Lagbanner
Spezia - Udinese 0-1: De Paul och Musso klev fram

Spezia - Udinese 0-1: De Paul och Musso klev fram

Två röda kort och en straff. Udineses bortamatch mot Spezia blev en spännande, nervkittlande kamp. Och mitt i händelsernas centrum stod två argentinare.

Fotbollsitaliens blickar riktades under söndagsförmiddagen mot La Spezia där omgångens lunchmatch i Serie A spelades. På besök kom Udinese i en match som betydde mycket för bottenstriden. 

Men den som hade trott att de två lagen skulle se den ökade uppmärksamheten som ett tillfälle till att locka marginalsupportrar eller fresta neutrala åskådare med en sprudlande anfallsfotboll, fick tänka om.

Den första halvleken blev nämligen ett 45 minuter långt ställningskrig mellan två lag som visste att en förlust kunde bli förödande. Udinese spann vidare på den senaste tidens två krigarinsatser. Laget som idag hade gula tröjor spelade hårt när motståndarna hade bollen och sökte cyniskt frisparkar när man själv hade densamma.

Och vid kontrollerade situationer passade Udinese ständigt De Paul. Den argentinske spelmotorn visade i sin tur klass när han vände, vred och höll i bollen. Stundtals var han så överlägsen att det såg ut som att det var fysiskt omöjligt för Speziaspelarna att ta bollen av honom.

Udinese hade en boll i nät, men målet vinkades av för offside. Spezia å sin sida skapade ett par farligheter på inlägg. Närmast kom Emmanuel Gyashi som böjde sig för att nicka på ett inlägg från vänster. Men som så många gånger förr hann Udinesemålvakten Musso med i svängarna och styrde ut bollen till hörna.

Sent i första halvleken var Spezias Tommaso Pobega framme och nickade. Bollen fick en otäck bana och det var nog många i Udineselägret som oroade sig över att den skulle segla in i nät. Men har man Musso i målet finns det sällan eller aldrig någon anledning till oro. Argentinaren fångade bollen utan några större problem.

Tidigt i den andra halvleken var det dags för Udineses offensiva trio att visa upp sig. Stjärnan De Paul slog en djupledsboll till Roberto Pereyra. Dennes förstatouch blev inte helt perfekt men han utnytjade sin snabbhet för att hina ikapp bollen. Avslutet räddades men returen gick till Delofeu. Spanjoren gjordes ned och det var straff för Udinese.

Rodrigo De Paul klev fram och var hur säker som helst när han rullade in 0-1.

De Paul skulle fortsätta att stå i händelsernas centrum när han senare drog på sig två gula kort inom ett par minuter. Båda varningarna såg hårda ut men De Paul fick acceptera beslutet och plötsligt var Udinese en man kort.

Men detta numerära underläge varade inte länge. Tio minuter efter De Pauls utvisning fick även Spezias Saponara syna det röda kortet. Och med tio man i varje lag lyckades Spezia aldrig skapa någon slutforcering.

Udinese vann matchen och klev därmed förbi Spezia i tabellen. 

Matchstatus:
Det lät kanske inte som den mest spektakulära matchen och den speltekniska kvalitén var kanske inte den hos två topplag. Men vilken kamp det var!

Bäst i Udinese:
Musso - Behövde inte göra alltför mycket i den här matchen, men var säkerheten själv när Spezia kom in i straffområdet. Musso är tvivelsutan en av ligans bästa målvakter. 

Bäst hos motståndarna:      
Gyashi - Kämpade och slet.

Matchen i matchen:   
Llorente mot Galabinov - Llorente började på bänken men såg stark ut när han kom in.

Jesper Klingnell2021-01-31 15:44:00

Fler artiklar om Udinese