med sig. Segern mot Juventus kom förvisso även efter ett starkt försvarsspel, men med tanke på att Juventus fick ett bortdömt mål för att en hörnspark varit utanför kortsideslinjen får man såklart även lägga lite grann på kontot ”marginaler på sin sida”.
 
Segern var dock ett faktum och det var inte bara marginalerna som var på rätt sida. Många Udinesespelare stod för riktigt bra insatser. Mittbacken Lautaro Giannetti förtjänade beröm, inte bara för sitt mål, utan lika mycket för sin solida försvarsinsats. Walace och Lovric var precis så bra som de kan vara på innermittfältet och Florian Thauvin visade verkligen upp de kvalitéer som en gång gjorde honom till världsmästare.
 
När det på söndagseftermiddagen vankas ny match är det således viktigt att dessa spelare spinner vidare på insatsen som de stod för mot Juventus. Då ska Cagliari hemma vara en mer än överkomlig motståndare.
 
Men det blir på intet sätt en enkel match. För även om Gli isolani  ligger under nedflyttningsstrecket har Udinese har bara fyra poäng till godo på söndagens motståndare. En seger skulle alltså kunna ge Udinese ett måhända kortvarigt, men ack så välbehövligt, andrum ned mot de andra bottenlagen. En förlust skulle däremot verkligen dra in Udinese i nedflyttningsstriden.
 
Vad gäller Cagliaris spelare är det såklart Simone Scuffet som drar mest uppmärksamhet till sig. Född i Udine gjorde han A-lagsdebut i Udinese redan som 17-åring. Då spåddes han bli Buffons arvtagare. Men succén har sedan dess uteblivit och Scuffets karriär har blivit brokig med spel i länder som Turkiet, Cypern och Rumänien. Sedan i somras återfinns han dock i Serie A och Cagliari och räkna med att han kommer att vilja visa upp sig från sin bästa sida när han ställs mod sin moderklubb i sin hemstad.
 
Håll koll på:
Nyckeln: Om Udineses storspelare kan komma upp i samma nivå som i måndags ska det kunna bli tre sköna poäng för Udinese.

Matchen i matchen: Lucca mot Lapadula – Två tunga skyttekungar.
 
Motståndarspelaren: Jakub Jankto – Tjecken var uppskattad under sin tid i Friulien. Får han någon speltid när han är tillbaka i Udine?

Matchstatus: Oerhört viktiga poäng står på spel i en nervkittlande bottenmatch.

Jesper Klingnell2024-02-18 10:00:00

Fler artiklar om Udinese