Lagbanner
Inför Udinese - Empoli: Allt står på spel i årets sista hemmamatch

Inför Udinese - Empoli: Allt står på spel i årets sista hemmamatch

Allt och lite till står på spel på söndagen. Vinst och kontraktet är säkrat. Förlust och det väntar en för nerverna påfrestande vecka.

Det blev till slut en finfin avslutning på den förra Serie A-omgången. För även om Udinese inledde omgången under det läskiga nedflyttningsstrecket gjorde segern nere i Apulien att man klev upp på säker mark. 

Men denna säkra mark är i själva verket oerhört skakig. För under söndagseftermiddagen väntar en ny nervkittlande utmaning. Då kommer Empoli på besök till Stadio Friuli. Och det är inte vilket Empoli som helst. En titt i tabellen visar att det blåa Toscanalaget ligger en ynka poäng bakom Udinese och således kommer att göra allt för att vinna för att hålla liv i drömmen om ett förnyat Serie A-kontrakt.

Det är med andra ord en riktigt het så kallad sexpoängsmatch i bottenträsket där en förlust kan få förödande konsekvenser.

En viktig del för tränartrion Cannavaro-Cannavaro-Pinzi blir därför att ingjuta hopp och tro i spelarnas hjärtan och hjärnor. Jämfört med senaste matchen är det ingen större skillnad i vilka spelare de har att välja bland. För även om läkarteamet hade hoppats att Florian Thauvin och Sandi Lovric skulle vara spelklara till den här helgen saknas båda i den preliminära matchtruppen.

Det finns med andra ord inte så mycket att laborera med när det gäller startelvan. Möjligen kan Mister Cannavaro välja att bolla in Joao Ferreira i startelvan om han vill ha in lite mer snabbhet i sin trebackslinje. I sådana fall blir det på Nehuen Perez bekostnad. I offensiven står valet mellan Roberto Pereyra och Isaac Success. Den förstnämnde erbjuder teknik och fart, medan Success erbjuder en svårmatchad fysik och tyngd. Mot Lecce fick Success starta och med tanke på utfallet låter det troligt att det blir så även den här gången.  


Håll koll på:
Nyckeln: Vilket lag lyckas kontrollera nerverna i denna "sexpoängsmatch"?. 

Matchen i matchen: Fabio Cannavaro mot Davide Nicola. Två tränare som är specifikt rekryterade för att hålla sina respektive lag kvar i Serie A.
 
Motståndarspelaren: Samuele Perisan - Empolis reservmålvakt lär väl knappast synas alltför mycket, men alltid kul med en Udineseprodukt.

Matchstatus: Titelstriden är redan avgjord och även om det återstår en viss kamp om fördelningen av Europaplatser är såklart bottenstriden det mest intressanta. Räkna med att Fotbollsitalien håller minst ett vakande öga på tillställnigen i Udine.

Jesper Klingnell2024-05-19 11:41:16

Fler artiklar om Udinese