Lazio - Udinese 4-4: Pazzesca!

Soloräder, tjafs, utvisningar och ett avgörande i den 99:onde matchminuten. Torsdagskvällens Serie A-match innehöll allt. Utom möjligtvis välspelad fotboll.

Det var ett formsvagt Udinese som begav sig till den italienska huvudstaden. Jajalo var tillbaka i startelvan och bildade ett hårdfört innermittfält med Walace. Med Molina i en specialkonstruerad roll på högerkanten var taktiken tydlig: täpp till bakåt, var allmänt cyniska och satsa på kontringar.

Och den taktiken föll väl ut. Matchen hade knappt börjat förrän Beto gjorde mål med en välplacerad nick. Lagets specielle målskytt dubblade sedan både sin lagets målskörd när han tog bollen i mittcirkeln och kutade rakt igenom motståndarförsvaret, rundade Reina i Laziomålet och la in 2-0.

Detta följdes av en märklig situation vid Udineses vänsterbacksposition, som i sin tur bäddade för att Immobile kunde reducera.

Men Udinese lät sig inte nedslås av den lilla motgången utan fortsatte att mala på med hårt spel och en vilja att få med sig frisparkar. Man fick Lazio precis dit man ville och hemmalagets spelare blev alltmer frustrerade. Det kändes därför logiskt att Molina placerade in 3-1 innan pausvilan.

Den första halvleken hade för Udineses del handlat om stenhårt fokus och riskminimering. Därför var det nog en och annan som förundrades när den andra halvleken drog igång. För knappt hade matchens andra halva sparkat igång förrän Udinese slarvade ute på högerbacken. Lazio var inte sena på att ta vara på misstaget och Pedro reducerade. Många i Udineselägret var säkerligen besvikna på bjudningen. Men de hade inte tid att gräma sig särskilt länge åt den situationen. För bara ett ögonblick senare slarvade Udinese ånyo i uppspelsfasen. Den här gången i vänsterbacksposition.

Laziostjärnan Milinkovic-Savic tog bollen precis utanför Udineses straffområde och sköt. Ännu ett slarvigt Udineseuppspel hade gett Lazio ett skottläge, men åt avslutet gick det inte att göra någonting annat än att lyfta på hatten. För bollen var perfekt skruvad och letade sig in i det bortre krysset.

Lazio var på gång och hade målmässigt kommit i kapp. Men Udinese fick en fribiljett tillbaka in i matchen när Patric drog på sig sin andra varning. Men bara tio minuter efter Lazios utvisning fick Molina syna sitt andra gula kort och plötsligt var båda lagen var decimerade till tio man.

Det fanns gott om ytor till att anfalla och Lazio lyckades utnyttja detta när Acerbi nickade in 4-3 för hemmalaget. Det krävdes en lång, lång VAR-granskning för att säkerställa att den italienske landslagsmannen inte varit offside, men när domaren till slut signalerade för mål hade de ljusblåa fullbordat sin vändning.

Men detta var tvivelsutan en av de galnaste matcherna i Fotbollseuropa i år. Långt in på tilläggstid fick Soppy bollen ute till höger, precis vid straffområdeskanten. Fransmannen rundade sin motståndare, gick omkull och fick frispark. Laziospelarna var arga över frisparken och när domaren just lyckats övertyga dem om att ett regelbrott faktiskt hade begåtts insåg Udinesespelarna att förseelsen kanske hade skett innanför straffområdet.

Därför ägnade även gästerna en stund åt att protestera. Varningar delades ut åt både åt ena och andra hållet. Men när en domare väl har bestämt sig, brukar han oftast inte ändra sig.

Så varken Udinese eller Lazio fick gehör hos domaren. Det blev frispark.

Udinese såg sin sista chans till kvittering och lyfte upp alla sina pjäser till det offensiva straffområdet. Alla pjäser utom Tolgay Arslan. Den inhoppande tysken lurade istället precis utanför offensivt straffområde, vilket Forrestieri uppfattade. Så istället för att lyfta in bollen i smeten, spelade han snett bakåt till Arslan som pangade upp 4-4 i nättaket.

Ett vilt jubel bröt ut i Udineseland. Mest av alla jublade Walace. Så brassen såg till att den här galna matchen fulländades och kröntes med ännu ett rött kort. Domaren å sin sida måste ha tänkt att detta inte kunde få fortgå utan med 100 minuter spelade blåste han av matchen.

Matchstatus:
Vilken tillställning! De flesta som såg matchen var nog rejält utpumpade när domaren blåste av.

Bäst i Udinese:
Isaac Success och Beto - Beto gjorde målen, men nog gjorde Success en lika bra insats?

Bäst hos motståndarna:
Sergej Milinkovic-Savic - En av få spelare som inte var konstant rosenrasande under matchen gjorde dessutom ett riktigt vackert mål.