Lagbanner
Inför Udinese - Napoli: Presidenternas kamp

Inför Udinese - Napoli: Presidenternas kamp

Två formstarka lag gör upp i Udine, när Serie A:s fjärde omgång ska fullbordas under måndagskvällen.

Smakstart! Så kan man definitivt beskriva Udineses säsongsupptakt. Den starka poängen i premiärmatchen hemma mot Juventus följdes upp av två segrar mot de tippade bottenkonkurrenterna Venezia och Spezia. Givetvis hade många i det svartvitrandiga lägret gärna struntat i landslagsuppehållet för att istället spela vidare i ligan, men de sammanlagt sju inspelade poängen har i alla fall gjort att Udinese haft arbetsro under ledigheten.

När ligaspelet så drar igång igen för Friuliens bästa fotbollslag är det tuffast möjliga motstånd. Inte nog med att gästande Napoli tog ännu fler poäng innan landslagsuppehållet. De ljusblåa från Kampanien har dessutom vunnit 9 av de senaste 10 ligamatcherna lagen emellan.

Matcherna mellan Udinese och Napoli har i modern tid blivit ett riktigt hett möte, såväl publikt som på planen. Men frågan är om den tuffaste rivaliteten inte står mellan Giampaolo Pozzo och Aurelio De Laurentiis. Även om Pozzos lätt tillbakadragna filosofi oftast har skiljt sig drastiskt från De Laurentiis lite mer framfusiga förhållningssätt, är det tvivelsutan två av Fotbollsitaliens (kanske fotbollsvärldens) mest profilstarka nestorer och klubbledare. 

Om Udinese ska ha en chans att ta poäng krävs det en helgjuten insats från hela laget. Men försvarsgeneralen Bram Nuytinck blir förmodligen viktigast av alla. Efter en med hans mått mätt svajig premiär mot Juventus har han lett Udinese till två raka hållna nollor.

Framåt sätter Udinese sitt hopp till Gerard Deulofeu. Katalanen hade en skadedrabbad fjolårssäsong men tycks ha kommit tillbaka med nytt självförtroende, och har nätat i de två första hemmamatcherna för säsongen. Gör han mål igen under måndagskvällen blir han den förste Udinesespelaren att göra mål i tre raka hemmamtcher sedan en viss Antonio Di Natale.

Håll koll på:
Nyckeln: Napoli är ett lag av hög europeisk kaliber, de kommer att anfalla från alla håll och kanter. Svårt att utse en enskild nyckel.
 
Matchen i matchen: Giampaolo Pozzo mot Aurelio De Laurentiis. Hård duell mellan två av fotbollsvärldens mest karismatiska presidenter.
 
Motståndarspelaren: Piotr Zielinski. Den tidigare Udinesespelaren bär ett stort ansvar i detta Napoli.
 
Matchstatus: Presidenternas kamp. Två obesegrade lag. Napoli på besök. Måndagskväll. Frågan är om det kan bli så mycket hetare.

Jesper Klingnell2021-09-19 18:41:55

Fler artiklar om Udinese