Torino - Udinese 2-3: Tre tunga poäng

En sömnig match som exploderade under ett par minuter. Så kan lördagskvällens match mellan Torino och Udinese beskrivas.

Mycket stod på spel när Udinese åkte till Turin för en match mot stadens vinröda Serie A-representant. Udinese hade fyra poäng ned till Torino som befann sig under nedflyttningsstrecket. För Udineses del innebar alltså matchen å ena sidan en ypperlig möjlighet till att ta poäng mot ett på pappret svagt lag, men å andra sidan var det en riskfylld tillställning så till vida att en förlust omedelbart skulle dra in Udinese i den akuta bottenstriden.

Och det började som en match mellan två lag som är rädda att förlora brukar börja. Ingen vågade gå framåt helt, av rädsla för att blotta sig bakåt. Udinese var aningen bättre och skapade ett par "nästanlägen", men de riktigt heta chanserna uteblev. Efter drygt 23 minuter bröt Udinese vid mittlinjen, bollen gick till Deulofeu som spelade vidare till Pusseto.

Argentinaren sprintade loss och ensam med motståndarmålvakten gjorde han inget misstag. Med ett kyligt avslut la han in matchens första mål. En stunds diskussioner följde, då Torino menade att Wallace varit ojuste när han brutit bollen, men till slut vinkade domaren avvärjande och bekräftade 0-1-målet.

Efter målet föll Udinese tillbaka en aning, men samtidigt hade Torino ingen förmåga att sätta in någon större anstormning. Första halvlek tog därmed slut med 0-1 på resultatavlan.

Även den andra halvleken inleddes i ett avvaktande tempo. Men så klev Udineseförsvararen Bonifazi fram och följde med upp i ett anfall på högerkanten. Han fick fram bollen till Roberto Pereyra som klev inåt och utmanade. Men istället för att gå vidare släppte han bollen till Rodrigo De Paul som kom fram på straffområdeskanten. Och den argentinske storstjärnan var hur kylig som helst när han tryckte in 0-2.

Matchen kändes avgjord. Men så kom ett par minuters total explosion, en målkavalkad av sällan skådat slag. Det började med att Udinesebacken Samir förlorade bollen i eget straffområde. Och Belotti var givetvis inte sen på att utnyttja tillfället när han snappade upp bollen och reducerade.

Knappt hade Udinese satt igång spelet förrän bollen ånyo gick mot Belotti. Den här gången skarvade Il Gallo vidare till Bonazzoli som tryckte in 2-2.

Man hade kunnat tänka sig att ett sådant bakslag skulle få Udinese att vackla. Men medan Torinos spelare och ledare var upptagna med att jubla över att ha hämtat ikapp underläget, gick Udinese till motattack. Pereyra stormade fram och tog sig in i straffområdet. Med en passning snett bakåt hittade han Ilja Nestorovski som i sin tur hittade nätet.

Udinese hade återtagit ledningen efter en smått galen treminutersperiod under vilken de två lagen gjort tre mål.

Torino var nära att kvittera när Rodriguez skickade en frispark i ribban, men laget lyckades aldrig samla krafterna för någon större forcering.

Istället gick Udinese segrande ur bataljen. De svartvitrandiga tog därmed sin tredje raka seger.

Matchstatus:
Det var nerverna utanpå. Men trots att matchen knappast går till historien för sitt sprudlande anfallsspel blev det hela fem mål. Viktigt för Udinese att vinna.

Bäst i Udinese:
Pussetto - Var den som försökte få fart på Udineses anfall.

Bäst hos motståndarna:
Belotti - Kämpade och sprang kopiöst mycket. Fick dessutom utdelning i form av både ett mål och en assist

Matchen i matchen:
Lasagna mot Belotti - De två italienska anfallskaptenerna drabbade samman. Men då Lasagna inledde på bänken fick de aldrig skaka hand inför matchen.