Lagbanner
Udinese - Cagliari 5-1: En perfekt söndag

Udinese - Cagliari 5-1: En perfekt söndag

En magisk chipp, en hat trickskytt och ett målkalas av sällan skådat slag. Udinese bjöd sin hemmapublik på stor show när man vände på söndagssteken och på bästa speedwaymanér tog en "femetta".

Det fanns frågetecken i de svartvitrandiga leden inför söndagens hemmamatch. Lagets bäste målskytt och store kreatör, Gerard Deulofeu var nämligen avstängd och många undrade därför vem som skulle hålla i hemmalagets offensiva taktpinne. 

Ersättaren hette Isaac Success och han visade redan i matchupptakten att det förhoppningsvis inte skulle behöva finnas någon större anledning för hemmapubliken att sakna Deulofeu. Med en fin passning spelade Success fram sin anfallskollega Beto till ett fint läge. Beto avslutade utanför, men detta var bara en fingervisning av vad denna duo skulle kunna uträtta tillsammans.

Istället var det Joao Pedro och Cagliari som gjorde matchens första mål, då han elegant skruvade in bollen i mål. 

Men Udinese lät sig inte nedslås utan gick tämligen omgående till motattack. I ett vackert anfall kom man fram till ett inlägg från höger som gick förbi Cagliarimålvakten Cragno och även förbi den framstormande Isaac Success. Men Roberto Pereyra kunde snappa upp den förlupna bollen och med ett precist inlägg hittade han pannan på Udogie men Cragno räddade. Returen landade hos Beto, men ännu en gång räddade Cragno. Så till slut gick bollen fram till Rodrigo Becao, som smällde in bollen i nät och det var kvitterat.

Udinese hade tvivelsutan fått upp farten och Pereyra var nära att ge laget ledningen med ett skott som dock gick över. Men innan paus kom samme Pereyra fram på vänsterkanten. Med en elegant chipp smekte han fram bollen till Beto som stormade fram och från nära håll kunde bredsida in 2-1.

Udinese hade vänt underläge till ledning och den andra halvleken hade knappt börjat förrän hemmalaget slog till igen. Den här gången gjorde man det genom en kontring där Success höll undan och kämpade fram bollen till Beto. Denne satt full fart från mittcirkeln och löpte runt motståndarförsvararen Lovato. Ensam med målvakten var Beto hur kylig som helst när han placerade in 3-1.

Tio minuter senare var det dags för en ny omställning med Beto och Success bakom spakarna. Den förstnämnde hittade den sistnämnde som i sin tur slog den på djupet, där Nahuel Molina stormade fram. Argentinaren kollade upp och såg att motståndarmålvakten var långt ut. Så han lättade bollen över målvakten och fick se sin magiska chipp landa mellan stolparna. 4-1 och Udinese hade sänkt ridån för de gästande öborna. 

De kommande minuterna blev en jakt på Betos hat trick och han skulle till slut få in bollen. Pussettos inspel nådde Beto som kunde nicka in 5-1 från nära håll.

I och med resultatet kliver Udinese upp på 33 poäng. Det är en poängskörd som ska kunna räcka till salvezza. Klart är att det nu skiljer 11 poäng ned till nedflyttningsstrecket. Från Caglaris perspektiv kan man nog konstatera att en olycka sällan kommer ensam. Vid underläge 5-1 kom ösregnet obönhörligt in över gästerna. Samtidigt fick lagets bästa spelare för dagen, Alberto Grassi, syna sitt andra gula kort efter en filmning. Slutresultatet innebär dessutom att sarderna bara har tre poäng ned till Genoa och Venezia som ligger under strecket.

Matchstatus:
Udinese gjorde en av sina bästa matcher för säsongen och visade dessutom på stor moral då man vände underläge till seger. Nu har man skaffat sig arbetsro inför slutspurten.

Bäst i Udinese:
Beto - I en match där många förtjänar ett omnämnande utmärkte sig Beto mest med sitt hat trick.

Bäst hos motståndarna: 
Alberto Grassi
- Vann bollar och manade på sina lagkamrater.

Matchen i matchen:
Pereyra mot Joao Pedro: Gästernas Joao Pedro gjorde visserligen mål, men oj vad bra Pereyra var idag! Det var nästan målchans varje gång han fick bollen. 

Jesper Klingnell2022-04-03 18:24:35

Fler artiklar om Udinese