Lagbanner
Inför Udinese - Fiorentina: Ska formen hålla i sig?

Inför Udinese - Fiorentina: Ska formen hålla i sig?

Två lag som vill skapa distans till bottenstriden drabbar under söndagen samman.

Det är ett hyfsat formstarkt Udinese som under söndagen tar emot Fiorentina. Laget har bara förlorat en av de sex senaste matcherna och poängen i den förra omgången lär ha höjt moralen hos spelarna.

Då inledde Udinese mycket trevande och efter 45 svaga minuter stod det 2-0 till Parma. Men något hände i pausen. I den andra halvleken kom Udinese ut som ett nytt lag, man skapade chanser och fick dessutom in två bollar. En stark comeback bäddade alltså för en poäng.

Mot Parma gjordes båda målen på nick, det första av Okaka och det andra av Nuyntinck. Och det finns mycket som tyder på att Udinese även i söndagens match mot Fiorentina kommer att satsa hårt på huvudspelet. För med Pussetto på skadelistan, Pereyra avstängd och en Deulofeu som kämpat med känningar i knäet, tyder det mesta på att Udineses anfall kommer att bestå av nyss nämnde Okaka och januariförvärvet Llorente. Två stora centertankar som gärna vill ha höga bollar att jobba med.

Efter förra veckans poäng på Stadio Ennio Tardini har Udinese spelat ihop 25 poäng under årets Serie A-säsong. Det räcker i skrivande stund till en trettondepalts i tabellen. På exakt lika många poäng står söndagens motståndare, Fiorentina. Viola har dessutom gjort lika många mål som Udinese (25), men då de släppt in två fler ligger de en plats bakom i tabellen.

Viola kommer närmast från en stark och övertygande 3-0-seger mot Spezia, så formen är det inget fel på.

Håll koll på:
Nyckeln: Högerkanten. När Zegelaar är avstängd kommer Stryger-Larsen med största sannolikhet att flytta över till vänsterkanten, vilket han brukar klara med den äran. Men det blir viktigt att Molina, som kommer in till höger, kliver fram och håller ordning på sin sida. Inte det lättaste då han ställs mot Biraghi.
 
Matchen i matchen: De Paul mot Castrovilli -  Två av seriens mest intresanta "tior".
 
Motståndarspelaren: Vlahovic har gjort mål i två raka matcher. 
 
Matchstatus: Båda lagen står på samma poäng och kommer att se drabbningen som en realistisk chans att ta tre poäng. Poäng som skulle innebära distans ned till nedflyttningsstrecket och arbetsro för tränarna.

Jesper Klingnell2021-02-28 10:36:00

Fler artiklar om Udinese